StoryEditorOCM
ShowbizI DALJE SE VOLE

Svi su im predviđali bračne kastrofe, a oni su i dalje zajedno; Zvijezdi su govorili da se udaje zbog novca, ali ona...

Piše Marija Čović
27. travnja 2024. - 19:31

Kad su u pitanju brakovi slavnih faca, već smo naviknuti na to da do razvoda dolazi i nakon vrlo kratkog vremena, ne nekoliko godina, nego mjeseci, pa čak i dana. Nije ništa neobično ni da bogati i slavni pred matičara stanu više puta, sjetite se samo Elizabeth Taylor koja se udavala osam puta, doduše, dva puta za istog muža, Richarda Burtona.

Za neke parove nam je teško shvatiti kako su se uopće spojili i stigli do oltara, a za neke smo iznenađeni dugovječnošću njihovih brakova za koje mnogi nisu očekivali da će toliko potrajati. Primjerice, engleska nogometna ikona David Beckham i bivša Posh Spice, sada uspješna modna kreatorica Victoria, koja je prije nekoliko dana proslavila 50. rođendan, 4. srpnja će imati još jednu veliku proslavu – 25. godišnjicu braka.

image

David i Victoria Beckham

Tot/Goff Photos/Profimedia/Tot/goff Photos/profimedia

Glumački par Sarah Jessica Parker i Matthew Broderick također uskoro slave godišnjicu braka, vjenčali su se 19. svibnja 1997. godine, nakon što su u vezi bili od 1992. godine. Modna ikona SJP, u stilu svog najpoznatijeg lika, Carrie Bradshaw iz "Seksa i grada", nosila je crnu vjenčanicu.

Oskarovac Tom Hanks i njegova druga supruga, Rita Wilson, 30. travnja slave 36. godišnjicu braka, vjenčali su se 1988. godine. Jedan je to od najsolidnijih hollywoodskih brakova, a kako je Rita, koja ima grčko i bugarsko podrijetlo, pripadnica grčke pravoslavne crkve, Tom se prije vjenčanja preobratio na njezinu vjeru.

image

Tom Hanks i Rita Wilson

Robyn Beck/Afp

U kategoriji spomenutih dugovječnih brakova još uvijek nisu popularna američko-meksička glumica Salma Hayek i njezin suprug, bogati francuski poduzetnik François-Henri Pinault, oni su u veljači proslavili tek 15. godišnjicu braka, ali malo tko je očekivao da će i dotle stići. Kad se Salma udavala za Pinaulta, svi su govorili da to čini zbog njegova novca, čega je i ona bila svjesna, ali je njezina reakcija bila – "što god, mislite što želite".

Par se upoznao 2006. godine, najvjerojatnije na gala zabavi koju je obitelj Pinault priredila u svojoj venecijanskoj palači – Palazzo Grassi, koju je François-Henrijev otac kupio 2005. za 29 milijuna eura. Uskoro su započeli vezu, ali o detaljima tog početka Salma ne želi govoriti javno.

– To je romantična, divna priča, ali samo moja. Ne želim je vulgarizirati kako bih nekome bila zanimljivija – kazala je popularna glumica u intervjuu za "Town & Country".

image

Salma i François-Henri na priredbi Met Gala 1. svibnja prošle godine

Angela Weiss/Afp

No, Salma je zazirala od braka i dva puta je odbila Pinaultovu prosidbu, u ožujku 2007. je potvrdila da su zaručeni, a u rujnu te godine je rodila kćerku Valentinu Palomu. Na Valentinovo 2009. nije imala pojma da će to biti njezin vjenčani dan. U razgovoru za magazin "Glamour" ispričala je kako je sklapanje braka u vijećnici u šestom arondismanu u Parizu zapravo bila "intervencija" njezine obitelji.

– Samo su me odveli u vijećnicu, moji roditelji i brat su to organizirali i "odvukli" me pred matičara. Bila sam nervozna, imala sam fobiju od braka. Pristala sam udati se, ali se zapravo nisam željela pojaviti pred matičarom i napraviti to – ispričala je kasnije Salma.

image

Salma Hayek s kćerkom Valentinom Palomom Pinault na dodjeli Oscara u ožujku prošle godine

Mike Coppola/Getty Images Via Afp

Tako su se ipak vjenčali, a onda je shvatila "To je u redu, ne osjećam se nimalo drugačije nego prije", a još malo kasnije kazala je "Dobro, ovo je zapravo uzbudljivo", pa je François-Henri pitao "Možemo li sada napraviti zabavu?".

