StoryEditorOCM
ShowbizREGIONALNA ZVIJEZDA

Mnoge pjesme Dine Merlina su biografske, znate li da ovaj hit popularnog pjevača krije bolnu priču?

Piše SCENA SD
26. studenog 2023. - 20:30

Mnogi ne znaju da je veliki broj pjesama Dine Merlina dijelovi njegove biografije. Npr. otac ga je maltretirao i napustio kada je Merlin bio još uvijek dijete i tako je nastala pjesma “Kad ti dođem, nesrećo”, a samo jedan od stihova glasi: “Nemoj plakat, nemoj klet, nemoj slutit nagore… Oca nisam birao, ko prosjak sam se rodio…”

Popularni pjevač i  njegova supruga Amela na početku veze imali su puno problema jer je ona bila iz imućne obitelji i polazila je gimnaziju, dok je on išao na zanat. Amelina obitelj joj je branila da se uda za njega. Zato su dvadesetogodišnji Merlin i Amela pobjegli i tajno se vjenčali. Njihova ljubavna priča inspirirala je pjevača da napiše pjesmu “Kad si rekla da me voliš”, piše N1.

image
Nenad Opačić/Slobodna Dalmacija

“Borili smo se, krili, ali niko nas nije mogao rastaviti. Nakon pet godina smo se tajno vjenčali. Bilo je to romantično vjenčanje, iako sam svoju ženu doslovno oteo. Uz nas su bili samo moj kum i Amelina sestra koja je bila kuma. Govor matičarke bio mi je predug, stalno sam pogledavao na vrata da ne bi neko došao i pokvario našu sreću. Nakon vjenčanja otišli smo na bračno putovanje u Dubrovnik, a kad smo se vratili, preselili smo se kod moje majke i odmah osjetili udar svakodnevice. Mene je čekala velika odgovornost za obitelj i težak rad, a Amelini roditelji bili su toliko ljuti da pola godine nisu htjeli ni čuti za nju. Ali, eto vrijeme liječi sve pa me danas Amelini roditelji vole i više nego što zaslužujem”, rekao je Merlin, prenosi Alo.rs.

Nisu samo roditelji bili protiv veze Dina i Amele nego i prijatelji. Njihove “savjete” kako Amela nije prava djevojka za Merlina, pjevač je opisao u pjesmi “Paša moj solidni”.

Dino je nakon vjenčanja imao financijskih problema. Jednom kada ga je Amela pitala je li donio hranu kući, pjevač je mahao papirom na kome je napisao pjesmu “Kokuzna vremena”.

“Jesi li ti lud? Papir se ne jede”, rekla mu je tada supruga, a ta pjesma je napravila bum u njegovoj karijeri.

Veliki hit “Moj je život Švicarka” nastao je na zanimljiv način. Naime, Merlin se kao mlad momak zaljubio u djevojku koja je bila sponzoruša. Kako je Dino tada bio jako siromašan ona ga je ostavila i otišla u Švicarsku sa bogatim momkom. Kada se vratila u Sarajevo Merlin se već proslavio i tada joj je prvi put otpjevao ovu pjesmu.

Dino je bio vezan za majku, a kada je ona umrla posvetio joj je pjesmu “Nedostaješ”

“To je nažalost i istina, kada tek izgubiš nekog dragog, tek tada ga tražiš, kada umre, iako si svjestan da ga nećeš više vratiti”, rekao je Dino.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 20:30