stdClass Object ( [id] => 1208612 [title] => Par sati prije smrti Ivana Trump je večerala u restoranu, bivšeg muža Donalda često je zvala u Bijelu kuću, nije mu povlađivala! Riječi kćeri Ivanke su potresne [alias] => ivana-trump-bila-je-puno-toga-a-najvise-brizna-majka-i-prijateljica-cak-i-donald-trump-ima-samo-lijepe-rijeci-za-bivsu-divna-lijepa-i-nevjerojatna-zena-koja-je-vodila-sjajan-i-inspirativan-zivot [catid] => 262 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Bila je dobro raspoložena, ali malo umorna pa je naručila vrlo malu porciju hrane u svom omiljenom newyorškom restoranu "Altesi", gdje je bila na večeri samo nekoliko sati prije smrti.

Sljedećeg jutra 73-godišnja Ivana Trump je, penjući se stepenicama svog stana na Manhattanu, najvjerojatnije doživjela srčani udar i pala niz stepenice. Na dnu stubišta malo nakon podne u četvrtak pronašla ju je zaposlenica koja je došla na posao.

---

image

1990. godina, Pariz

-/Afp
---

Ivana nije disala, pozvana je hitna pomoć i policija, uskoro je proglašena mrtvom. Obdukcija će pokazati je li srčani udar bio uzrok smrti i pada, a policija istražuje je li pad na bilo koji način povezan sa smrću, ali zasad nema nikakvih znakova koji bi upućivali na eventualni zločin.

Njezino se zdravlje u posljednje vrijeme pogoršavalo, tvrde izvori bliski obitelji, a prošle godine ju je teško pogodila smrt četvrtog supruga, talijanskog glumca Rossana Rubicondija, koji je umro nakon borbe s tumorom. Umrla je dan prije nego što je trebala krenuti na odmor u mondeni St. Tropez, tvrdi njezina najbolja prijateljica Nikki Haskell. Bilo bi to njezino prvo putovanje od izbijanja pandemije koronavirusa, tijekom koje se potpuno izolirala u strahu od zaraze.

---

image

Ivana i Donald Trump

Bill Swersey/Afp
---

Sada je konačno bila ponovno spremna putovati, radovala se odlasku u Europu, a njih dvije su, kaže Haskell, čak planirale u siječnju ići na dvomjesečni put oko svijeta. Sve te planove prekinula je iznenadna smrt.

Ivanin drugi suprug, bivši američki predsjednik Donald Trump, povodom njezine smrti se oglasio na svojoj platformi Truth Social, među ostalim je napisao kako je bila "divna, lijepa i nevjerojatna žena koja je vodila sjajan i inspirativan život". U obiteljskoj objavi o Ivaninoj smrti stoji kako je njihova majka bila nevjerojatna žena, sportašica svjetske razine, prava ljepotica, brižna majka i prijateljica.

---

image

Ivana i suprug Ricardo Mazzuccelli na jahti 'Ivana'

Alain Fulconis/Afp
---

Bila je borac i svašta preživjela, pobjegla je od komunizma i prigrlila Ameriku. Svoju je djecu učila sa budu odlučni, čvrsti i suosjećajni, te kako će jako nedostajati svojoj majci, troje djece i desetero unučadi, piše u objavi na društvenim mrežama.

Ivanka Trump, koja je s majkom bila vrlo bliska, na Insagramu je napisala da joj je srce slomljeno.

- Mama je bila briljantna, šarmantna, strastvena i zločesto zabavna. Bila je oličenje snage, žilavosti i odlučnosti u svemu što je radila. Živjela je život punim plućima, nikad nije propuštala priliku da se smije i pleše – napisala je Ivanka.

Rođena u Čehoslovačkoj 1949. godine, Ivana je bila kći inžinjera elektronike Miloša Zelničeka i telefonistice Marie. Talentirana skijašica, mlada Ivana odlučila je pobjeći iz zemlje iza željezne zavjese i 1971. se udala austrijskog instruktora skijanja Alfreda Winklmayra, prijatelja s kojim je ušla u brak samo kako bi dobila austrijsku putovnicu.

Ubrzo nakon toga, 1973. su se razveli, a ona se preselila u Kanadu gdje je radila kao instruktorica skijanja i manekenka. Zbog karijere manekenke se preselila u New York gdje je upoznala Donalda Trumpa za kojega se udala 1977. godine, a 1988. je dobila američko državljanstvo. U braku su dobili troje djece, Donalda Jr., Ivanku i Erica. Ivana i Donald su bili istaknute javne osobe u New Yorku 80-ih i 90-ih godina prošlog stoljeća, a njihov je razlaz, zbog Donaldove afere s Marlom Maples, s kojom se ubrzo vjenčao, punio stranice tabloida.

