StoryEditorOCM
ShowbizNIJE JOJ ZABORAVILA

Cindy Crawford prekinula 37 godina dugu šutnju, ispričala ružnu scenu s poznatom voditeljicom: ‘Osjećala sam se...‘

Piše SCENA SD
20. rujna 2023. - 13:03
Cindy Crawford, supermodel iz devedesetih bila je sinonim za američku ljepotu a zaštitni znak bila joj je voluminozna kosaImax/

Sporna situacija koja je na svjetski poznatu manekenku i nekadašnjeg supermodela, Cindy Crawford ostavila trag, dogodila se sada već davne 1986.,kada je bila dvadesetogodišnjakinja, no Crawford je tek nedavno odlučila progovoriti o odnosu između nje i Oprah Winfrey, kao i neugode prilikom njezinoga prvog javnog pojavljivanja u Oprah Winfrey showu u kojem je gostovala sa svojim agentom iz modne agencije Elite, Johnom Casablancasom, koji je desetljećima kasnije optužen za seksualno zlostavljanje više maloljetnih manekenki.

image

Cindy Crawford

Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Backgrid/backgrid Uk/profimedia

Povodom prekidu šutnje bio je izlazak dokuserije Apple TV+, ‘The Super Models‘, u javnost su pušteni i isječci istog u kojima brojni svjetski poznati modeli poput Naomi Campbell i Christy Turlington, ali i Cindy Crawford govore o početcima u svijetu modelinga, pa sve do dominacije svjetskih modnih pista.

U jednom isječku, Cindy prepričava dojmove svog prvog javnog istupa te gostovanja u showu Oprah Winfrey, poznate američke tv-voditeljice,glumice i filmske producentice. Cindy je tada gostovala sa Casablancasom, iznenada, u jednom trenutku Oprah je od nje tražila da ustane i pokaže svoje tijelo na nacionalnoj televiziji. 20-godišnja Cindy, vidno nervozna i zbunjena, ustala je smijući se,pokazujući gledateljima u studiju, ali i onima pred malim ekranima, vitku figuru.

image

Oprah Winfrey

Roy Rochlin/Getty Images Via Afp

Prisjećajući se za dokumentarac, Cindy Crawford je izjavila: ‘Osjećala sam se kao izložbeni primjerak ili kao dijete, kojeg vidite, ali ne čujete. Kada danas gledam na to, izgleda kao da je Oprah zapravo mislila reći: ‘Ustani i pokaži mi svoje tijelo. Pokaži nam da si zavrijedila biti ovdje. Tada to nisam shvaćala, no danas znam da takvo što nije bilo od Oprah, osobito ne od Oprah.‘

Ono što dodatno ukazuje na izrazito površan i neprimjeren pristup koji je za vrijeme cijelog intervjua Oprah imala prema Cindy, jest činjenica da je sve što želi doznati o Cindy pitala Casablancasa, ostavljajući utisak da je tada mlada manekenka bila nesposobna odgovoriti za sebe, ili da je njezin odgovor bio nepotreban.

Sam taj pristup Oprah začuđujuć je, ako se prisjeti da je i sama svojedobno prolazila kroz težak period zbog rasističkih ispada na račun boje njezine kože, ali je bila žrtva i seksualnog zlostavljanja, stoga se takav pristup gostu, posebice mladoj djevojci, od nje nije očekivao.

 

Casablancas joj je tom prigodom u intervjuu prognozirao budućnost, držeći da će Cindy postati broj 1 modnog biznisa, i nije pogriješio, no ona sama u dokumentarcu ističe da je osim blještavila, postojala i mračna strana tog svojevrsnog uspinjanja na modni vrh. Od iznimno restriktivnih i strogih pravila bi se primjerice, često puta onesvijestila za vrijeme snimanja i poziranja za razne poznate časopise.

‘Imala sam 20 godina i odustala sam od fakulteta kako bi radila kao model u Chicagu. Zarađivala sam tisuću dolara na dan‘, izjavila je jednom prilikom Cindy i dodala kako bi je malaksalost i vrtoglavica obično uhvatile u jutarnjim satima, tada bi se i onesvijestila, no to ju nije sprječavalo da snimanje do kraja odradi profesionalno.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 20:27