stdClass Object ( [id] => 111745 [title] => SAVRŠENA HEROINA Bogu Milla, a ni geekovima mrska [alias] => savrsena-heroina-bogu-milla-a-ni-geekovima-mrska [catid] => 262 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

“Ubijanje je ono u čemu sam dobra. Ja sam Titan, monolit, ništa me ne može zaustaviti!” – Milla Jovovich, “Ultraviolet“

Prva rečenica koju je Milla Jovovich izgovorila u Bessonovu SF akcijskom spektaklu “5. element“ (1997.) bila je: “Jak bum-tres, jak bum...“. Istina, Milla je riječi natucala na “nekom čudnom jeziku“, ali sinefilima je bilo jasno što je htjela reći. U slučaju da netko to nije shvatio, teoriju o “jakom bum-tresu, jakom bumu“, da ne kažem(o) “teoriju velikog praska“, demonstrirala je u posljednjoj trećini filma.

 'Avion' stvoren za modnu pistu

U ulozi “savršene“ Leeloo, vrhunskog bića i ultimativnog ratnika kreiranog da “zaštiti život“, Jovovich je dežurnom akcijskom junaku i spasitelju svijeta Bruceu Willisu nonšalantno rekla “Ja 5. element, ja štititi tebe...“, a onda zavodljivo pomela pod s desetak izvanzemaljaca.

Leelooina akcija odvijala se paralelno s nastupom Plavalagune pa se onaj aplauz na koncertu indirektno može shvatiti i kao pljesak za gđicu Jovovich koja je limitiran glumački talent vješto skrivala iza simpatično naivne junakinje alienskog porijekla. Publika je objeručke prigrlila novu akcijsku heroinu i ovjenčala je priznanjem za “najbolju tučnjavu“ na MTV-jevim filmskim nagradama.

Kao “avion“ stvoren za modnu pistu, crvene kose, plavih očiju, dugačkih nogu i divne kože, s tijelom omotanim samo u “toplinske zavoje“ bijele boje, Milla je ostavljala dojam akcijske partijanerice koja će spasiti svijet, a potom bi mogla “peglati“ do zore u nekom klubu slaveći pobjedu uz taktove “operetskog“ techna, što je potvrdila i s “outfitom“ u filmu “Ultraviolet“ (2006.), napose rejverskim cvikama.

Moglo bi se reći i da je njezina Leeloo bila vizualna inspiracija za lik Lole (Franka Potente) u kultnom filmu “Trči, Lola, Trči“ (1998.). U hipu je, znači, zaboravljeno sve što je Milla prethodno radila pred kamerama. Baš sve, od “Povratka u plavu lagunu“ (1991.) i “Kuffsa“ (1992.) preko “Munjenih i zbunjenih“ (1996.) pa opet natrag do oskarovskog “Chaplina“ (1992.), gdje je igrala Mildred Harris, 16-godišnju Charliejevu ljubav koju je Douglas Fairbanks nazvao “intelektualnim divom koji još siše svoj palac“.

Jovovich je eksperimentirala s “intelektualnijim“ filmovima, ostvarivši npr. vrlo solidnu ulogu zlostavljane prostitutke u “Pobjedniku“ (1998.) Spikea Leeja, no gledatelji su je htjeli vidjeti isključivo u seksi izdanju. Dakle, prednost prolaza ispred drame “Hotel od milijun dolara“ (2000.) Wima Wendersa imao je triler “Kuća izazova“ (2002.) Boba Rafelsona, u kojemu je utjelovila “femme fatale“ nasuprot Samuelu L. Jacksonu. 

Unosnija od Julije Roberts

Ako je k tome ratoborna, odjevena u crveni lateks s štiklama na nogama, kao u futurističkoj akciji “Ultraviolet“ Kurta Wimmera, dobili ste “jackpot“. Iako je taj film bio loš (redatelja je poslije nazvala “gadom“ i “kukavicom“), zijevanje i nezainteresiranost publike za priču prekidali su Millini rafalni udarci nogama i rukama, rešetanje iz dvaju uzija, vertikalna vožnja motora niz neboder (!) i slične eskapade.

