stdClass Object ( [id] => 1370106 [title] => Član žirija koji je Lasagnu stavio kao rezervu za ‘Slobodnu‘ otkriva: ‘Kad sam prvi put čuo Rim Tim Tagi Dim...‘ [alias] => clan-zirija-koji-je-lasagnu-stavio-kao-rezervu-za-slobodnu-otkriva-kad-sam-prvi-put-cuo-rim-tim-tagi-dim [catid] => 262 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Baby Lasagna probija sve granice i vjerujem da će osvojiti srca europske publike - kaže nam Tomislav Krizmanić.

Ovaj zaljubljenik u Eurosong i predsjednik Eurofest Hrvatske (OGAE) drugu je godinu bio jedan od članova žirija u komisiji HRT-a koja je birala pjesme za Doru. Pitanje svih pitanja je kako žiri kojeg su osim našeg sugovornika činili HRT-ovci Željko Mesar, Igor GeržinaDražen Miočić, Robert Urlić i Ema Gross, nije među odabrane pjesme uvrstio i ‘Rim Tim Tagi Dim‘ Baby Lasagne, koji se nakon pobjede na Dori, prometnuo u glavnog favorita za osvajanje Eurovizije?

Već više od tjedan dana prvi je na svim kladionicama, što Hrvatskoj nije pošlo za rukom još od 1993. kad nas je predstavljala grupa Put. Na samom početku postavili smo to pitanje Tomislavu, međutim ljubazno se ispričao i rekao da ne može o tome pričati s obzirom da nije nadležna osoba da na to odgovori. Pretresli smo stoga s njim neke druge teme, koje će ljubiteljima Eurosonga i Dore, vjerujemo biti jednako zanimljive.

Što ste prvi put pomislili kad ste čuli ‘Rim Tim Tagi Dim‘?

Da je živahna i energična pjesma. Drugačija od drugih.

---

image

Baby Lasagna

Livio Andrijic/Cropix
---

Pogađaju li vas negativni komentari usmjereni na vas i ostale kolege u žiriju?

Komentare uopće ne čitam! Kamo bih došao kad bih to radio… Ti internetski cyber bullyji uopće me ne zanimaju. Jedno je kritizirati i reći svoje mišljenje, a drugo kad nekoga brutalno vrijeđate.

Je li vam žiriranje bilo teže ove ili prošle godine?

Obično dobijemo oko 200 pjesama za koje nam treba oko tri dana da ih preslušamo. U pitanju su audio snimke, a mi pažljivo procjenjujemo svaku pjesmu i kako bi izgledao nastup osobe koja je izvodi. Jer ne možete donijeti prosudbu samo na osnovu snimke. Idemo za tim da budu zastupljene pjesme raznih žanrova jer je i sam Eurosong takav. Raspravljamo o pjesmama, uspoređujemo ih, svatko od nas  daje svoje mišljenje…

---

image

Tomislav Krizmanić

Privatni album
---

Kad slušate pojedinu pjesmu znate li tko je izvodi?

Znamo, to stoji i u pravilima HRT-a da tako mora biti.

Morate li svi biti jednoglasni da neka pjesma prođe ili se može dogoditi da primjerice od šest članova koliko vas je u  žiriju, četiri bude za, a dvoje protiv?

Za neke se svi složimo, a kod nekih više promišljamo, pa se zna dogoditi da se određena pjesma nekoliko puta presluša. Onda glasamo za nju dok se svi ne usuglasimo da prolazi.

Je li vas netko razočarao na Dori u odnosu na ono što ste prvotno čuli na snimci?

Pa recimo, izvedba Saše Lozara bila je lošija od one koju smo mi čuli. Mnogi su i falšali, što me također iznenadilo. Sad što je tome uzrok, možemo samo nagađati.

---

---

Je li vas iznenadio ogroman interes javnosti za pjesmu Baby Lasagne nakon što je iz rezerve, kad je Zsa Zsa odustala, upao među ekipu koja će nastupati na Dori? Nema medija koji tih dana nije objavio članak ili intervju s njim. Marko je doslovno preko noći postao medijska senzacija.

Moram priznati da nisam odmah očekivao toliki odjek. U Hrvatskoj da, ali su me iznenadile reakcije koje su stizale iz inozemstva. Gotovo svi su ostali oduševljeni. Premda smo sličnu situaciju imali i kad je pobijedila Albina, no ovo sada je puno, puno veće.

Kako vam se svidio njegov nastup?

