StoryEditorOCM
ShowbizUSKORO SUĐENJE

Kalifornijski sud prihvatio tužbe protiv Michaela Jacksona zbog navodnog seksualnog zlostavljanja dvojice dječaka

Piše SCENA SD
19. kolovoza 2023. - 20:49

Pritužbe dvojice muškaraca protiv Michaela Jacksona (1958.-2009.) da ih je godinama seksualno zlostavljao kao dječake nisu trebale biti odbačene. O tome je sada odlučivalo vijeće od tri suca Prizivnog suda Kalifornije. To znači da su tužbe ponovno dopuštene, kako je, između ostalog, izvijestio Sky News.

Koreograf Wade Robson (40) i James Safechuck (45), koji optužuju pokojnog Michaela Jacksona za djela, detaljno su objasnili svoje navode u dokumentarcu "Leaving Neverland" (2019.). Robson tuži od 2013., a Safechuck od 2014. godine. Michael Jackson i odvjetnici pokojnog pjevača uvijek su tvrdili da je nevin.

image

Michael Jackson

Justin Sullivan/Afp

Tužbe se sada mogu ponovno podnijeti protiv tvrtki koje su pripadale pokojnom pjevaču. Sudac koji je odbacio tužbe 2021. godine tada je istaknuo da se ne može očekivati da će tvrtke MJJ Productions Inc i MJJ Ventures Inc, koje su imenovane kao optuženici u ovom slučaju, funkcionirati poput izviđača ili crkve u kojoj je dijete bilo pod njihovom skrbi i zaštićeno. Međutim, najnovija odluka sada znači da Robson i Safechuck mogu tvrditi da su tvrtke imale odgovornost zaštititi ih.

Vince Finaldi, odvjetnik Robsona i Safechucka, rekao je u e-mailu, međutim, da su "zadovoljni, ali ne i iznenađeni" što je sud poništio "pogrešne presude prethodnog suca u tim slučajevima, koje su prekršile kalifornijski zakon i postavile opasan presedan [...] Radujemo se suđenju po tom pitanju".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 14:09