Tako bi trebale izgledate supeheroine, zaključili su muški geekovi. Za njih, muške geekove koji čitaju “FHM“, “Maxim“ i slične časopise, ona i snima filmove. “Drago mi je da se sviđam pametnim muškarcima. Geekovi su cool. Tko želi hodati s glupavim sportašem?!“, izjavila je jednom prilikom. Pa ipak, titulu Božice geekova, “kraljice razbijanja, pucnjave i tučnjave“, priskrbio joj je serijal “Resident Evil“ u kojem je naoružana do zuba.

“Cura mora biti spremna“, ispalit će njezina Alice u jednoj sceni četvrtog dijela i (in)direktno priznati kako joj je ubijanje zombija postao “hobi“. Taj je hobi jako lukrativan. Ilustracije radi, posljednji “Resident Evil“, “Drugi svijet“, imao je bolje otvaranje od filma jedne Julije Roberts (“Jedi, moli, voli“), a Milla je, uz Angelinu Jolie, jedina žena u Hollywoodu koja nosi akcijsku franšizu na svojim leđima.

Jovovich je bila prvi izbor za ulogu junačne Alice koja se bori protiv korporacije Umbrella, glavnog krivca za širenje virusa što ljude pretvara u zombije, jer i u privatnom životu obožava videoigrice i borilačke vještine, trenira brazilski jiu-jitsu/karate. Ne vjerujete? Pogledajte je samo kako letećim “mawashijem“ efektno obara dobermana u prvom “Resident Evilu“!

Kako je serijal išao dalje, Alice je postajala sve žešći stroj za ubijanje, kadra izvoditi ludorije ravnopravne muškim kolegama pa će se, tako, u “Drugom svijetu“ baciti s krova zgrade netom prije zaglušujuće eksplozije poput Johna McClanea u “Umri muški“. Milla kao da je time poručila da bi, u eventualnom nastavku “5. elementa“, Bruce Willis bio njezin “sidekick“, nipošto obratno.

A ako bi joj Bruce - citirajući Dennisa Hoppera iz “Red Rock West“ – mačistički dobacio “Toliko si slatka da bih te mogao pojesti...“, poklopila bi ga riječima “Nisam na jelovniku!“. Nakon toga vjerujem(o) da znate što bi uslijedilo. Jak bum-tres, jak bum.

piše MARKO NJEGIĆ

Lice s naslovnice

Pravim imenom Milica Nataša Jovović, junakinja “Resident Evil“ serijala rođena je 1975. u Kijevu. Njezin otac, Srbin Bogdan Jovović, radio je kao doktor u Kijevu i tamo upoznao njezinu buduću majku, rusku glumicu Galinu. Milla je s roditeljima emigrirala u London 1981., potom u Sacramento i konačno u Los Angeles.

Nakon što su joj se roditelji razveli, odgojila ju je majka. Unatoč njezinom kozmopolitskom “backgroundu“ vršnjaci su je u školi zezali na račun emigriranja usred hladnoratovske paranoje.

Milla nosi određene ožiljka na račun toga, ali se svejedno uzdigla iznad okoline (tečno govori ruski, srpski i engleski), studirala je glazbu (debitirala je kao pjevačica 1994. i EMI joj je objavio album “The Divine Comedy“), trenirala balet i učila glumu ohrabrena majčinim savjetima. Fotograf Richard Avedon otkrio ju je u dobi od 11 godina, a prvi ugovor modela potpisala je kao 12-godišnjakinja i postala Revlonova “most unforgettable women in the world“.

Ubrzo se našla na naslovnicama “Voguea“, “Cosmopolitana“... Do danas je njezino tijelo krasilo gotovo tisuću naslovnica svjetskih časopisa, a postala je zaštitno lice Armanija, Diora i Calvina Kleina. Prve glumačke korake ostvarila je na televiziji 1987., u seriji “Bračne vode“ (išla je u istu školu s Christinom Applegate).

Godinu dana kasnije pojavila se u maloj ulozi u filmu “Two Moon Junction“ Zalmana Kinga. Nakon “5. elementa“ filmska karijera joj ide uzlaznom putanjom, ali nije odustala od manekenstva (godine 2004. zaradila je 10.4 milijuna najbolje plaćeni supermodel svijeta).