I onda su 25. travnja 2009. organizirali raskošno vjenčanje u Veneciji, a vjenčane zavjete su obnovili na ceremoniji na Bora Bori 2018. godine. Petnaestu godišnjicu Salma je obilježila objavivši na Instagramu nekoliko fotografija s venecijanskog vjenčanja, a uz njih je, među ostalim, napisala:

– Nema riječi kojima se može objasniti blagoslov kad pronađete svoju srodnu dušu. Za sve vas koji ste je pronašli, nikada to ne uzimajte zdravo za gotovo, za sve vas koji niste, nemojte nikad odustati.

François-Henri ima dvoje djece iz prvog braka, kćerku Mathilde i sina Françoisa, te sina Augustina Jamesa iz veze sa slavnom manekenkom Lindom Evangelistom.

– Uvijek sam željela imati puno djece, ali nisam mogla. Moje tijelo, kao čudo, dalo je jedno. Moj veliki blagoslov je što moj muž ima još troje djece, tako da ih imam četvero, i svi su jako različiti – pojasnila je Salma u razgovoru za magazin "Red" 2017. godine.

Za svoga 61-godišnjeg supruga kaže da joj je velika potpora i vidi u njoj stvari koje ona sama u sebi nikad nije vidjela. Na pitanje kako sprječavaju da im nakon toliko vremena stvari postanu dosadne, Salma kaže kako se oko toga uopće ne trude.

– Dosada je podcijenjena. Dugo to nisam shvaćala. A pomaže i to što smo se upoznali u zrelijoj životnoj dobi. Sasvim je u redu ništa ne raditi i biti zajedno, boraviti u istom prostoru i baviti se svatko svojim stvarima u tišini, uz povezanost i pažnju poput – "Mogu li ti donijeti šalicu čaja?" – to je dovoljno. Male, jednostavne stvari – pojašnjava Salma koju je prošle godine magazin "Tima" uvrstio među sto najutjecajnijih osoba na svijetu.

image

Salma i François-Henri vjenčali su se na Valentinovo 2009. godine

Isabel Infantes/Afp

Jedna od najutjecajnijih hollywoodskih Latino glumica, koja se sve više bavi producentskim i redateljskim poslom, atraktivna Salma je vlastitim radom stekla bogatstvo od oko 200 milijuna dolara. Dakako, ne može se to usporediti s bogatstvom njezina muža, koje se procjenjuje na sedam milijardi dolara, još je bogatiji njegov otac, Salmin svekar François Pinault, koji je "težak" 32 milijarde dolara.

Stariji Pinault pokrenuo je obiteljski biznis baveći se u početku materijalima za graditeljstvo, s vremenom se posao širio, a do 1999. obiteljska tvrtka je stekla 42 posto udjela u grupaciji Gucci. Sada je to tvrtka Kering koja je vlasnik luksuznih brendova Gucci, Saint Laurent, Balenciaga, Bottega Veneta, Alexander McQueen, Brioni...

image

Redatelj Bart Freundlich, njegova supruga, glumica Julianne Moore, reper Asap Rocky, Salma Hayek i François-Henri Pinault, te glavna urednica Voguea Anna Wintour na reviji brenda Bottega Veneta na milanskom tjednu mode u veljači ove godine

Gabriel Bouys/Afp

François-Henri je dužnost direktora Keringa preuzeo 2005. godine, a osnovao je i vlastitu tvrtku Artemis, preko koje je vlasnik aukcijske kuće Christie‘s, francuske graditeljske kompanije Vinci, vinogradarskog imanja Château Latour u Bordeauxu...

– Udala sam se za pravog čovjeka. To je najvažnije. Podržavamo jedno drugo u svemu što radimo, želimo jedno drugom da napredujemo, to nas čini sretnima. Nemamo previše bogat društveni život jer zaista volimo provoditi vrijeme zajedno – objasnila je 57-godišnja Salma uspješnost svoga braka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 19:12