Baby Lasagna je, srećom, svoj nastup na Dori izveo dobro. Dokazao je da to može pa je hype oko njega postao još veći. I dobro je da smo već sada vidjeli njegov nastup uživo, jer neke zemlje samo izbace spot za pjesmu. Mnogi od takvih izvođača kasnije na eurovizijskoj pozornici ne zvuče onako kao u spotu pa razočaraju izvedbom.

Lasagna vas nije razočarao?

Ne, nije! Iako je imao manjih problema prilikom izvedbe, ali to je takav tip pjesme da to zapravo ne smeta. Prenio je svoju energiju i emociju, pogotovo u finalu kad je bio i opušteniji. Točno se vidjela promjena u odnosu na polufinale jer je bio pod pritiskom i imao tremu. Siguran sam kako će se do Eurosonga u Malmeu još više opustiti. Vjerujte mi, kod ovakvog tipa pjesama, tako nešto se ne može fejkati. Sjetimo se Kaarije od prošle godine i koliko je njegova karizma pridonijela uspješnosti pjesme i cijelog plasmana. Ta energija se ne može odglumiti!

---

---

Vjerujete li da možemo pobijediti?

Gledajte, na Eurosongu vam ništa nije sigurno. To može biti prava lutrija. Skoro svake godine imamo pjesmu kojoj se predviđa dobar plasman pa na kraju ni ne uđe u finale. Ali ako je to uspjelo Portugalu i Švedskoj zašto ne bi i nama? Ova nam godina ide na ruku jer naša pjesma definitivno odskače od ostalih. Siguran sam da će biti dobar rezultat, a pobjeda? Hmm, ne znam, vidjet ćemo… Ako nas eurovizijski žiri imalo podrži tada je pobjeda naša! Televoting će sigurno biti na našoj strani, ali je bitan žiri zemalja sudionica. Nadam se da su naučili pogrešku na Kaariji od prošle godine i da će biti malo popustljiviji. Veliki plus i ono što nam ide u korist jest da je tekst naše pjesme ozbiljan, iako je u šaljivom tonu. Ali to nije joke pjesma kao što je bila Kaarijina. Sve to daje jednu originalnost! Također, mnogi se mogu poistovjetiti s temom naše pjesme. Koliko vidim po reakcijama fanova izvana, većina u nama vidi pobjednički potencijal. Sviđa im se i taj etno element u nastupu, kao i animirane životinje u pozadini.

Što može presuditi tome da nam žiri bude naklonjen i da Baby Lasagna dobije što više 12-tica? Lobiranje ili?

Ne! Važni su vokal i dobra pjesma. No, problem je što žiri kojeg u svakog zemlji čini manja skupina ljudi, ima malo konzervativniji ukus, a ponekad tu ima i politike, odnosno dobrosusjedskih odnosa. Iako i tu dolazi do poboljšanja. Vidjeli smo prošle godine, primjerice, da se Grčka i Cipar nisu toliko častili bodovima, a srpski žiri dao nam je osam, što prije nije bio slučaj.

---

image

Baby Lasagna

Vanesa Pandzic/Cropix
---

Koliko očekujete da će nam srpski žiri dati ove godine?

Najviše, dakle 12! A vjerujem da će isto biti i od srpske publike.

Treba li Marko mijenjati nastup za Švedsku?

Ne, samo ga malo prilagoditi većoj pozornici. Bilo bi mudro držati se ovoga što smo vidjeli. Neke su zemlje znale pretjerati i uništiti svoje nastupe.

---

image

Baby Lasagna
 

Livio Andrijic/Cropix
---

Tko bi nam mogao pomrsiti račune?

U ovom trenutku vidim Švicarsku kao veliku opasnost. Njihov predstavnik ima izvrstan spot, kombinira različite glazbene stilove, ima tu čak i opere. Vrckav je, mlad, ima odličnu energiju. E, sad, pitanje je kako će to izgledati uživo. Ako on to uspije super dočarati na pozornici mogao bi konkurirati za pobjedu. Mogla bi i Belgija biti u vrhu, ove godine imaju sjajnu baladu.

---

---

Kako komentirate prvo mjesto Hrvatske na kladionicama?

To još pomalo djeluje nestvarno. Bojim se nadati se pobjedi da se ne bi svi na kraju razočarali. Jer, kao što sam već rekao, bilo je godina kad favoriti nisu uspjeli.

Sviđa li vam se pjesma koju je Srbija izabrala?

Lijepa je, ali nemam toliko strpljenja za nju, jer se presporo razvija dok ne dosegne vrhunac.

---

---

Ukrajina? Drugi su trenutno na kladionici.

Vidim ih u top 10, ali nikako na prvom mjestu.

---

---

U slučaju pobjede, može li Hrvatska, odnosno HRT organizirati Eurosong?