Milla iza sebe ima dva propala braka, uključujući onaj s redateljem Lucom Bessonom s kojim je snimila i “Ivanu Oreleansku“ (1999.). Danas je udana za Paula W.S. Andersona, redatelja prvog i četvrtog “Resident Evila“ s kojim ima trogodišnju kći Ever. Anderson i Jovovich planiraju i peti “Resident Evil“, no prije toga, 2011., u kina će pustiti novu verziju pustolovna klasika “Tri mušketira.“

Bessonova 'rak rana'

Milla Jovovich je još uvijek “rak rana“ za Luca Bessona. Poznati redatelj nije htio zucnuti o njoj kad smo ga intervjuirali 2006. godine u povodu premijere njegova “Arthura u zemlji Minimoya“. Zanimljivo, u tom filmu glavni ženski lik, animirana princeza Selenia, uvelike podsjeća na Millinu Leeloo iz “5. elementa“. Bivšu ljubav Besson očito nije prebolio.

Nadolazeći filmovi

Još uvijek čekamo da u kina ili videoteke dođe film “Perfect Getaway“ u kojem Milla odlazi na medeni mjesec na Havaje sa Steveom Zahnom i upada u nevolje (hororsko)trilerske prirode kad se odluče za jednu tešku “trekking“ rutu. Do kraja godine trebali bi je gledati i u trileru “Stone“ s Edwardom Nortonom i Robertom De Nirom. S potonjim je, uzgred, odglumila žestoku scenu seksa i izjavila da se poslije nje “osjećala silovanom“.

Ozbiljnije uloge

Kome je do Mille Jovovich u ozbiljnijim ulogama, a ne može se strpiti do dolaska filma “Stone“ u naša kina, može trknuti do obližnje videoteke i rentirati je u kvazidokumentarističkom SF hororu “Susreti četvrte vrste“ i trilerskoj drami “.45“, nadaleko poznatoj po njezinoj “vrućoj“ lezbijskoj sceni.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => [{"id":"2","value":"NAJVE\u0106A AKCIJSKA JUNAKINJA DANA\u0160NJICE RASTURA (HRVATSKA) KINA U FILMSKOM HITU \u201cRESIDENT EVIL: DRUGI SVIJET\u201c"},{"id":"1","value":"Drago \u00a0mi je da se svi\u0111am pametnim mu\u0161karcima. Geekovi su cool. Tko \u017eeli hodati s glupavim sporta\u0161em?!, izjavila je jednom prilikom Milla Jovovich kojoj je titulu Bo\u017eice geekova, \u2018kraljice razbijanja, pucnjave i tu\u010dnjave\u2019, priskrbio serijal \u2018Resid"},{"id":"68","value":"2"}] [extra_fields_search] => * [created] => 2010-09-19 19:57:21 [created_by] => 38 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2010-09-19 20:18:38 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2010-09-20 08:14:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 5504 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 262 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Showbiz [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 0 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => 0 [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2010/09/19/Nedjeljni mozaik/Milla00.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "350x269" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 8178690 Threads: 4 Questions: 1689399186 Slow queries: 5037592 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 112655596 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 31 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/showbiz ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /scena/showbiz/savrsena-heroina-bogu-milla-a-ni-geekovima-mrska-111745 [printLink] => /scena/showbiz/savrsena-heroina-bogu-milla-a-ni-geekovima-mrska-111745?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 229485 [name] => millajovovich [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => millajovovich [link] => /tag/millajovovich ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => SAVRŠENA HEROINA Bogu Milla, a ni geekovima mrska [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-19-23-42-07-38 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2010/09/19/Nedjeljni mozaik/Milla00.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2010/09/19/Nedjeljni mozaik/Milla00.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

“Ubijanje je ono u čemu sam dobra. Ja sam Titan, monolit, ništa me ne može zaustaviti!” – Milla Jovovich, “Ultraviolet“

Prva rečenica koju je Milla Jovovich izgovorila u Bessonovu SF akcijskom spektaklu “5. element“ (1997.) bila je: “Jak bum-tres, jak bum...“. Istina, Milla je riječi natucala na “nekom čudnom jeziku“, ali sinefilima je bilo jasno što je htjela reći. U slučaju da netko to nije shvatio, teoriju o “jakom bum-tresu, jakom bumu“, da ne kažem(o) “teoriju velikog praska“, demonstrirala je u posljednjoj trećini filma.

