Scena Showbizz

Thompson opet blizu "magične" brojke od 100 tisuća posjetitelja (FOTO)

Gašenje reflektora, uvodni taktovi pjesme "Bojna Čavoglave", izlazak na binu, te potom opći prolom oduševljenja začinjen bengalskim vatrama među dijelom najvatrenijih fanova u mnoštvu od približno 100 tisuća ljudi, definitivno je pokazalo da je Marko Perković Thompson u večeri proslave Dana domovinske zahvalnosti u svojim Čavoglavama opet "čvrsto u sedlu".

Time je na 16. godišnjicu Oluje u praksi demantirao mnoge analitičare i teoretičare društevnih zbivanja u Hrvatskoj koji su naglašavali mogućnost njegove silazne putanje popularnosti u kontekstu nedavnih optužbi da je primao novac u svrhu da na izborima ne nastupa za nijednu političku stranku.

Kontraefekt ili nešto drugo, ali Thompson je hrvatskoj javnosti ponovno dokazao kako fenomen Čavoglave, u naravi selo sa svega 200-tinjak žitelja, na karti Hrvatske ipak ima čvrste i nadasve rekordno brojne atribute karizme ili fenomena s definitivnom političkom težinom, ma koliko to sve i jedna dosadašnja oficijelna vlast svojim izbjegavanjem i nedolaskom "među svoje" godinama ignorirala.

Znao je to očito i sam Thompson, te je početak večerašnjeg koncerta, očito u htijenju maksimalne kulminacije započeo u 22,20 sati ili sa odgodom od skoro sat i pol nego prijašnjih godina.

Potom su se zaredali ostali poznati hitovi, te je koncert u punom zamahu.

Inače, iako su Čavoglave popodne, navečer i tijekom noći doslovno prenapučene mnogobrojnim posjetiteljima, na istima se nije moglo uočiti neprimjereno znakovlje ili ponašanje koje bi se dovodilo sa vrijeđanjem bilo čijih nacionalnih osjećaja, što je očito rezultat primarno odaslanih konstruktivnih upozorenja samog organizatora, kao i beskompromisno ponašanje mnogobrojne redarske službe.

Čavoglave u iščekivanju velikog koncerta

Najveća pučka veselica povodom proslave Dana zahvalnosti koja se tradicionalno održava u Čavoglavama rodnom mjestu popularnog pjevača Marka Perkovića Thompsona, započela je u jutarnjim satima u crkvi sv. Ilija u Kljacima misom zahvalnicom za sve hrvatske branitelje.

Tijekom dana na platou ispred Crkve hrvatskih mučenika nastavilo se paralelnim kulturno-sportskim sadržajem i nastupima mnogobrojnih kulturno umjetničkih društava pristiglih u Čavoglave iz svih hrvatskih krajeva, te revijalnim malonogometnim utakmicama.

Pravo zagrijavanje kao uvod u veliko slavlje započelo je u popodnevnim satima u Drnišu na gradskoj Poljani okupljanjem nekoliko stotina bikera u organizaciji drniškog moto-kluba "Lynx" čiji članovi su se doslovno iz petnih žila potrudili da kao iznimno poznati domaćini i ovu godinu kvalitetno ugoste skoro dvostruko više učesnika nego lani.

Točno u 17 sati među njih se dovezao Marko Perković Thompson što jer bio znak paljenja, turiranja i potom pokretanja prema Čavoglavama nepregledne rijeke motorista koji su u motorističkoj grmljavini do Čavoglava došli prometnicom koja povezuje sva sela na Petrovu Polju.

Nešto iza 18 sati na postavljenoj bini za veliki noćni koncert Thompsona i prijatelja, već mnoštvo okupljenih svojim glazbenim nastupima počeli su zabavljati mladi i još nepoznati rock bendovi.

Inače, prema prvim službenim informacijama iz prometne policije čiji pripadnici na prilazima Čavoglavama na više mjesta koordiniraju iz sata u sat sve gušći promet i nailazak mnoštva vozila poglavito iz pravca Splita, može se pretpstaviti da će se i ovogodišnja fešta po broju učesnika približiti prošlogodišnjem broju više od 80 tisuća ljudi kojima na platou u Čavoglavama uz zabavu i iščekivanje koncerta Thompsona organizator osigurao dostatne količine jela i pića.

Tijekom dana policija je podnijela ukupno 13 optužnih prijedloga protiv osoba koje su na sebi imale ustaška obilježja.

Dolaskom večeri i noći temperatura ispod mnoštvo šatora i šankova lagano se podiže, te se prava euforija okupljenih očekuje točno u 21 sat kada bi na binu već po običaju trebao izađi Thompson, pozdraviti nazočne i pokrenuti veliki glazbeni spektakl čiji završetak je organizator najavio bogatim vatrometom.

Željko Huljev 
foto: zvonimir barišin / cropix

Naslovnica Showbizz
Page 1 of 17FirstPrevious[1]2345678910Last