Apsolutno da! Takvo veliko događanje ne bi bilo samo na HRT-u nego i na EBU-u koji bi im priskočio u pomoć.

Kakvu budućnost predviđate Marku, neovisno o njegovom plasmanu na Eurosongu?

Svakako bi trebao ciljati svjetsku publiku. Kaarija je nakon Eurosonga postao globalno poznat. Savjetujem mu da radi pjesme namijenjene međunarodnoj publici i bilo bi super da dio materijala radi na engleskom, a dio na hrvatskom jeziku. 

---

image

Baby Lasagna

Livio Andrijic/Cropix
---

Njemu je već sad zagarantiran uspjeh. Ako i ne pobjedi, on je uspio! Svi znaju za njega, poznat je i priznat. Na kojem god mjestu ostane, ostat će ljudima u pamćenju i to treba iskoristiti.

---

image

Tomislav Krizmanić

Privatni album
---

Vidite li se i dalje u žiriju Dore?

Zašto ne? Volim to i bilo bi mi drago da ostanu dvije večeri i finale Dore, ali i da na natječaj stigne još više pjesama. Savjet svima je da pošalju pjesmu za koju vjeruju da može pobijediti na Eurosongu. Interes za Doru ove je godine bio velik, a što bi tek bilo u slučaju naše pobjede…

[video] => [gallery] => [extra_fields] => [{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"tomislav krizmanić"},{"id":"10","value":""},{"id":"97","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"107","value":""},{"id":"112","value":"8035"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"},{"id":"99","value":"1"},{"id":"100","value":"1"}] [extra_fields_search] => tomislav krizmanić 2 0 8035 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-03-06 20:26:25 [created_by] => 3225 [created_by_alias] => Vinko Paić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-03-07 20:26:08 [modified_by] => 3225 [publish_up] => 2024-03-07 10:27:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 262 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Showbiz [page_description] => Slobodna Dalmacija - Najveće dnevne novine u Dalmaciji [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 0 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => 0 [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Član žirija koji je Lasagnu stavio kao rezervu za 'Slobodnu' otkriva: 'Kad sam prvi put čuo Rim Tim Tagi Dim...' page_title=Član žirija koji je Lasagnu stavio kao rezervu za 'Slobodnu' otkriva: 'Kad sam prvi put čuo Rim Tim Tagi Dim...' [metakey] => tomislav krizmanić, Dora 2024., eurosong 2024., Baby Lasagna, Rim Tim Tagi Dim [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/03\/06\/26717442.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/06\/26653687.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/06\/26684451.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/06\/26659829.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/06\/26660188.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/06\/26717440.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/06\/26717441.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Cropix, privatni album","Livio Andrijic\/Cropix","Livio Andrijic\/Cropix","Vanesa Pandzic\/Cropix","Livio Andrijic\/Cropix","Privatni album","Privatni album"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Tomislav Krizmani\u0107 i Baby Lasagna<\/p>","

Baby Lasagna<\/p>","

Baby Lasagna
\n\u00a0<\/p>","

Baby Lasagna<\/p>","

Baby Lasagna<\/p>","

Tomislav Krizmani\u0107<\/p>","