Razvod je okončan 1992. godine, a premda su detalji brakorazvodnog sporazuma bili tajna, špekulira se kako je Ivana dobila 20 milijuna dolara, 14 milijuna dolara vrijedno obiteljsko imanje u Connecticutu, pet milijuna dolara za potrebe kućanstva, alimentaciju od 350.000 dolara godišnje, sav nakit, kao i 49 posto Mar-a-Lagoa, obiteljskog imanja u Palm Beachu na Floridi, koje služi i kao privatni elitni klub. Ivanino bogatstvo procjenjuje se na oko sto milijuna dolara.

Tijekom braka Ivana je bila na nekoliko pozicija u Trumpovom poslovnom carstvu, uključujući onu upraviteljice hotela Plaza, a nakon razvoda pokrenula je linije kozmetičkih proizvoda, odjeće i nakita. U knjizi "Odgoj Trumpovih" napisala je kako se njezin odnos s Donaldom poboljšao nakon razvoda, često su razgovarali, a tvrdila je i kako ga je savjetovala tijekom predsjedničke kampanje, te ga redovito zvala u Bijelu kuću kad je postao predsjednik.

Ivana je 2017. u jednom razgovoru kazala kako nije željela Trumpovu treću suprugu Melaniju napraviti ljubomornom tim pozivima u Bijelu kuću.

---

image

Zagreb, Miss Universe 2018.
 

Tomislav Kristo/Cropix/Cropix
---

- Ja sam Trumpova prva žena, dakle, ja sam zapravo prva dama – kazala je Ivana.

Melania je uzvratila izjavom kako u tvrdnje bivše supruge nemaju nikakvu osnovu, te da se radi samo o privlačenju pozornosti.

Donald je Ivanu navodno želio postaviti za ambasadoricu u Češkoj, drugi su izvori tvrdili da je ona to tražila od njega, ali do diplomatskog angažmana ipak nije došlo. U New York Timesu, koji je desetljećima pratio život Trumpovih, Michael Barbaro je napisao kako je Ivana bila velika ljubav Donaldovog života, složena, na karijeru orijentirana figura koja ga je istinski izazivala, što je jedan od razloga zašto ju je ostavio – Trump voli osobe koje mu povlađuju, a Ivana nije bila takva.

---

image
Joe Klamar/Afp
---

U knjizi "Odgoj Trumpovih" je za povezanost sa svojom djecom napisala kako je ta veza bila neraskidiva i njihova najvrjednija imovina. Pisala je kako je, bez obzira koliko je bila zaposlena, svako jutro doručkovala s djecom, bili su zajedno i u vrijeme večere, pomagala im je s domaćim radom, donosila odluke o njihovom školovanju, aktivnostima, putovanjima, brizi i džeparcu sve dok nisu krenuli na fakultet...

---

image
Starpix/Apa-picturedesk Via Afp
---

Nakon Trumpa, Ivana se još dva puta udavala. Treći suprug bio joj je pokojni Riccardo Mazzucchelli, talijanski biznismen s dugogodišnjom splitskom adresom, poznat po akvizicijama brojnih nekretnina u gradskoj jezgri. U braku su bili od 1995. do 1997. godine, a glumac Rubicondi, 23 godine mlađi od Ivane, suprug joj je bio 2008. i 2009. godine.

Vjenčali su se na raskošnoj ceremoniji u Mar-a-Lagu, koja je koštala tri milijuna dolara, a Ivanka je bila kuma svojoj majci. Premda su se razveli, Ivana i Rubicondi i dalje su održavali vezu i viđani su u javnosti, a on je preminuo prošle godine nakon teške bolesti.

Ivana je bila i velika ljubiteljica Hrvatske koju je hvalila i posjećivala, dolazila je kod svog prijatelja Vladimira Kraljevića, vlasnika licencije izbora za Miss Universe Hrvatske, koji ju je ugošćavao na različitim glamuroznim događanjima kad god je za to bilo prilike.

---

image
Fred Dufour/Afp
---

Tijekom jednog od tih boravaka 1998. godine je posjetila i redakciju "Slobodne Dalmacije" u Splitu, što je izazvalo veliku pozornost. U "Slobodnoj" je Ivana sa zanimanjem pratila proizvodni proces i bila vrlo ugodna u razgovoru sa svima koje je tom prilikom susrela. Špekuliralo se kako je navodno zainteresirana za ulaganje u naš list, da ga je čak spremna kupiti, ali od toga nije bilo ništa.