 'Avion' stvoren za modnu pistu

U ulozi “savršene“ Leeloo, vrhunskog bića i ultimativnog ratnika kreiranog da “zaštiti život“, Jovovich je dežurnom akcijskom junaku i spasitelju svijeta Bruceu Willisu nonšalantno rekla “Ja 5. element, ja štititi tebe...“, a onda zavodljivo pomela pod s desetak izvanzemaljaca.

Leelooina akcija odvijala se paralelno s nastupom Plavalagune pa se onaj aplauz na koncertu indirektno može shvatiti i kao pljesak za gđicu Jovovich koja je limitiran glumački talent vješto skrivala iza simpatično naivne junakinje alienskog porijekla. Publika je objeručke prigrlila novu akcijsku heroinu i ovjenčala je priznanjem za “najbolju tučnjavu“ na MTV-jevim filmskim nagradama.

Kao “avion“ stvoren za modnu pistu, crvene kose, plavih očiju, dugačkih nogu i divne kože, s tijelom omotanim samo u “toplinske zavoje“ bijele boje, Milla je ostavljala dojam akcijske partijanerice koja će spasiti svijet, a potom bi mogla “peglati“ do zore u nekom klubu slaveći pobjedu uz taktove “operetskog“ techna, što je potvrdila i s “outfitom“ u filmu “Ultraviolet“ (2006.), napose rejverskim cvikama.

Moglo bi se reći i da je njezina Leeloo bila vizualna inspiracija za lik Lole (Franka Potente) u kultnom filmu “Trči, Lola, Trči“ (1998.). U hipu je, znači, zaboravljeno sve što je Milla prethodno radila pred kamerama. Baš sve, od “Povratka u plavu lagunu“ (1991.) i “Kuffsa“ (1992.) preko “Munjenih i zbunjenih“ (1996.) pa opet natrag do oskarovskog “Chaplina“ (1992.), gdje je igrala Mildred Harris, 16-godišnju Charliejevu ljubav koju je Douglas Fairbanks nazvao “intelektualnim divom koji još siše svoj palac“.

Jovovich je eksperimentirala s “intelektualnijim“ filmovima, ostvarivši npr. vrlo solidnu ulogu zlostavljane prostitutke u “Pobjedniku“ (1998.) Spikea Leeja, no gledatelji su je htjeli vidjeti isključivo u seksi izdanju. Dakle, prednost prolaza ispred drame “Hotel od milijun dolara“ (2000.) Wima Wendersa imao je triler “Kuća izazova“ (2002.) Boba Rafelsona, u kojemu je utjelovila “femme fatale“ nasuprot Samuelu L. Jacksonu. 

Unosnija od Julije Roberts

Ako je k tome ratoborna, odjevena u crveni lateks s štiklama na nogama, kao u futurističkoj akciji “Ultraviolet“ Kurta Wimmera, dobili ste “jackpot“. Iako je taj film bio loš (redatelja je poslije nazvala “gadom“ i “kukavicom“), zijevanje i nezainteresiranost publike za priču prekidali su Millini rafalni udarci nogama i rukama, rešetanje iz dvaju uzija, vertikalna vožnja motora niz neboder (!) i slične eskapade.

Tako bi trebale izgledate supeheroine, zaključili su muški geekovi. Za njih, muške geekove koji čitaju “FHM“, “Maxim“ i slične časopise, ona i snima filmove. “Drago mi je da se sviđam pametnim muškarcima. Geekovi su cool. Tko želi hodati s glupavim sportašem?!“, izjavila je jednom prilikom. Pa ipak, titulu Božice geekova, “kraljice razbijanja, pucnjave i tučnjave“, priskrbio joj je serijal “Resident Evil“ u kojem je naoružana do zuba.

