Scena Showbizz

kakav je to krivi poj?

Lidija Bačić htjela biti veća zvijezda od Severine pa izgubila unosnu gažu? Istražili smo što se krije iza skandala u Sloveniji

kakav je to krivi poj?

"Ups... ja na odmoru i menadžer mi javi da neki ne odmaraju, nego kopaju i lobiraju? Ono kad tim starije kolegice na zajedničkom koncertu ne dopušta tvoju sliku na plakatima...wtf... šta je to s ljudima? Šta se može... ima nas svakakvih? Velenje vidimo se drugom prilikom bez negativne energije;) Ja ću se kupati još dan/dva pa se vidimo", napisala je Lidija Bačić na svom Instagram profilu aludirajući na kolegicu Severinu s kojom je trebala održati zajednički koncert 26. kolovoza u sklopu "Poletne noči na Velenjskem jezeru", gdje joj je, na koncu, otkazan nastup.

Kratki spoj između dviju Splićanki nastao je zbog reklamiranja koncerta, jer je, prema riječima Lidijina koncertnog menadžera Renisa Gržinića, Severinin tim zabranio promociju koja uključuje objavljivanje Lidijinih fotografija, a sve zbog intervencije Severinina menadžera Tomislava Petrovića.- Lidija i Severina trebale su održati ravnopravan koncert u Velenju, dva sata je najprije trebala pjevati Lidija, potom dva Severina. U startu smo dogovorili kako će Lidijina fotografija biti i na jumbo plakatima i na društvenim mrežama, a na kraju je stavljena samo Severinina. Tražili smo da se reklama za koncert stavi i na Lidijin Instagram profil, a kad smo to i učinili, rečeno nam je da maknemo Severinino ime s Lidijina Instagrama. Zabranjeno je da se igdje pojavi Lidijina fotografija! Tko je zatražio?! Nama su rekli organizatori, a mi možemo samo pretpostaviti tko je intervenirao – kazao nam je Gržinić, čija je atraktivna pulenica svoju aktualnu objavu na temu otkazanog joj nastupa u Velenju popratila hashtagovima #živiipustidrugedažive #volimštomenevoli #svedođenasvoje #satotkucava #čistobrazjenajvažniji. Jasno je kome se obraća, onim "volim što me ne voli" aludirala je na Severinin prepoznatljivi "volim što se volimo".

Zato pomalo neuvjerljivo zvuči izjava njezina menadžera Gržinića koji nam je zaključujući temu o "sukobu u Deželi" kroz smijeh kazao: "Mi volimo Severinu, nemamo ništa protiv nje. Nismo ni s kim na estradi u svađi", a potom ubrzo ponudio i nove Lidijine vruće fotografije za objavu.Ervin Simonič, organizator koncerta u Velenju, koji je pregovarao s menadžerima obiju pjevačica, uoči koncerta u organizaciji slovenskog Euterpe Eventsa, nimalo ne bježi od iznošenja razloga zbog kojih je otkazan nastup Lidiji Bačić na istoj pozornici sa Severinom.

- Zbog nesuglasica s njezinim menadžmentom oko marketinga događaja – bez sustezanja je ustvrdio Simonič, niječući da je po pitanju reklame intervenirao menadžer Petrović uvjetujući uklanjanje Severinine fotografije s Lidijina službenog Instagram profila uz obrazloženje da na 'spornom' plakatu Severina djeluje kao da će nastupiti kao predgrupa Bačić.

- U pitanju je samostalan Severinin nastup, Lidija Bačić je bila zamišljena kao gošća na njezinu koncertu. Na temelju toga bilo je i osmišljeno ovo oglašavanje za spomenuti događaj. Tko je veća zvijezda - Severina ili Lidija?! Severina – decidirano je izjavio Simonič, a na upit hoće li u Sloveniji organizirati i Lidijin samostalan koncert i smatra li da u Deželi ima dovoljno njezinih obožavatelja za događaj tog tipa uzvratio: "Na to pitanje vam trenutno ne mogu odgovoriti."

Severinin menadžer Tomislav Petrović na temu koncerta u Velenju oglasio se kratkom SMS porukom ne htijući ulaziti u polemike kako je i zašto došlo do ispadanja Lidije Bačić iz kombinacije u Velenju.

- Bilo mi je jako drago kad sam čuo da će i Lidija Bačić nastupiti u Velenju 26. kolovoza, pa sam ostao iznenađen kad sam saznao da neće. U promociju i oglašavanje koncerta nisam se miješao, jer s organizatorom nastupa u Velenju surađujem dugi niz godina i u njega imam apsolutno povjerenje. Neistinite su informacije da sam u tom smislu od njega bilo što tražio ili mu uvjetovao – izjavio je Petrović.

Ono što je zapravo poslužilo kao okidač u cijeloj priči, a što je Lidiju koštalo nastupa u Velenju, jest plakat osmišljen u njezinoj režiji kojim je na svojemu Instagramu poželjela reklamirati koncert.

- Rekla je, "kad mi je sve zabranjeno, onda ću ja napraviti svoj", posvjedočio nam je njezin menadžer vezano uz spornu objavu na Instagramu. Na plakatu organizatora stoji Severinina fotografija i njezino ime uvećanim slovima, ispod kojega je manjima ispisano ime Lidije Bačić. No, Lidija je na svojemu Instagram profilu vizual koncerta odlučila okrenuti u osobnu korist, pa je za nastup u Velenju postavila plakat s vlastitom fotografijom i zlatnim slovima otisnula svoje ime uz uvećani grafički prikaz nadimka Lille pod koju je 'smjestila' Severinu. Na svojemu je Instagram profilu, očito zbog reakcija na njezinu provokaciju, dan kasnije postavila oba plakata – originalni koncertni i vlastiti uz hashtag #publikaijasrca2#. No, prepucavanje na temu "tko je zvijezda plakata" dobilo je brzopotezni epilog u vidu otkazanog joj nastupa.

Čija je publika i tko će biti zvijezda u Velenju 26. kolovoza jasno je kao dan jer je Severina jedina pjevačica koja će te večeri nogom kročiti na binu pred slovenskim obožavateljima. Nema sumnje da će se na repertoaru zasigurno naći i oni njezini poznati, vlastoručno ispisani stihovi, "jer još trava nije nikla tamo gdje je stala moja štikla", a u njihovoj će je izvedbi pratiti cijeli zbor posjetitelja.

Naslovnica Showbizz