Hrvatsku je posljednji put posjetila 2019. zbog izbora za Miss Universe i operacije očiju u Klinici Svjetlost.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => [{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"VELIKI GUBITAK"},{"id":"10","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"107","value":""},{"id":"112","value":"7081"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"87","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"}] [extra_fields_search] => VELIKI GUBITAK 2 0 7081 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2022-07-15 11:17:49 [created_by] => 3163 [created_by_alias] => Marija Čović [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2022-07-15 15:41:20 [modified_by] => 3163 [publish_up] => 2022-07-15 11:46:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 1 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 1179 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 262 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Showbiz [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 0 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => 0 [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2022\/07\/15\/22755796.jpg","\/images\/slike\/2022\/07\/15\/22750060.jpg","\/images\/slike\/2022\/07\/15\/22749116.jpg","\/images\/slike\/2022\/07\/15\/22755794.jpg","\/images\/slike\/2022\/07\/15\/22755798.jpg","\/images\/slike\/2022\/07\/15\/22755800.jpg","\/images\/slike\/2022\/07\/15\/22755802.jpg","\/images\/slike\/2022\/07\/15\/22755804.jpg","\/images\/slike\/2022\/07\/15\/22755818.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Alain Fulconis\/Afp","Tomislav Kristo\/Cropix\/Cropix","Jewel Samad\/Afp","Bill Swersey\/Afp","Stephane Danna\/Afp","Fred Dufour\/Afp","Starpix\/Apa-picturedesk Via Afp","Joe Klamar\/Afp","-\/Afp"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Ivana i suprug Ricardo Mazzuccelli na jahti 'Ivana'<\/p>","

Zagreb, Miss Universe 2018.
\n\u00a0<\/p>","","

Ivana i Donald Trump<\/p>","

Ivana Trump i ttalijanski glumac Antonio Zechila<\/p>","","","","

