StoryEditorOCM
Showbizin memoriam

Prije 37 godina prometna nesreća ugasila je dva života članova Crvene jabuke: ‘Život mu je doista imao smisla‘

Piše SCENA SD
18. rujna 2023. - 19:26

Na današnji dan, 18. rujna 1986. godine, na putu prema Mostaru, članovi Crvene Jabuke doživjeli su tešku prometnu nesreću u Jablanici.

Basist grupe Aljoša Buha preminuo je na mjestu, dok je frontmen i jedan od osnivača grupe Dražen Ričl zadobio teške ozljede od kojih je podlegao 1. listopada 1986. godine. Na sahrani mu je bilo 10.000 Sarajlija, piše avaz.ba.

- Nisam ni bio svjestan toga. To su mi kasnije rekli, da su satima i satima odlazili s groblja. Cijelu je noć tisuće mladih sjedilo i plakalo uz humke mog Dražena.

Moj Dražen je to zaslužio jer su ga svi zaista neizmjerno voljeli. Njegova razrednica mi je rekla kad je došla kod mene nakon sprovoda: "Dražen je bio takvo dijete koje se moralo voljeti. Pa svu tu popularnost, odanost, tu dirljivu ljubav tolikih tisuća mladih Dražen je postigao sam - svojom pojavom, svojim ponašanjem, svojom vedrinom i dobrotom...

Mogu vam samo reći: proljeće ga donijelo, jesen ga odnijela. Život mu je bio kratak. Ali, mislim da je - za svoje godine - postigao puno više nego što bi itko drugi postigao u duljem, dvostrukom životu. Život mu je doista imao smisla‘ - rekla je Draženova majka Elvira Deak.

image
Facebook

Dražen Ričl, rođen u Sarajevu 12. ožujka 1962., bio je jedan od pokretača New Primitivesa, gitarist nekoliko sarajevskih grupa, frontmen i jedan od osnivača Crvene Jabuke. Ričl je jedno vrijeme bio i gitarist benda Elvis J. Kurtović, te glumac u Top listi nadrealista.

Basist grupe, koji je na mjestu poginuo, Aljoša Buha, rođen je 4. siječnja 1962. godine u Zenici. Živio je i odrastao u istoj zgradi kao i drugi član grupe, Darko Jelčić – Cunja. Bili su kao braća. Osnovnu i srednju školu završio je kao odličan učenik. Bavio se glazbom, pisao i volio čitati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 19:11