StoryEditorOCM
TV&RealitySVI SU GLEDALI

Snimka kraljice Letizije postala viralna zbog njezina sudjelovanja u najdugovječnijoj emisiji na španjolskoj televiziji

Piše SCENA SD
24. studenog 2023. - 09:32

Televisión Española sinoć je emitirala šestu epizodu zadnje, 23., sezone serije "Reci mi kako se to dogodilo". Radnja se događa u kolovozu 2001. godine. U centru serije je obitelj Alcántaras, bračni par Antonio i Mercedes, te njihova djeca: Inés, Toni, Carlos i María.

Na temelju životnih iskustava svakog od članova obitelji u seriji se prikazuje povijesni i društveni kontekst Španjolske. Na taj način produkcija dokumentira Francovu diktaturu, prijelaz u demokraciju, ekonomsku krizu, kulturne i tehnološke promjene, između ostalih tema. 

Na televizijskom ekranu obitelji Alcántara sinoć se pojavila voditeljica La 1 Letizia Ortiz, sadašnja španjolska kraljica Letizia, koja je rekla: "Znate da će od 1. siječnja 2002. euro biti naša valuta. Nećeš izgubiti ni novčića. Računi su vrlo jasni i vrlo jednostavni. Zapamtite, tisuću pezeta je ekvivalentno šest eura."

U to je vrijeme sadašnja španjolska kraljica imala važnu ulogu na španjolskoj televiziji, koja se sada vješto koristila za davanje konteksta poznatoj seriji.

image

Serija ‘Reci mi kako se to dogodilo‘

Screenshot Youtube

Razmjena pezeta s eurima bila je postupan proces koji je započeo 1. siječnja 1999. i završio 1. ožujka 2002. u Španjolskoj. Tijekom tog prijelaznog razdoblja banke i štedionice olakšale su besplatnu razmjenu pezeta u eure te je provedeno više kampanja i komunikacija kako bi se informirale sve pojedinosti tranzicije. Tako je i Letizia Ortiz često govorila o tome u informativnim emisijama.

image

Serija ‘Reci mi kako se to dogodilo‘

Screenshot Youtube

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 23:59