1990. godina, Pariz<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1253","hd_22755796_1920.jpg":"1920x1080","k_22755796_1280.jpg":"1280x1280","k_22755796_1024.jpg":"1024x1024","k_22755796_640.jpg":"640x640","k_22755796_480.jpg":"480x480","k_22755796_340.jpg":"340x340","k_22755796_220.jpg":"220x220","o_22755796_1280.jpg":"1280x835","o_22755796_1024.jpg":"1024x668","o_22755796_640.jpg":"640x417","o_22755796_480.jpg":"480x313","o_22755796_340.jpg":"340x221","o_22755796_220.jpg":"220x143","h_22755796_1280.jpg":"1280x854","h_22755796_1024.jpg":"1024x683","h_22755796_640.jpg":"640x427","h_22755796_480.jpg":"480x320","h_22755796_340.jpg":"340x227","h_22755796_220.jpg":"220x147","pp_22755796_1280.jpg":"1280x1628","pp_22755796_1024.jpg":"1024x1303","pp_22755796_640.jpg":"640x814","pp_22755796_480.jpg":"480x611","pp_22755796_340.jpg":"340x432","pp_22755796_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_22750060_1920.jpg":"1920x1080","k_22750060_1280.jpg":"1280x1280","k_22750060_1024.jpg":"1024x1024","k_22750060_640.jpg":"640x640","k_22750060_480.jpg":"480x480","k_22750060_340.jpg":"340x340","k_22750060_220.jpg":"220x220","o_22750060_1280.jpg":"1280x1920","o_22750060_1024.jpg":"1024x1536","o_22750060_640.jpg":"640x960","o_22750060_480.jpg":"480x720","o_22750060_340.jpg":"340x510","o_22750060_220.jpg":"220x330","h_22750060_1280.jpg":"1280x854","h_22750060_1024.jpg":"1024x683","h_22750060_640.jpg":"640x427","h_22750060_480.jpg":"480x320","h_22750060_340.jpg":"340x227","h_22750060_220.jpg":"220x147","pp_22750060_1280.jpg":"1280x1628","pp_22750060_1024.jpg":"1024x1303","pp_22750060_640.jpg":"640x814","pp_22750060_480.jpg":"480x611","pp_22750060_340.jpg":"340x432","pp_22750060_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_22749116_1920.jpg":"1920x1080","k_22749116_1280.jpg":"1280x1280","k_22749116_1024.jpg":"1024x1024","k_22749116_640.jpg":"640x640","k_22749116_480.jpg":"480x480","k_22749116_340.jpg":"340x340","k_22749116_220.jpg":"220x220","o_22749116_1280.jpg":"1280x1920","o_22749116_1024.jpg":"1024x1536","o_22749116_640.jpg":"640x960","o_22749116_480.jpg":"480x720","o_22749116_340.jpg":"340x510","o_22749116_220.jpg":"220x330","h_22749116_1280.jpg":"1280x854","h_22749116_1024.jpg":"1024x683","h_22749116_640.jpg":"640x427","h_22749116_480.jpg":"480x320","h_22749116_340.jpg":"340x227","h_22749116_220.jpg":"220x147","pp_22749116_1280.jpg":"1280x1628","pp_22749116_1024.jpg":"1024x1303","pp_22749116_640.jpg":"640x814","pp_22749116_480.jpg":"480x611","pp_22749116_340.jpg":"340x432","pp_22749116_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1826","hd_22755794_1920.jpg":"1920x1080","k_22755794_1280.jpg":"1280x1280","k_22755794_1024.jpg":"1024x1024","k_22755794_640.jpg":"640x640","k_22755794_480.jpg":"480x480","k_22755794_340.jpg":"340x340","k_22755794_220.jpg":"220x220","o_22755794_1280.jpg":"1280x1217","o_22755794_1024.jpg":"1024x973","o_22755794_640.jpg":"640x608","o_22755794_480.jpg":"480x456","o_22755794_340.jpg":"340x323","o_22755794_220.jpg":"220x209","h_22755794_1280.jpg":"1280x854","h_22755794_1024.jpg":"1024x683","h_22755794_640.jpg":"640x427","h_22755794_480.jpg":"480x320","h_22755794_340.jpg":"340x227","h_22755794_220.jpg":"220x147","pp_22755794_1280.jpg":"1280x1628","pp_22755794_1024.jpg":"1024x1303","pp_22755794_640.jpg":"640x814","pp_22755794_480.jpg":"480x611","pp_22755794_340.jpg":"340x432","pp_22755794_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2699","hd_22755798_1920.jpg":"1920x1080","k_22755798_1280.jpg":"1280x1280","k_22755798_1024.jpg":"1024x1024","k_22755798_640.jpg":"640x640","k_22755798_480.jpg":"480x480","k_22755798_340.jpg":"340x340","k_22755798_220.jpg":"220x220","o_22755798_1280.jpg":"1280x1799","o_22755798_1024.jpg":"1024x1439","o_22755798_640.jpg":"640x899","o_22755798_480.jpg":"480x674","o_22755798_340.jpg":"340x477","o_22755798_220.jpg":"220x309","h_22755798_1280.jpg":"1280x854","h_22755798_1024.jpg":"1024x683","h_22755798_640.jpg":"640x427","h_22755798_480.jpg":"480x320","h_22755798_340.jpg":"340x227","h_22755798_220.jpg":"220x147","pp_22755798_1280.jpg":"1280x1628","pp_22755798_1024.jpg":"1024x1303","pp_22755798_640.jpg":"640x814","pp_22755798_480.jpg":"480x611","pp_22755798_340.jpg":"340x432","pp_22755798_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2885","hd_22755800_1920.jpg":"1920x1080","k_22755800_1280.jpg":"1280x1280","k_22755800_1024.jpg":"1024x1024","k_22755800_640.jpg":"640x640","k_22755800_480.jpg":"480x480","k_22755800_340.jpg":"340x340","k_22755800_220.jpg":"220x220","o_22755800_1280.jpg":"1280x1923","o_22755800_1024.jpg":"1024x1538","o_22755800_640.jpg":"640x961","o_22755800_480.jpg":"480x721","o_22755800_340.jpg":"340x510","o_22755800_220.jpg":"220x330","h_22755800_1280.jpg":"1280x854","h_22755800_1024.jpg":"1024x683","h_22755800_640.jpg":"640x427","h_22755800_480.jpg":"480x320