Tomislav Krizmani\u0107<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1621","hd_26717442_1920.jpg":"1920x1080","k_26717442_1280.jpg":"1280x1280","k_26717442_1024.jpg":"1024x1024","k_26717442_640.jpg":"640x640","k_26717442_480.jpg":"480x480","k_26717442_340.jpg":"340x340","k_26717442_220.jpg":"220x220","o_26717442_1280.jpg":"1280x1080","o_26717442_1024.jpg":"1024x864","o_26717442_640.jpg":"640x540","o_26717442_480.jpg":"480x405","o_26717442_340.jpg":"340x287","o_26717442_220.jpg":"220x185","h_26717442_1280.jpg":"1280x854","h_26717442_1024.jpg":"1024x683","h_26717442_640.jpg":"640x427","h_26717442_480.jpg":"480x320","h_26717442_340.jpg":"340x227","h_26717442_220.jpg":"220x147","pp_26717442_1280.jpg":"1280x1628","pp_26717442_1024.jpg":"1024x1303","pp_26717442_640.jpg":"640x814","pp_26717442_480.jpg":"480x611","pp_26717442_340.jpg":"340x432","pp_26717442_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26653687_1920.jpg":"1920x1080","k_26653687_1280.jpg":"1280x1280","k_26653687_1024.jpg":"1024x1024","k_26653687_640.jpg":"640x640","k_26653687_480.jpg":"480x480","k_26653687_340.jpg":"340x340","k_26653687_220.jpg":"220x220","o_26653687_1280.jpg":"1280x853","o_26653687_1024.jpg":"1024x682","o_26653687_640.jpg":"640x426","o_26653687_480.jpg":"480x320","o_26653687_340.jpg":"340x226","o_26653687_220.jpg":"220x146","h_26653687_1280.jpg":"1280x854","h_26653687_1024.jpg":"1024x683","h_26653687_640.jpg":"640x427","h_26653687_480.jpg":"480x320","h_26653687_340.jpg":"340x227","h_26653687_220.jpg":"220x147","pp_26653687_1280.jpg":"1280x1628","pp_26653687_1024.jpg":"1024x1303","pp_26653687_640.jpg":"640x814","pp_26653687_480.jpg":"480x611","pp_26653687_340.jpg":"340x432","pp_26653687_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26684451_1920.jpg":"1920x1080","k_26684451_1280.jpg":"1280x1280","k_26684451_1024.jpg":"1024x1024","k_26684451_640.jpg":"640x640","k_26684451_480.jpg":"480x480","k_26684451_340.jpg":"340x340","k_26684451_220.jpg":"220x220","o_26684451_1280.jpg":"1280x853","o_26684451_1024.jpg":"1024x682","o_26684451_640.jpg":"640x426","o_26684451_480.jpg":"480x320","o_26684451_340.jpg":"340x226","o_26684451_220.jpg":"220x146","h_26684451_1280.jpg":"1280x854","h_26684451_1024.jpg":"1024x683","h_26684451_640.jpg":"640x427","h_26684451_480.jpg":"480x320","h_26684451_340.jpg":"340x227","h_26684451_220.jpg":"220x147","pp_26684451_1280.jpg":"1280x1628","pp_26684451_1024.jpg":"1024x1303","pp_26684451_640.jpg":"640x814","pp_26684451_480.jpg":"480x611","pp_26684451_340.jpg":"340x432","pp_26684451_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2688","hd_26659829_1920.jpg":"1920x1080","k_26659829_1280.jpg":"1280x1280","k_26659829_1024.jpg":"1024x1024","k_26659829_640.jpg":"640x640","k_26659829_480.jpg":"480x480","k_26659829_340.jpg":"340x340","k_26659829_220.jpg":"220x220","o_26659829_1280.jpg":"1280x1792","o_26659829_1024.jpg":"1024x1433","o_26659829_640.jpg":"640x896","o_26659829_480.jpg":"480x672","o_26659829_340.jpg":"340x476","o_26659829_220.jpg":"220x308","h_26659829_1280.jpg":"1280x854","h_26659829_1024.jpg":"1024x683","h_26659829_640.jpg":"640x427","h_26659829_480.jpg":"480x320","h_26659829_340.jpg":"340x227","h_26659829_220.jpg":"220x147","pp_26659829_1280.jpg":"1280x1628","pp_26659829_1024.jpg":"1024x1303","pp_26659829_640.jpg":"640x814","pp_26659829_480.jpg":"480x611","pp_26659829_340.jpg":"340x432","pp_26659829_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26660188_1920.jpg":"1920x1080","k_26660188_1280.jpg":"1280x1280","k_26660188_1024.jpg":"1024x1024","k_26660188_640.jpg":"640x640","k_26660188_480.jpg":"480x480","k_26660188_340.jpg":"340x340","k_26660188_220.jpg":"220x220","o_26660188_1280.jpg":"1280x853","o_26660188_1024.jpg":"1024x682","o_26660188_640.jpg":"640x426","o_26660188_480.jpg":"480x320","o_26660188_340.jpg":"340x226","o_26660188_220.jpg":"220x146","h_26660188_1280.jpg":"1280x854","h_26660188_1024.jpg":"1024x683","h_26660188_640.jpg":"640x427","h_26660188_480.jpg":"480x320","h_26660188_340.jpg":"340x227","h_26660188_220.jpg":"220x147","pp_26660188_1280.jpg":"1280x1628","pp_26660188_1024.jpg":"1024x1303","pp_26660188_640.jpg":"640x814","pp_26660188_480.jpg":"480x611","pp_26660188_340.jpg":"340x432","pp_26660188_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1436","hd_26717440_1920.jpg":"1920x1080","k_26717440_1280.jpg":"1280x1280","k_26717440_1024.jpg":"1024x1024","k_26717440_640.jpg":"640x640","k_26717440_480.jpg":"480