StoryEditorOCM
ShowbizSVE PO ZAKONU

Dua Lipa pred trećom tužbom oko autorskih prava za hit ‘Levitating’, producent traži više od 20 milijuna dolara

Piše SCENA SD
4. kolovoza 2023. - 11:27

Dua Lipa suočava se s novom  tužbom u Los Angelesu od glazbenog producenta i glazbenika Boska Kante, koji tvrdi da albansko-britanska pop zvijezda i njezina izdavačka kuća Warner Music Group nikada nisu dobile njegovo dopuštenje da uključe njegovu "talk box" snimku u remikseve njezine hit pjesme ‘Levitating‘.

Kante, koji je skladao originalne melodije i stihove za svoju ulogu u pjesmi (jednoj od najpopularnijih pjesama Dua Lipe s njezinog albuma ‘Future Nostalgia‘ iz 2020.) rekao je u tužbi da je korištenje njegove izvedbe na tri remiksa Lipine hit pjesme povrijedilo njegova autorska prava. Tvrdi da su se on i producenti "izričito složili" usmeno da se njegov rad neće ponovno koristiti u uzorcima pjesme ili na drugi način Dua Lipe ili Warner Music, piše Marca.

image

Dua Lipa

Wiktor Szymanowicz/Anadolu Agency Via Afp

Jedan od tri remiksa ‘Levitatinga‘ uključuje remiks s reperom DaBabyjem. Ova verzija postala je najuspješnija verzija, sa 768 milijuna pregleda videozapisa pjesme na YouTubeu i preko 1.8 milijardi streamova na Spotifyju.

Međutim, čini se da Dua nije pogođena time što ju je glazbeni producent Bosko Kante tužio. Pjevačica trenutno uživa u Albaniji na odmoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 01:39