","h_22755800_340.jpg":"340x227","h_22755800_220.jpg":"220x147","pp_22755800_1280.jpg":"1280x1628","pp_22755800_1024.jpg":"1024x1303","pp_22755800_640.jpg":"640x814","pp_22755800_480.jpg":"480x611","pp_22755800_340.jpg":"340x432","pp_22755800_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2744","hd_22755802_1920.jpg":"1920x1080","k_22755802_1280.jpg":"1280x1280","k_22755802_1024.jpg":"1024x1024","k_22755802_640.jpg":"640x640","k_22755802_480.jpg":"480x480","k_22755802_340.jpg":"340x340","k_22755802_220.jpg":"220x220","o_22755802_1280.jpg":"1280x1829","o_22755802_1024.jpg":"1024x1463","o_22755802_640.jpg":"640x914","o_22755802_480.jpg":"480x686","o_22755802_340.jpg":"340x485","o_22755802_220.jpg":"220x314","h_22755802_1280.jpg":"1280x854","h_22755802_1024.jpg":"1024x683","h_22755802_640.jpg":"640x427","h_22755802_480.jpg":"480x320","h_22755802_340.jpg":"340x227","h_22755802_220.jpg":"220x147","pp_22755802_1280.jpg":"1280x1628","pp_22755802_1024.jpg":"1024x1303","pp_22755802_640.jpg":"640x814","pp_22755802_480.jpg":"480x611","pp_22755802_340.jpg":"340x432","pp_22755802_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1204","hd_22755804_1920.jpg":"1920x1080","k_22755804_1280.jpg":"1280x1280","k_22755804_1024.jpg":"1024x1024","k_22755804_640.jpg":"640x640","k_22755804_480.jpg":"480x480","k_22755804_340.jpg":"340x340","k_22755804_220.jpg":"220x220","o_22755804_1280.jpg":"1280x802","o_22755804_1024.jpg":"1024x642","o_22755804_640.jpg":"640x401","o_22755804_480.jpg":"480x301","o_22755804_340.jpg":"340x213","o_22755804_220.jpg":"220x137","h_22755804_1280.jpg":"1280x854","h_22755804_1024.jpg":"1024x683","h_22755804_640.jpg":"640x427","h_22755804_480.jpg":"480x320","h_22755804_340.jpg":"340x227","h_22755804_220.jpg":"220x147","pp_22755804_1280.jpg":"1280x1628","pp_22755804_1024.jpg":"1024x1303","pp_22755804_640.jpg":"640x814","pp_22755804_480.jpg":"480x611","pp_22755804_340.jpg":"340x432","pp_22755804_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_22755818_1920.jpg":"1920x1080","k_22755818_1280.jpg":"1280x1280","k_22755818_1024.jpg":"1024x1024","k_22755818_640.jpg":"640x640","k_22755818_480.jpg":"480x480","k_22755818_340.jpg":"340x340","k_22755818_220.jpg":"220x220","o_22755818_1280.jpg":"1280x1920","o_22755818_1024.jpg":"1024x1536","o_22755818_640.jpg":"640x960","o_22755818_480.jpg":"480x720","o_22755818_340.jpg":"340x510","o_22755818_220.jpg":"220x330","h_22755818_1280.jpg":"1280x854","h_22755818_1024.jpg":"1024x683","h_22755818_640.jpg":"640x427","h_22755818_480.jpg":"480x320","h_22755818_340.jpg":"340x227","h_22755818_220.jpg":"220x147","pp_22755818_1280.jpg":"1280x1628","pp_22755818_1024.jpg":"1024x1303","pp_22755818_640.jpg":"640x814","pp_22755818_480.jpg":"480x611","pp_22755818_340.jpg":"340x432","pp_22755818_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7460245 Threads: 6 Questions: 1534900368 Slow queries: 4667628 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110770625 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 32 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/showbiz ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [parent] => 477 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /scena/showbiz ) ) [link] => /scena/showbiz/ivana-trump-bila-je-puno-toga-a-najvise-brizna-majka-i-prijateljica-cak-i-donald-trump-ima-samo-lijepe-rijeci-za-bivsu-divna-lijepa-i-nevjerojatna-zena-koja-je-vodila-sjajan-i-inspirativan-zivot-1208612 [printLink] => /scena/showbiz/ivana-trump-bila-je-puno-toga-a-najvise-brizna-majka-i-prijateljica-cak-i-donald-trump-ima-samo-lijepe-rijeci-za-bivsu-divna-lijepa-i-nevjerojatna-zena-koja-je-vodila-sjajan-i-inspirativan-zivot-1208612?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 383571 [name] => ivana trump [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ivana-trump [link] => /tag/ivana-trump ) [1] => stdClass Object ( [id] => 297237 [name] => donald trump [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => donald-trump [link] => /tag/donald-trump ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Par sati prije smrti Ivana Trump je večerala u restoranu, bivšeg muža Donalda često je zvala u Bijelu kuću, nije mu povlađivala! Riječi kćeri Ivanke su potresne [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3163 [name] => Marija Čović [username] => marija-ovi [email] => marija-ovi@sd.hr [password] => $2y$10$7PNE1DYGzR71UkBIdOWYs.DbD8zG9H.RL2TYXIfO7QsnJveJNmMim [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/marija-covic-3163 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1681 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/eb621dfb812b621676ad954686f6535d?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/07/15/22755796.jpg [galleryCount] => 9 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Alain Fulconis/Afp [mainImageDesc] =>