x480","k_26717440_340.jpg":"340x340","k_26717440_220.jpg":"220x220","o_26717440_1280.jpg":"1280x957","o_26717440_1024.jpg":"1024x765","o_26717440_640.jpg":"640x478","o_26717440_480.jpg":"480x359","o_26717440_340.jpg":"340x254","o_26717440_220.jpg":"220x164","h_26717440_1280.jpg":"1280x854","h_26717440_1024.jpg":"1024x683","h_26717440_640.jpg":"640x427","h_26717440_480.jpg":"480x320","h_26717440_340.jpg":"340x227","h_26717440_220.jpg":"220x147","pp_26717440_1280.jpg":"1280x1628","pp_26717440_1024.jpg":"1024x1303","pp_26717440_640.jpg":"640x814","pp_26717440_480.jpg":"480x611","pp_26717440_340.jpg":"340x432","pp_26717440_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1532x2048","hd_26717441_1920.jpg":"1920x1080","k_26717441_1280.jpg":"1280x1280","k_26717441_1024.jpg":"1024x1024","k_26717441_640.jpg":"640x640","k_26717441_480.jpg":"480x480","k_26717441_340.jpg":"340x340","k_26717441_220.jpg":"220x220","o_26717441_1280.jpg":"1280x1711","o_26717441_1024.jpg":"1024x1368","o_26717441_640.jpg":"640x855","o_26717441_480.jpg":"480x641","o_26717441_340.jpg":"340x454","o_26717441_220.jpg":"220x294","h_26717441_1280.jpg":"1280x854","h_26717441_1024.jpg":"1024x683","h_26717441_640.jpg":"640x427","h_26717441_480.jpg":"480x320","h_26717441_340.jpg":"340x227","h_26717441_220.jpg":"220x147","pp_26717441_1280.jpg":"1280x1628","pp_26717441_1024.jpg":"1024x1303","pp_26717441_640.jpg":"640x814","pp_26717441_480.jpg":"480x611","pp_26717441_340.jpg":"340x432","pp_26717441_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 8.0.18-9 [server_version] => 80018 [stat] => Uptime: 6123281 Threads: 85 Questions: 1109471465 Slow queries: 0 Opens: 205237 Flush tables: 3 Open tables: 1024 Queries per second avg: 181.189 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 9950717 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 33 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli [host] => 127.0.0.1 [user] => slobodna_admin [password] => BDNkcMPAG9tIErgj [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 3306 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/showbiz ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [parent] => 477 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /scena/showbiz ) ) [link] => /scena/showbiz/clan-zirija-koji-je-lasagnu-stavio-kao-rezervu-za-slobodnu-otkriva-kad-sam-prvi-put-cuo-rim-tim-tagi-dim-1370106 [printLink] => /scena/showbiz/clan-zirija-koji-je-lasagnu-stavio-kao-rezervu-za-slobodnu-otkriva-kad-sam-prvi-put-cuo-rim-tim-tagi-dim-1370106?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 750685 [name] => tomislav krizmanić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-03-06 21:45:45 [main_article_id] => 0 [alias] => tomislav-krizmanic [link] => /tag/tomislav-krizmanic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 740615 [name] => Dora 2024. [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-12-15 11:56:06 [main_article_id] => 0 [alias] => dora-2024 [link] => /tag/dora-2024 ) [2] => stdClass Object ( [id] => 746064 [name] => eurosong 2024. [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-01-30 23:19:25 [main_article_id] => 0 [alias] => eurosong-2024 [link] => /tag/eurosong-2024 ) [3] => stdClass Object ( [id] => 743349 [name] => Baby Lasagna [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-01-09 10:57:37 [main_article_id] => 0 [alias] => baby-lasagna [link] => /tag/baby-lasagna ) [4] => stdClass Object ( [id] => 748994 [name] => Rim Tim Tagi Dim [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-02-22 11:35:25 [main_article_id] => 0 [alias] => rim-tim-tagi-dim [link] => /tag/rim-tim-tagi-dim ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Član žirija koji je Lasagnu stavio kao rezervu za ‘Slobodnu‘ otkriva: ‘Kad sam prvi put čuo Rim Tim Tagi Dim...‘ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3225 [name] => Vinko Paić [username] => vinko-pai [email] => vinko-pai@sd.hr [password] => $2y$10$SknZe4UBTTiUIG6JL3R9z.dOzVdZvDxtCiEFcNkz0/F30t1p8Oo7u [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/vinko-paic-3225 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1743 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/5dd410bdfa2fba0b946f11b0784bd5df?s=100&default=https%3A%2F%2Frebuild.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/06/26717442.jpg [galleryCount] => 7 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Cropix, privatni album [mainImageDesc] =>

