StoryEditorOCM
ShowbizPOSEBNA VIBRA

Hrepa se 70-ih zaljubio u blues, premda se proslavio kao basist Daleke obale. Onda se zaljubio i u Antoniju i nastao je izniman bend, sada poziva: Bluzeri, dođite u Trilj!

24. lipnja 2021. - 10:18
Između 'Daleke obale' i 'Sunnysidersa' nema neke drastične razlike. Pa i sama imena asociraju na ljeto, sunce i jug, smatra HrepaMilka Grozdanić

Boris Hrepić Hrepa, rođen u Splitu 24. travnja 1963. godine je poznati multimedijalni umjetnik (glazbenik, skladatelj, slikar, televizijski autor, spisatelj i blues promotor). Glazbom se počeo baviti u Splitu na prijelazu iz 70-ih u 80-e svirajući gitaru i skladajući u punk bandu O'Grlica.

Prve javne nastupe ima u studenome 1981. kao basist blues banda L.B. Blues Band. U ljeto 1985. zajedno s Marijanom Banom osniva grupu Daleka obala u kojoj svira bas, usnu harmoniku i povremeno sklada sve do njezina raspada u jesen 2001. godine. Sljedećih sedam godina svira gitaru, pjeva i sklada u grupi The obala.

Godine 2008. pridružuje se novoj postavi ponovo oformljenog prvog kult dalmatinskog punk-pop benda Fon Biskich i Narodno blago. Jedno je vrijeme bio i član Beatles cover banda Dear Prude...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 22:21