StoryEditorOCM
Showbizza ili protiv

Protiv koncerata Dina Merlina u Beogradu peticiju je potpisalo 21.000 ljudi, a on već rasprodao četiri Arene

Piše mozaik sd
4. kolovoza 2023. - 12:16
Najavljeni koncerti Dina Merlina u Beogradu zapalili se njegove poštovatelje, ali i one koji ga ne voleDanijel Soldo/Cropix

Na ovim prostorima prisutna je politizacija svega, pa i estrade. To se dobro vidi i u najavljenim koncertima bosansko-hercegovačkog pjevača Dina Merlina u Štark Areni u Beogradu u studenome.

Sarajevski pjevač već je rasprodao ulaznice za tri koncerta u beogradskoj Areni, 18., 19. i 21. studenog 2023. godine, a vrlo malo ulaznica ostalo je za četvrti koncert 22. studenog. Budući da beogradska Aren može primiti 20.000 ljudi, dolazi se do za svakoga izvođača impresivne ukupne brojke od 80.000 posjetitelja.

S druge strane, na internetskoj stranici peticija.online od 27. srpnja potpisuje se peticija kojom se traži zabrana nastupa za Dina Merlina. Organizatori potpisivanja kažu da je BiH pjevač davao ružne izjave, što je i povod peticije koju su do sada potpisale 21.763 osobe, piše City Magazine.

image

Vizual za peticiju protiv koncerta Dina Merlina u Beogradu s navodnim njegovim spornim izjavama

Screenshot

Na pozivu za potpisivanje navedene su i neke od navodnih Merlinovih izjava: "Zabranjeno za Srbe i pse", "Srbe treba ukloniti puškama", "U Beograd ću doći samo kad bude sravnjen granatama" i "Možda bih trebao otići u Beograd jer su Srbi bolesnici, a bolesnike treba obilaziti". Sve je to popraćeno punim imenom pjevača Ervin Dervišhalidović i fotografijom, prekriženom natpisom "Nepoželjan".

Zanimljivo je da je Dino Merlin više puta demantirao te izjave i na prvome koncertu u Beogradu 2011. godine, kada je u nizu intervjua rekao da on nikoga ne mrzi i da "taj glagol ne postoji u njegovom rječniku".

Nažalost demantije nekih laži mora se ustrajno ponavljati. Ma koliko nekima od potpisnika peticije bilo nemoguće promijeniti mišljenje, kada im nije bilo dovoljno ovih 12 godina od prvoga nastupa. Utjeha Dinu Merlinu i ostalim izvođačima mogla bi biti činjenica da je onih koji žele ići na koncert, i za to platiti ulaznicu, čak četiri puta više od onih koji žele besplatno zabranjivati i mrziti.

image

Dino Merlin odavno je demantirao da je dao navedene izjave i rekao da ne zna mrziti

Srećko Niketić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 05:30