Tomislav Krizmanić i Baby Lasagna

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/06/26717442.jpg [title] =>

Tomislav Krizmanić i Baby Lasagna

Cropix, privatni album ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/06/26653687.jpg [title] =>

Baby Lasagna

Livio Andrijic/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/06/26684451.jpg [title] =>

Baby Lasagna
 

Livio Andrijic/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/06/26659829.jpg [title] =>

Baby Lasagna

Vanesa Pandzic/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/06/26660188.jpg [title] =>

Baby Lasagna

Livio Andrijic/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/06/26717440.jpg [title] =>

Tomislav Krizmanić

Privatni album ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/06/26717441.jpg [title] =>

Tomislav Krizmanić

Privatni album ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Baby Lasagna probija sve granice i vjerujem da će osvojiti srca europske publike - kaže nam Tomislav Krizmanić.

Ovaj zaljubljenik u Eurosong i predsjednik Eurofest Hrvatske (OGAE) drugu je godinu bio jedan od članova žirija u komisiji HRT-a koja je birala pjesme za Doru. Pitanje svih pitanja je kako žiri kojeg su osim našeg sugovornika činili HRT-ovci Željko Mesar, Igor GeržinaDražen Miočić, Robert Urlić i Ema Gross, nije među odabrane pjesme uvrstio i ‘Rim Tim Tagi Dim‘ Baby Lasagne, koji se nakon pobjede na Dori, prometnuo u glavnog favorita za osvajanje Eurovizije?

Već više od tjedan dana prvi je na svim kladionicama, što Hrvatskoj nije pošlo za rukom još od 1993. kad nas je predstavljala grupa Put. Na samom početku postavili smo to pitanje Tomislavu, međutim ljubazno se ispričao i rekao da ne može o tome pričati s obzirom da nije nadležna osoba da na to odgovori. Pretresli smo stoga s njim neke druge teme, koje će ljubiteljima Eurosonga i Dore, vjerujemo biti jednako zanimljive.

Što ste prvi put pomislili kad ste čuli ‘Rim Tim Tagi Dim‘?

Da je živahna i energična pjesma. Drugačija od drugih.

---

image

Baby Lasagna

Livio Andrijic/Cropix
---

Pogađaju li vas negativni komentari usmjereni na vas i ostale kolege u žiriju?

Komentare uopće ne čitam! Kamo bih došao kad bih to radio… Ti internetski cyber bullyji uopće me ne zanimaju. Jedno je kritizirati i reći svoje mišljenje, a drugo kad nekoga brutalno vrijeđate.

Je li vam žiriranje bilo teže ove ili prošle godine?

Obično dobijemo oko 200 pjesama za koje nam treba oko tri dana da ih preslušamo. U pitanju su audio snimke, a mi pažljivo procjenjujemo svaku pjesmu i kako bi izgledao nastup osobe koja je izvodi. Jer ne možete donijeti prosudbu samo na osnovu snimke. Idemo za tim da budu zastupljene pjesme raznih žanrova jer je i sam Eurosong takav. Raspravljamo o pjesmama, uspoređujemo ih, svatko od nas  daje svoje mišljenje…

---

image

Tomislav Krizmanić

Privatni album
---

Kad slušate pojedinu pjesmu znate li tko je izvodi?

Znamo, to stoji i u pravilima HRT-a da tako mora biti.

Morate li svi biti jednoglasni da neka pjesma prođe ili se može dogoditi da primjerice od šest članova koliko vas je u  žiriju, četiri bude za, a dvoje protiv?

Za neke se svi složimo, a kod nekih više promišljamo, pa se zna dogoditi da se određena pjesma nekoliko puta presluša. Onda glasamo za nju dok se svi ne usuglasimo da prolazi.

Je li vas netko razočarao na Dori u odnosu na ono što ste prvotno čuli na snimci?

Pa recimo, izvedba Saše Lozara bila je lošija od one koju smo mi čuli. Mnogi su i falšali, što me također iznenadilo. Sad što je tome uzrok, možemo samo nagađati.

---

---

Je li vas iznenadio ogroman interes javnosti za pjesmu Baby Lasagne nakon što je iz rezerve, kad je Zsa Zsa odustala, upao među ekipu koja će nastupati na Dori? Nema medija koji tih dana nije objavio članak ili intervju s njim. Marko je doslovno preko noći postao medijska senzacija.

Moram priznati da nisam odmah očekivao toliki odjek. U Hrvatskoj da, ali su me iznenadile reakcije koje su stizale iz inozemstva. Gotovo svi su ostali oduševljeni. Premda smo sličnu situaciju imali i kad je pobijedila Albina, no ovo sada je puno, puno veće.

Kako vam se svidio njegov nastup?

