StoryEditorOCM
ShowbizSVI GUŠTAJU

Mrlina Ivanka u Liverpoolu bira haljinu za finale Eurosonga! Znate da je Mama ŠČ rođena u Splitu? Split je opet vraća

Piše Scena SD
11. svibnja 2023. - 17:08

Specijalno za finale Eurosonga Ivanka Mazurkijević u dućanu u Liverpoolu kupila je dugačku ružičastu haljinu.

- Teško mi je predvidjeti kako će Let 3 proći u subotu, ali znam da ću s tribina liverpoolske Arene iz sve srca navijati za njih - govori glazbenica za Jutarnji.

Ivanka je u Liverpool doputovala s kćerkom Evom (12) i četiri godine starijom Rožom, Mrlinom kćeri iz njegovog prvog braka.

image
Livio Andrijić/Cropix

"Idem od zvijezde do zvijezde, jer sada je moja zvijezda opet Mrle!" - smije se Ivanka, aludirajući na sudjelovanje u showu "Zvijezde pjevaju" u kojem se natjecala u duetu s Lucijom Šerbedžijom.

I Ivanka je zaslužna za to što je danas jedan od glavnih eurovizijskih hitova (Hrvatska na kladionicama drži sjajno 13. mjesto), upravo "Mama ŠČ".

Podsjetimo, "Mama ŠČ" nastala je iz predstave LizistRATa splitskog HNK za koju su Mrle i Ivanka stvarali glazbu. Njih dvoje lani su dva i pol mjeseca proveli u Splitu, družeći se s ekipom predvođenom redateljem Paolom Magellijem, s kojim već dugo surađuju.

image
Bruno Konjević/Cropix

Iz cijele te priče rodila se ideja o stvaranju antiratne opere, u sklopu koje je potom nastala "Mama ŠČ". A upravo zbog "Mame ŠČ", HNK Split predstavu LizistRATa ponovo uskoro vraća na svoj repertoar.

"Drago mi je zbog toga, a drago mi je što Mrle i ja ponovo imamo prilike raditi s Paolom Magellijem, s kojim uskoro pripremama dvije nove predstave" - govori Ivanka, koja potvrđuje da je postojala opcija da upravo ona vozi zlatni traktor Leta 3.

"Svakakvih ideja je bilo, a jedna od njih bila je i ta da ja postanem traktoristica!" - otkrila je novinarki Jutarnjeg, s kojom je guštala na kavi u središtu Liverpoola.

image
Livio Andrijić/Cropix

Ivanka Mazurkijević, inače jako voli Englesku, jer tu je kao djevojka neko vrijeme i živjela.

"U Londonu sam tada uživala, a drago mi je da će se to uskoro ponoviti, jer Mrle i ja dogovorili smo se da ćemo nas dvoje, nakon što prođe ova eurovizijska gužva i strka, otputovati na desetak dana upravo u London, da uživamo malo što u gradu, što jedno u drugome..." - otkriva pjevačica i partnerica Mrle iz Leta3.

image

Ivanka i Mrle na liverpoolskim ulicama: kad prođe strka oko Eurosonga otputovat će za svoj intimni gušt u London

Livio Andrijić/Cropix
image
Livio Andrijić/Cropix
image
Livio Andrijić/Cropix

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 16:48