Ivana i suprug Ricardo Mazzuccelli na jahti 'Ivana'

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/07/15/22755796.jpg [title] =>

Ivana i suprug Ricardo Mazzuccelli na jahti 'Ivana'

Alain Fulconis/Afp ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/07/15/22750060.jpg [title] =>

Zagreb, Miss Universe 2018.
 

Tomislav Kristo/Cropix/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/07/15/22749116.jpg [title] => Jewel Samad/Afp ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/07/15/22755794.jpg [title] =>

Ivana i Donald Trump

Bill Swersey/Afp ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/07/15/22755798.jpg [title] =>

Ivana Trump i ttalijanski glumac Antonio Zechila

Stephane Danna/Afp ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/07/15/22755800.jpg [title] => Fred Dufour/Afp ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/07/15/22755802.jpg [title] => Starpix/Apa-picturedesk Via Afp ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/07/15/22755804.jpg [title] => Joe Klamar/Afp ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/07/15/22755818.jpg [title] =>

1990. godina, Pariz

-/Afp ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Bila je dobro raspoložena, ali malo umorna pa je naručila vrlo malu porciju hrane u svom omiljenom newyorškom restoranu "Altesi", gdje je bila na večeri samo nekoliko sati prije smrti.

Sljedećeg jutra 73-godišnja Ivana Trump je, penjući se stepenicama svog stana na Manhattanu, najvjerojatnije doživjela srčani udar i pala niz stepenice. Na dnu stubišta malo nakon podne u četvrtak pronašla ju je zaposlenica koja je došla na posao.

---

image

1990. godina, Pariz

-/Afp
---

Ivana nije disala, pozvana je hitna pomoć i policija, uskoro je proglašena mrtvom. Obdukcija će pokazati je li srčani udar bio uzrok smrti i pada, a policija istražuje je li pad na bilo koji način povezan sa smrću, ali zasad nema nikakvih znakova koji bi upućivali na eventualni zločin.

Njezino se zdravlje u posljednje vrijeme pogoršavalo, tvrde izvori bliski obitelji, a prošle godine ju je teško pogodila smrt četvrtog supruga, talijanskog glumca Rossana Rubicondija, koji je umro nakon borbe s tumorom. Umrla je dan prije nego što je trebala krenuti na odmor u mondeni St. Tropez, tvrdi njezina najbolja prijateljica Nikki Haskell. Bilo bi to njezino prvo putovanje od izbijanja pandemije koronavirusa, tijekom koje se potpuno izolirala u strahu od zaraze.

---

image

Ivana i Donald Trump

Bill Swersey/Afp
---

Sada je konačno bila ponovno spremna putovati, radovala se odlasku u Europu, a njih dvije su, kaže Haskell, čak planirale u siječnju ići na dvomjesečni put oko svijeta. Sve te planove prekinula je iznenadna smrt.

Ivanin drugi suprug, bivši američki predsjednik Donald Trump, povodom njezine smrti se oglasio na svojoj platformi Truth Social, među ostalim je napisao kako je bila "divna, lijepa i nevjerojatna žena koja je vodila sjajan i inspirativan život". U obiteljskoj objavi o Ivaninoj smrti stoji kako je njihova majka bila nevjerojatna žena, sportašica svjetske razine, prava ljepotica, brižna majka i prijateljica.

---

image

Ivana i suprug Ricardo Mazzuccelli na jahti 'Ivana'

Alain Fulconis/Afp
---

Bila je borac i svašta preživjela, pobjegla je od komunizma i prigrlila Ameriku. Svoju je djecu učila sa budu odlučni, čvrsti i suosjećajni, te kako će jako nedostajati svojoj majci, troje djece i desetero unučadi, piše u objavi na društvenim mrežama.

Ivanka Trump, koja je s majkom bila vrlo bliska, na Insagramu je napisala da joj je srce slomljeno.

- Mama je bila briljantna, šarmantna, strastvena i zločesto zabavna. Bila je oličenje snage, žilavosti i odlučnosti u svemu što je radila. Živjela je život punim plućima, nikad nije propuštala priliku da se smije i pleše – napisala je Ivanka.