Baby Lasagna je, srećom, svoj nastup na Dori izveo dobro. Dokazao je da to može pa je hype oko njega postao još veći. I dobro je da smo već sada vidjeli njegov nastup uživo, jer neke zemlje samo izbace spot za pjesmu. Mnogi od takvih izvođača kasnije na eurovizijskoj pozornici ne zvuče onako kao u spotu pa razočaraju izvedbom.

Lasagna vas nije razočarao?

Ne, nije! Iako je imao manjih problema prilikom izvedbe, ali to je takav tip pjesme da to zapravo ne smeta. Prenio je svoju energiju i emociju, pogotovo u finalu kad je bio i opušteniji. Točno se vidjela promjena u odnosu na polufinale jer je bio pod pritiskom i imao tremu. Siguran sam kako će se do Eurosonga u Malmeu još više opustiti. Vjerujte mi, kod ovakvog tipa pjesama, tako nešto se ne može fejkati. Sjetimo se Kaarije od prošle godine i koliko je njegova karizma pridonijela uspješnosti pjesme i cijelog plasmana. Ta energija se ne može odglumiti!

---

---

Vjerujete li da možemo pobijediti?

Gledajte, na Eurosongu vam ništa nije sigurno. To može biti prava lutrija. Skoro svake godine imamo pjesmu kojoj se predviđa dobar plasman pa na kraju ni ne uđe u finale. Ali ako je to uspjelo Portugalu i Švedskoj zašto ne bi i nama? Ova nam godina ide na ruku jer naša pjesma definitivno odskače od ostalih. Siguran sam da će biti dobar rezultat, a pobjeda? Hmm, ne znam, vidjet ćemo… Ako nas eurovizijski žiri imalo podrži tada je pobjeda naša! Televoting će sigurno biti na našoj strani, ali je bitan žiri zemalja sudionica. Nadam se da su naučili pogrešku na Kaariji od prošle godine i da će biti malo popustljiviji. Veliki plus i ono što nam ide u korist jest da je tekst naše pjesme ozbiljan, iako je u šaljivom tonu. Ali to nije joke pjesma kao što je bila Kaarijina. Sve to daje jednu originalnost! Također, mnogi se mogu poistovjetiti s temom naše pjesme. Koliko vidim po reakcijama fanova izvana, većina u nama vidi pobjednički potencijal. Sviđa im se i taj etno element u nastupu, kao i animirane životinje u pozadini.

Što može presuditi tome da nam žiri bude naklonjen i da Baby Lasagna dobije što više 12-tica? Lobiranje ili?

Ne! Važni su vokal i dobra pjesma. No, problem je što žiri kojeg u svakog zemlji čini manja skupina ljudi, ima malo konzervativniji ukus, a ponekad tu ima i politike, odnosno dobrosusjedskih odnosa. Iako i tu dolazi do poboljšanja. Vidjeli smo prošle godine, primjerice, da se Grčka i Cipar nisu toliko častili bodovima, a srpski žiri dao nam je osam, što prije nije bio slučaj.

---

image

Baby Lasagna

Vanesa Pandzic/Cropix
---

Koliko očekujete da će nam srpski žiri dati ove godine?

Najviše, dakle 12! A vjerujem da će isto biti i od srpske publike.

Treba li Marko mijenjati nastup za Švedsku?

Ne, samo ga malo prilagoditi većoj pozornici. Bilo bi mudro držati se ovoga što smo vidjeli. Neke su zemlje znale pretjerati i uništiti svoje nastupe.

---

image

Baby Lasagna
 

Livio Andrijic/Cropix
---

Tko bi nam mogao pomrsiti račune?

U ovom trenutku vidim Švicarsku kao veliku opasnost. Njihov predstavnik ima izvrstan spot, kombinira različite glazbene stilove, ima tu čak i opere. Vrckav je, mlad, ima odličnu energiju. E, sad, pitanje je kako će to izgledati uživo. Ako on to uspije super dočarati na pozornici mogao bi konkurirati za pobjedu. Mogla bi i Belgija biti u vrhu, ove godine imaju sjajnu baladu.

---

---

Kako komentirate prvo mjesto Hrvatske na kladionicama?

To još pomalo djeluje nestvarno. Bojim se nadati se pobjedi da se ne bi svi na kraju razočarali. Jer, kao što sam već rekao, bilo je godina kad favoriti nisu uspjeli.

Sviđa li vam se pjesma koju je Srbija izabrala?

Lijepa je, ali nemam toliko strpljenja za nju, jer se presporo razvija dok ne dosegne vrhunac.

---

---

Ukrajina? Drugi su trenutno na kladionici.