“Cura mora biti spremna“, ispalit će njezina Alice u jednoj sceni četvrtog dijela i (in)direktno priznati kako joj je ubijanje zombija postao “hobi“. Taj je hobi jako lukrativan. Ilustracije radi, posljednji “Resident Evil“, “Drugi svijet“, imao je bolje otvaranje od filma jedne Julije Roberts (“Jedi, moli, voli“), a Milla je, uz Angelinu Jolie, jedina žena u Hollywoodu koja nosi akcijsku franšizu na svojim leđima.

Jovovich je bila prvi izbor za ulogu junačne Alice koja se bori protiv korporacije Umbrella, glavnog krivca za širenje virusa što ljude pretvara u zombije, jer i u privatnom životu obožava videoigrice i borilačke vještine, trenira brazilski jiu-jitsu/karate. Ne vjerujete? Pogledajte je samo kako letećim “mawashijem“ efektno obara dobermana u prvom “Resident Evilu“!

Kako je serijal išao dalje, Alice je postajala sve žešći stroj za ubijanje, kadra izvoditi ludorije ravnopravne muškim kolegama pa će se, tako, u “Drugom svijetu“ baciti s krova zgrade netom prije zaglušujuće eksplozije poput Johna McClanea u “Umri muški“. Milla kao da je time poručila da bi, u eventualnom nastavku “5. elementa“, Bruce Willis bio njezin “sidekick“, nipošto obratno.

A ako bi joj Bruce - citirajući Dennisa Hoppera iz “Red Rock West“ – mačistički dobacio “Toliko si slatka da bih te mogao pojesti...“, poklopila bi ga riječima “Nisam na jelovniku!“. Nakon toga vjerujem(o) da znate što bi uslijedilo. Jak bum-tres, jak bum.

piše MARKO NJEGIĆ

Lice s naslovnice

Pravim imenom Milica Nataša Jovović, junakinja “Resident Evil“ serijala rođena je 1975. u Kijevu. Njezin otac, Srbin Bogdan Jovović, radio je kao doktor u Kijevu i tamo upoznao njezinu buduću majku, rusku glumicu Galinu. Milla je s roditeljima emigrirala u London 1981., potom u Sacramento i konačno u Los Angeles.

Nakon što su joj se roditelji razveli, odgojila ju je majka. Unatoč njezinom kozmopolitskom “backgroundu“ vršnjaci su je u školi zezali na račun emigriranja usred hladnoratovske paranoje.

Milla nosi određene ožiljka na račun toga, ali se svejedno uzdigla iznad okoline (tečno govori ruski, srpski i engleski), studirala je glazbu (debitirala je kao pjevačica 1994. i EMI joj je objavio album “The Divine Comedy“), trenirala balet i učila glumu ohrabrena majčinim savjetima. Fotograf Richard Avedon otkrio ju je u dobi od 11 godina, a prvi ugovor modela potpisala je kao 12-godišnjakinja i postala Revlonova “most unforgettable women in the world“.

Ubrzo se našla na naslovnicama “Voguea“, “Cosmopolitana“... Do danas je njezino tijelo krasilo gotovo tisuću naslovnica svjetskih časopisa, a postala je zaštitno lice Armanija, Diora i Calvina Kleina. Prve glumačke korake ostvarila je na televiziji 1987., u seriji “Bračne vode“ (išla je u istu školu s Christinom Applegate).

Godinu dana kasnije pojavila se u maloj ulozi u filmu “Two Moon Junction“ Zalmana Kinga. Nakon “5. elementa“ filmska karijera joj ide uzlaznom putanjom, ali nije odustala od manekenstva (godine 2004. zaradila je 10.4 milijuna najbolje plaćeni supermodel svijeta).