Rođena u Čehoslovačkoj 1949. godine, Ivana je bila kći inžinjera elektronike Miloša Zelničeka i telefonistice Marie. Talentirana skijašica, mlada Ivana odlučila je pobjeći iz zemlje iza željezne zavjese i 1971. se udala austrijskog instruktora skijanja Alfreda Winklmayra, prijatelja s kojim je ušla u brak samo kako bi dobila austrijsku putovnicu.

Ubrzo nakon toga, 1973. su se razveli, a ona se preselila u Kanadu gdje je radila kao instruktorica skijanja i manekenka. Zbog karijere manekenke se preselila u New York gdje je upoznala Donalda Trumpa za kojega se udala 1977. godine, a 1988. je dobila američko državljanstvo. U braku su dobili troje djece, Donalda Jr., Ivanku i Erica. Ivana i Donald su bili istaknute javne osobe u New Yorku 80-ih i 90-ih godina prošlog stoljeća, a njihov je razlaz, zbog Donaldove afere s Marlom Maples, s kojom se ubrzo vjenčao, punio stranice tabloida.

Razvod je okončan 1992. godine, a premda su detalji brakorazvodnog sporazuma bili tajna, špekulira se kako je Ivana dobila 20 milijuna dolara, 14 milijuna dolara vrijedno obiteljsko imanje u Connecticutu, pet milijuna dolara za potrebe kućanstva, alimentaciju od 350.000 dolara godišnje, sav nakit, kao i 49 posto Mar-a-Lagoa, obiteljskog imanja u Palm Beachu na Floridi, koje služi i kao privatni elitni klub. Ivanino bogatstvo procjenjuje se na oko sto milijuna dolara.

Tijekom braka Ivana je bila na nekoliko pozicija u Trumpovom poslovnom carstvu, uključujući onu upraviteljice hotela Plaza, a nakon razvoda pokrenula je linije kozmetičkih proizvoda, odjeće i nakita. U knjizi "Odgoj Trumpovih" napisala je kako se njezin odnos s Donaldom poboljšao nakon razvoda, često su razgovarali, a tvrdila je i kako ga je savjetovala tijekom predsjedničke kampanje, te ga redovito zvala u Bijelu kuću kad je postao predsjednik.

Ivana je 2017. u jednom razgovoru kazala kako nije željela Trumpovu treću suprugu Melaniju napraviti ljubomornom tim pozivima u Bijelu kuću.

---

image

Zagreb, Miss Universe 2018.
 

Tomislav Kristo/Cropix/Cropix
---

- Ja sam Trumpova prva žena, dakle, ja sam zapravo prva dama – kazala je Ivana.

Melania je uzvratila izjavom kako u tvrdnje bivše supruge nemaju nikakvu osnovu, te da se radi samo o privlačenju pozornosti.

Donald je Ivanu navodno želio postaviti za ambasadoricu u Češkoj, drugi su izvori tvrdili da je ona to tražila od njega, ali do diplomatskog angažmana ipak nije došlo. U New York Timesu, koji je desetljećima pratio život Trumpovih, Michael Barbaro je napisao kako je Ivana bila velika ljubav Donaldovog života, složena, na karijeru orijentirana figura koja ga je istinski izazivala, što je jedan od razloga zašto ju je ostavio – Trump voli osobe koje mu povlađuju, a Ivana nije bila takva.

---

image
Joe Klamar/Afp
---

U knjizi "Odgoj Trumpovih" je za povezanost sa svojom djecom napisala kako je ta veza bila neraskidiva i njihova najvrjednija imovina. Pisala je kako je, bez obzira koliko je bila zaposlena, svako jutro doručkovala s djecom, bili su zajedno i u vrijeme večere, pomagala im je s domaćim radom, donosila odluke o njihovom školovanju, aktivnostima, putovanjima, brizi i džeparcu sve dok nisu krenuli na fakultet...

---

image
Starpix/Apa-picturedesk Via Afp
---

Nakon Trumpa, Ivana se još dva puta udavala. Treći suprug bio joj je pokojni Riccardo Mazzucchelli, talijanski biznismen s dugogodišnjom splitskom adresom, poznat po akvizicijama brojnih nekretnina u gradskoj jezgri. U braku su bili od 1995. do 1997. godine, a glumac Rubicondi, 23 godine mlađi od Ivane, suprug joj je bio 2008. i 2009. godine.

Vjenčali su se na raskošnoj ceremoniji u Mar-a-Lagu, koja je koštala tri milijuna dolara, a Ivanka je bila kuma svojoj majci. Premda su se razveli, Ivana i Rubicondi i dalje su održavali vezu i viđani su u javnosti, a on je preminuo prošle godine nakon teške bolesti.

