StoryEditorOCM
Showbiziz prve ruke

Srpski mediji pišu o pomami Splićana za Acom Lukasom; bili smo sinoć na Gripama, evo kako je ustvari bilo

Piše N.G.R.
5. studenog 2023. - 15:03

Hrvati otkidaju na Lukasov film. Poslije 20 tisuća ljudi na beogradskoj premijeri i koncertu u susjedstvu neopisiva pomama za "Kafanom na Balkanu" i i filmom "Pokidan". Poslije Arene rasprodane i splitske Gripe, napisao je Srpski Alo na današnjoj naslovnici. Tu su negdje dodali i "Aca spreman za nove spektakle".

Lijepo srpski mediji časte poznatog pjevača Aleksanda Vuksanovića, poznatijeg kao ikonu srpskog turbofolka Acu Lukasa. Bili smo sinoć na Gripama i uvjerili se da sve to i nije baš bilo tako. Svaka čast Aci, vidi se da ima dobre vokalne sposobnosti, dugogodišnje glazbeno iskustvo, na pozornici se osjeća kao kod kuće - nema mu se što prigovoriti.

Da ne spominjemo da ima i veliki broj hitova koje je publika, većinom ženska, znala od A do Ž, a prikazao se i u potpuno novom, čitaj ne folkerskom, svjetlu splitskoj publici otpjevavši neke od hitova našeg Olivera, Dina Dvornika, Čolića...

image
Josko Supic/Cropix

S rašpom u glasu koja mu se s godinama sve bolje čuje, na udaljenoj tribini na momente smo pomislili da je Oliver na pozornici. Bio je to jedan dobar koncert, ali nikako u prepunoj dvorani Gripe kako piše Alo. Tribine su bile pune ali zato parter ni približno kako je znao biti na koncertima nekih Acinih kolega.

A film. Što reći o filmu Pokidan s kojim je večer Ace Lukasa u Splitu počela.

Daleko je to od spektakla. Sad kad sumiram čitav film od početka do kraja imam osjećaj da sam gledala jedno te istu scenu čitavu noć u kojoj se izmjenjuju šmrkanje kokaina, prostitutke i kockanje. I tako dva sata. Izmjenjuju se i aspekti osobnog života, kao dobivanje prvog djeteta pjevača, rastava od prve supruge, težak početak karijere uz konstantna posrtanja u vidu dugova kamatarima, alkohola, ubojstva kojem prisustvuje, i to je ono što vuče gledatelja da pogledaju film do kraja.

Glavnu ulogu ima popularni glumac Mladen Sovilj koga smo gledali u hit seriji ‘Južni vetar’, a tu je i ostala glumačka ekipa koju čine Branka Katić, Andrija Kuzmanović, Mima Karadžić kao i preminuli Mirsad Tuka, najpoznatiji po ulozi u seriji ‘Zabranjena ljubav’ kojem je ovo bila posljednja uloga i snimanje.

image

Alo naslovnica

“Htjeli smo da film što manje bude kontroverzan i ima pouku kako niko nije savršen, sve se zna,  ništa se ne može sakriti. To je moj život, neće ga mijenjati ni zbog koga ni zbog čega. Ne mogu  sakriti da je bilo i droge u mom životu. Niti želim. Ja sam kao pjevač shvatio da imam društvenu  odgovornost. Zbog društvene odgovornosti sam pričao o tim stvarima, koliko je to zapravo loše, izjavio je Aca onomad, a objavio BL portal.

I film stoji iza toga što je izjavio, međutim, po reakcijama iz publike a i našem osobnom svega toga je bilo malo previše i ne u kontroverznom smislu, već monotonom.

Da, svemu tome je itekako pridonijelo to što je ovo prvi dio od najavljene trilogije. Radnja je nepotrebno razvučena. Hoću li ići pogledati drugi dio filma kad izađe - nisam sigurna! Možda i hoću ali samo zato jer je toliko malo toga iz karijere poznatog pjevača pokazano u prvom dijelu trilogije, da me zanima kad napokon kreće prava radnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 17:54