StoryEditorOCM
Šuška seMIRIŠE NA KRAH

Sve su češće glasine kako je brak princa Harrya i Meghan u krizi, spominje se i razvod; propale joj i političke ambicije

Piše Marija Čović
21. srpnja 2023. - 09:24

Uspjelo se to sačuvati tajnom gotovo godinu dana, ali je ipak "isplivalo", Daily Mail je ekskluzivno objavio da su se princ Harry i Meghan Markle nakon pogreba kraljice Elizabete II. u rujnu prošle godine željeli u SAD vratiti predsjedničkim zrakoplovom Air Force One.

Bijela kuća je to glatko odbila pa su Meghan i Harry izgubili priliku za fotografiranje s Joeom i Jill Bidena na stepenicama predsjedničkog aviona, što bi bila fantastična propaganda za njezine neskrivene političke ambicije.

image

U svibnju su Meghan i Harry proslavili petu godišnjicu braka

Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Backgrid/backgrid Usa/profimedia

Biden i njegovo osoblje bili su savršeno svjesni da bi takav potez narušio odnose s britanskom kraljevskom obitelji koju su Harry i Meghan napustili 2020. godine i od tada je žestoko napadali u svakoj prigodi. Kako ne bi uvrijedila kraljevsku obitelj i prva dama Jill Biden je odbila doći na Harryjeve Invictus igre u Nizozemskoj nekoliko mjeseci prije kraljičinog pogreba.

I poziv američkoj prvoj dami i inicijativa da se u svoj novi dom vrate predsjedničkim zrakoplovom, što je privilegija dostupna zaista rijetkima, bili su dio kampanje Sussexovih da ostvare politički utjecaj u SAD-u, ali je to neslavno propalo.

Hoće li Meghan ipak nastaviti s pokušajima da se probije na američku političku scenu, tek ćemo vidjeti, ali čini se da trenutačno ona i Harry imaju većih briga. Poslovi im propadaju, Spotify je raskinuo 20 milijuna dolara vrijedan ugovor nakon samo jedne sezone Meghaninog podcasta jer sadržaj koji je proizvodila i druge ideje koje su ona i Harry imali jednostavno nisu bili dovoljno kvalitetni.

image

Jesu li poslovni i financijski problemi doveli i do bračne krize?

Matt Dunham/Afp

Navodno i Netflix, koji je s njima potpisao ugovor vrijedan oko sto milijuna dolara, a dosad je realizirana samo dokumentarna serija prikazana pred kraj prošle godine u kojoj su nastavili s pljuvanjem po kraljevskoj obitelji, samo čeka pravu priliku da raskine ugovor.

A sada su se intenzivirale i špekulacije kako je u krizi i Harryjev i Meghanin brak, spominje se i razvod, premda su iz krugova njihovih (neimenovanih) prijatelja odmah stigle tvrdnje kako su to potpuno izmišljene priče, ružne glasine koje nemaju veze s istinom.

Priče o bračnoj krizi krenule su nakon objave Harryjevih kontroverznih memoara "Spare" u siječnju ove godine, kad se Meghan držala podalje od svih promotivnih događanja. Potom je došla krunidba kralja Charlesa III., na koju je Harry došao sam i odmah se vratio u Kaliforniju kako bi stigao na četvrti rođendan sina Archieja.

Sada priče o problemima u braku potpiruju najave da će se Meghan i Harry fokusirati na odvojene projekte u pokušaju da daju novi zamah svojim poslovnim ambicijama.

Harry se navodno sprema u Južnu Afriku gdje bi snimao novi dokumentarac za Netflix, a Meghan će s djecom, Archiejem i dvogodišnjom Lilibet, ostati u Kaliforniji i raditi na svojim novim projektima. Premda je u travnju objavljeno da je potpisala ugovor s jednom od prestižnijih hollywoodskih agencija, još uvijek nema nikakvih konkretnih informacija o Meghaninim novim idejama i planovima.

Marketinški stručnjaci smatraju kako su Harry i Meghan zaključili da mogu više zaraditi ako razdvoje karijere i posvete se različitim projektima. A zarađivati moraju, i to puno, kako bi mogli financirati svoj raskošni kalifornijski životni stil.

Prije tri godine kupili su 14,6 milijuna dolara vrijedno imanje u Montecitu, s kućom koja ima devet spavaonica i 16 kupaonica. Dio su platili odmah, ali kuća je opterećena hipotekom od 9,5 milijuna dolara.

Uz velike troškove održavanja, režija i osoblja, stručnjaci procjenjuju da je najveća stavka plaćanje zaštite, najmanje između dva i tri milijuna dolara godišnje. Procjenjuje se da su njihovi godišnji troškovi vezani za kuću i osiguranje oko 4,5 milijuna dolara, plus putovanja, garderoba i sve ostalo.

image

Pojavile su se i priče da će Meghan i Harry morati potražiti jeftiniju kuću od sadašnjeg velebnog zdanja u kojemu žive u Montecitu u Kaliforniji

The Grosby Group/Grosby Group/Profimedia/The Grosby Group/Grosby Group/Profimedia

Pojavile su se i špekulacije kako će par morati potražiti jeftiniju kuću jer, ne bude li novih poslova i zarade, neće imati dovoljno prihoda za održavanje sadašnjeg stila života.

Je li taj financijski stres rezultirao i bračnom krizom, trenutačno je teško reći. Harry je i dosad pokazivao emotivnu nestabilnost i psihičke probleme zbog kojih je išao i na terapiju, pitanje je koliko se, iščupan iz poznatog okruženja i krugova u rodnoj Engleskoj, može nositi s ambicijama svoje supruge koja sada mora spašavati obraz i brend...

Još u vrijeme kad su se u svibnju 2018. vjenčali na spektakularnoj ceremoniji u kapelici dvorca Windsor, a pogotovo nakon što su nepune dvije godine kasnije okrenuli leđa monarhiji, na engleskim je kladionicama bila i ponuda vezana uz to koliko će njihov brak potrajati.

Bilo je puno onih koji mu nisu davali izglede na duge staze, mnogi su procjenjivali da neće stići do desete godišnjice. Nedavno su Meghan i Harry proslavili petu godišnjicu braka, jesu li mu temelji ozbiljno uzdrmani vjerojatno će se uskoro vidjeti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 20:56