Milla iza sebe ima dva propala braka, uključujući onaj s redateljem Lucom Bessonom s kojim je snimila i “Ivanu Oreleansku“ (1999.). Danas je udana za Paula W.S. Andersona, redatelja prvog i četvrtog “Resident Evila“ s kojim ima trogodišnju kći Ever. Anderson i Jovovich planiraju i peti “Resident Evil“, no prije toga, 2011., u kina će pustiti novu verziju pustolovna klasika “Tri mušketira.“

Bessonova 'rak rana'

Milla Jovovich je još uvijek “rak rana“ za Luca Bessona. Poznati redatelj nije htio zucnuti o njoj kad smo ga intervjuirali 2006. godine u povodu premijere njegova “Arthura u zemlji Minimoya“. Zanimljivo, u tom filmu glavni ženski lik, animirana princeza Selenia, uvelike podsjeća na Millinu Leeloo iz “5. elementa“. Bivšu ljubav Besson očito nije prebolio.

Nadolazeći filmovi

Još uvijek čekamo da u kina ili videoteke dođe film “Perfect Getaway“ u kojem Milla odlazi na medeni mjesec na Havaje sa Steveom Zahnom i upada u nevolje (hororsko)trilerske prirode kad se odluče za jednu tešku “trekking“ rutu. Do kraja godine trebali bi je gledati i u trileru “Stone“ s Edwardom Nortonom i Robertom De Nirom. S potonjim je, uzgred, odglumila žestoku scenu seksa i izjavila da se poslije nje “osjećala silovanom“.

Ozbiljnije uloge

Kome je do Mille Jovovich u ozbiljnijim ulogama, a ne može se strpiti do dolaska filma “Stone“ u naša kina, može trknuti do obližnje videoteke i rentirati je u kvazidokumentarističkom SF hororu “Susreti četvrte vrste“ i trilerskoj drami “.45“, nadaleko poznatoj po njezinoj “vrućoj“ lezbijskoj sceni.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/showbiz/savrsena-heroina-bogu-milla-a-ni-geekovima-mrska-111745 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=5ac3199c8df3708c4de69927a9badc78c2caa7e4 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=SAVR%C5%A0ENA+HEROINA+Bogu+Milla%2C+a+ni+geekovima+mrska&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fsavrsena-heroina-bogu-milla-a-ni-geekovima-mrska-111745 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fsavrsena-heroina-bogu-milla-a-ni-geekovima-mrska-111745 )
[{"id":"2","value":"NAJVE\u0106A AKCIJSKA JUNAKINJA DANA\u0160NJICE RASTURA (HRVATSKA) KINA U FILMSKOM HITU \u201cRESIDENT EVIL: DRUGI SVIJET\u201c"},{"id":"1","value":"Drago \u00a0mi je da se svi\u0111am pametnim mu\u0161karcima. Geekovi su cool. Tko \u017eeli hodati s glupavim sporta\u0161em?!, izjavila je jednom prilikom Milla Jovovich kojoj je titulu Bo\u017eice geekova, \u2018kraljice razbijanja, pucnjave i tu\u010dnjave\u2019, priskrbio serijal \u2018Resid"},{"id":"68","value":"2"}]
StoryEditorOCM
ShowbizNAJVEĆA AKCIJSKA JUNAKINJA DANAŠNJICE RASTURA (HRVATSKA) KINA U FILMSKOM HITU “RESIDENT EVIL: DRUGI SVIJET“

SAVRŠENA HEROINA Bogu Milla, a ni geekovima mrska

Piše PSD.
20. rujna 2010. - 10:14

“Ubijanje je ono u čemu sam dobra. Ja sam Titan, monolit, ništa me ne može zaustaviti!” – Milla Jovovich, “Ultraviolet“

Prva rečenica koju je Milla Jovovich izgovorila u Bessonovu SF akcijskom spektaklu “5. element“ (1997.) bila je: “Jak bum-tres, jak bum...“. Istina, Milla je riječi natucala na “nekom čudnom jeziku“, ali sinefilima je bilo jasno što je htjela reći. U slučaju da netko to nije shvatio, teoriju o “jakom bum-tresu, jakom bumu“, da ne kažem(o) “teoriju velikog praska“, demonstrirala je u posljednjoj trećini filma.

 'Avion' stvoren za modnu pistu

U ulozi “savršene“ Leeloo, vrhunskog bića i ultimativnog ratnika kreiranog da “zaštiti život“, Jovovich je dežurnom akcijskom junaku i spasitelju svijeta ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. svibanj 2024 01:42