Vidim ih u top 10, ali nikako na prvom mjestu.

---

---

U slučaju pobjede, može li Hrvatska, odnosno HRT organizirati Eurosong?

Apsolutno da! Takvo veliko događanje ne bi bilo samo na HRT-u nego i na EBU-u koji bi im priskočio u pomoć.

Kakvu budućnost predviđate Marku, neovisno o njegovom plasmanu na Eurosongu?

Svakako bi trebao ciljati svjetsku publiku. Kaarija je nakon Eurosonga postao globalno poznat. Savjetujem mu da radi pjesme namijenjene međunarodnoj publici i bilo bi super da dio materijala radi na engleskom, a dio na hrvatskom jeziku. 

---

image

Baby Lasagna

Livio Andrijic/Cropix
---

Njemu je već sad zagarantiran uspjeh. Ako i ne pobjedi, on je uspio! Svi znaju za njega, poznat je i priznat. Na kojem god mjestu ostane, ostat će ljudima u pamćenju i to treba iskoristiti.

---

image

Tomislav Krizmanić

Privatni album
---

Vidite li se i dalje u žiriju Dore?

Zašto ne? Volim to i bilo bi mi drago da ostanu dvije večeri i finale Dore, ali i da na natječaj stigne još više pjesama. Savjet svima je da pošalju pjesmu za koju vjeruju da može pobijediti na Eurosongu. Interes za Doru ove je godine bio velik, a što bi tek bilo u slučaju naše pobjede…

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Cropix, privatni album Livio Andrijic/Cropix Livio Andrijic/Cropix Vanesa Pandzic/Cropix Livio Andrijic/Cropix Privatni album Privatni album
Cropix, privatni album

Tomislav Krizmanić i Baby Lasagna

Livio Andrijic/Cropix

Baby Lasagna

Livio Andrijic/Cropix

Baby Lasagna
 

Vanesa Pandzic/Cropix

Baby Lasagna

Livio Andrijic/Cropix

Baby Lasagna

Privatni album

Tomislav Krizmanić

Privatni album

Tomislav Krizmanić

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/showbiz/clan-zirija-koji-je-lasagnu-stavio-kao-rezervu-za-slobodnu-otkriva-kad-sam-prvi-put-cuo-rim-tim-tagi-dim-1370106 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=5a3b024f45a2338ead5f24d420c420d707170864 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=%C4%8Clan+%C5%BEirija+koji+je+Lasagnu+stavio+kao+rezervu+za+%E2%80%98Slobodnu%E2%80%98+otkriva%3A+%E2%80%98Kad+sam+prvi+put+%C4%8Duo+Rim+Tim+Tagi+Dim...%E2%80%98&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fclan-zirija-koji-je-lasagnu-stavio-kao-rezervu-za-slobodnu-otkriva-kad-sam-prvi-put-cuo-rim-tim-tagi-dim-1370106 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fclan-zirija-koji-je-lasagnu-stavio-kao-rezervu-za-slobodnu-otkriva-kad-sam-prvi-put-cuo-rim-tim-tagi-dim-1370106 )
[{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"tomislav krizmanić"},{"id":"10","value":""},{"id":"97","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"107","value":""},{"id":"112","value":"8035"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"},{"id":"99","value":"1"},{"id":"100","value":"1"}]
StoryEditorOCM
Showbiztomislav krizmanić

Član žirija koji je Lasagnu stavio kao rezervu za ‘Slobodnu‘ otkriva: ‘Kad sam prvi put čuo Rim Tim Tagi Dim...‘

Piše Vinko Paić
7. ožujka 2024. - 11:27

Baby Lasagna probija sve granice i vjerujem da će osvojiti srca europske publike - kaže nam Tomislav Krizmanić.

Ovaj zaljubljenik u Eurosong i predsjednik Eurofest Hrvatske (OGAE) drugu je godinu bio jedan od članova žirija u komisiji HRT-a koja je birala pjesme za Doru. Pitanje svih pitanja je kako žiri kojeg su osim našeg sugovornika činili HRT-ovci Željko Mesar, Igor GeržinaDražen Miočić, Robert Urlić i Ema Gross, nije među odabrane pjesme uvrstio i ‘Rim Tim Tagi Dim‘ Baby Lasagne, koji se nakon pobjede na Dori, prometnuo u glavnog favorita za osvajanje Eurovizije?

Već više od tjedan dana prvi je na svim kladionicama, što Hrvatskoj nije pošlo za rukom još od 1993. kad nas je predstavljala grupa Put. Na samom početku postavili smo to pitanje Tomislavu, međutim lj...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2024 22:59