StoryEditorOCM
ShowbizOLIVIA MUNN

Popularna glumica pustila kosu kako bi prekrila tragove operacija: ‘Često se podsjetim da su to borbeni ožiljci‘

Piše SCENA SD
22. travnja 2024. - 07:01

Glumici Oliviji Munn (43) prije točno godinu dana otkriven je rak dojke. Uslijedili su nebrojeni posjeti liječniku, jaki lijekovi i četiri operacije. Samo 30 dana nakon što je ova dijagnoza potvrđena, podvrgnuta je dvostrukoj mastektomiji. 

U intervjuu za People, Olivia Munn otvoreno je govorila o vremenu nakon dijagnoze raka.

image

Olivia Munn je dokumentirala sve događaje u bolnicu kako bi ohrabrila sve žene koje se susreću s ovom dijagnozom

Screenshot Instagram

‘Kad sam se probudila bilo je stvarno bolno i nisam bila svjesna svega, a zapravo sam izgubila puno krvi i moja operacija je umjesto 8 sati trajala 10 sati zbog tog gubitka krvi‘, rekla je Olivija.

‘Dakle, prvi dio je težak jer to puno boli. Prošla sam kroz veliku operaciju i nisam baš u to vrijeme razmišljala o tome što sam izgubila, jer sam bila cijela zavijena", rekla je.

Tjedan dana nakon dvostruke mastektomije otišla je na postkirurški pregled, a tada je svoje tijelo prvi put vidjela bez zavoja sa svojim liječnikom.

"Bio je to šok. To je bio šok za mene. Bilo mi je tako teško, sjećam se da sam se samo pogledala u ogledalo i jednostavno nisam imala emocija, samo sam prihvatila ono što je govorio", rekla je.

Nakon što je na jesen imala rekonstruktivnu operaciju, Munn se pomirila s promjenama u tijelu.

Također je započela terapiju u studenom kako bi smanjila budući rizik od raka.

Na dodjeli Oscara u ožujku 2024. godine Munn još nije bila objavila svoju dijagnozu. Ovdje je nosila Fendijevu antracit haljinu.

"Imam neka udubljenja na jednoj strani tijela u blizini mjesta gdje su bili limfni čvorovi jer su pri operaciji morali kopati jako duboko", kaže glumica za People. "I nosila sam neke haljine na crvenom tepihu koje prikrivaju tragove operacija."

Njezina vizažistica Diane Buzzetta naučila ju je kako se šminkati prije nego što se Munn pojavi na događajima poput Oscara. "To nije nešto što mogu učiniti sama, ali znajući da je ova opcija tu kad sam pred kamerom puno mi je pomoglo", kaže 43-godišnjakinja.

image

Olivia Munn

Michael Tran/Afp

Olivia Munn pustila je da joj kosa  naraste kako bi mogla prekriti ožiljke: "Ponekad se pogledam u ogledalo i pomislim: "Oh, kosa mi je sada tako duga i to zbog toga‘", kaže ona. "I ponekad me malo rastuži što još uvijek želim sakriti određene dijelove tijela. Ali onda se podsjetim da su to borbeni ožiljci i mogu im pokazati ako želim, i mogu ih sakriti ako želim."

Dijagnoza je bila vrlo neočekivana, jer je Olivijina godišnja mamografija napravljena samo tri mjeseca prije nego je otkriven rak. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 20:17