Ivana je bila i velika ljubiteljica Hrvatske koju je hvalila i posjećivala, dolazila je kod svog prijatelja Vladimira Kraljevića, vlasnika licencije izbora za Miss Universe Hrvatske, koji ju je ugošćavao na različitim glamuroznim događanjima kad god je za to bilo prilike.

---

image
Fred Dufour/Afp
---

Tijekom jednog od tih boravaka 1998. godine je posjetila i redakciju "Slobodne Dalmacije" u Splitu, što je izazvalo veliku pozornost. U "Slobodnoj" je Ivana sa zanimanjem pratila proizvodni proces i bila vrlo ugodna u razgovoru sa svima koje je tom prilikom susrela. Špekuliralo se kako je navodno zainteresirana za ulaganje u naš list, da ga je čak spremna kupiti, ali od toga nije bilo ništa.

Hrvatsku je posljednji put posjetila 2019. zbog izbora za Miss Universe i operacije očiju u Klinici Svjetlost.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Alain Fulconis/Afp Tomislav Kristo/Cropix/Cropix Jewel Samad/Afp Bill Swersey/Afp Stephane Danna/Afp Fred Dufour/Afp Starpix/Apa-picturedesk Via Afp Joe Klamar/Afp -/Afp
Alain Fulconis/Afp

Ivana i suprug Ricardo Mazzuccelli na jahti 'Ivana'

Tomislav Kristo/Cropix/Cropix

Zagreb, Miss Universe 2018.
 

Bill Swersey/Afp

Ivana i Donald Trump

Stephane Danna/Afp

Ivana Trump i ttalijanski glumac Antonio Zechila

-/Afp

1990. godina, Pariz

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/showbiz/ivana-trump-bila-je-puno-toga-a-najvise-brizna-majka-i-prijateljica-cak-i-donald-trump-ima-samo-lijepe-rijeci-za-bivsu-divna-lijepa-i-nevjerojatna-zena-koja-je-vodila-sjajan-i-inspirativan-zivot-1208612 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=28cf1f2f311950901fccae3d46687088681ad584 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Par+sati+prije+smrti+Ivana+Trump+je+ve%C4%8Derala+u+restoranu%2C+biv%C5%A1eg+mu%C5%BEa+Donalda+%C4%8Desto+je+zvala+u+Bijelu+ku%C4%87u%2C+nije+mu+povla%C4%91ivala%21+Rije%C4%8Di+k%C4%87eri+Ivanke+su+potresne&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fivana-trump-bila-je-puno-toga-a-najvise-brizna-majka-i-prijateljica-cak-i-donald-trump-ima-samo-lijepe-rijeci-za-bivsu-divna-lijepa-i-nevjerojatna-zena-koja-je-vodila-sjajan-i-inspirativan-zivot-1208612 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fivana-trump-bila-je-puno-toga-a-najvise-brizna-majka-i-prijateljica-cak-i-donald-trump-ima-samo-lijepe-rijeci-za-bivsu-divna-lijepa-i-nevjerojatna-zena-koja-je-vodila-sjajan-i-inspirativan-zivot-1208612 )
[{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"VELIKI GUBITAK"},{"id":"10","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"107","value":""},{"id":"112","value":"7081"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"87","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"}]
StoryEditorOCM
ShowbizVELIKI GUBITAK

Par sati prije smrti Ivana Trump je večerala u restoranu, bivšeg muža Donalda često je zvala u Bijelu kuću, nije mu povlađivala! Riječi kćeri Ivanke su potresne

Piše Marija Čović
15. srpnja 2022. - 13:46

Bila je dobro raspoložena, ali malo umorna pa je naručila vrlo malu porciju hrane u svom omiljenom newyorškom restoranu "Altesi", gdje je bila na večeri samo nekoliko sati prije smrti.

Sljedećeg jutra 73-godišnja Ivana Trump je, penjući se stepenicama svog stana na Manhattanu, najvjerojatnije doživjela srčani udar i pala niz stepenice. Na dnu stubišta malo nakon podne u četvrtak pronašla ju je zaposlenica koja je došla na posao.

Ivana nije disala, pozvana je hitna pomoć i policija, uskoro je proglašena mrtvom. Obdukcija će pokazati je li srčani udar bio uzrok smrti i pada, a policija istražuje je li pad na bilo koji način povezan sa smrću, ali zasad nema nikakvih znakova koji bi upućivali na eventualni zločin.

Njezino se zdravlje u posljed...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 17:32