stdClass Object ( [id] => 1076937 [title] => Cambijevci vjeruju u pobjedu na Dori! Osim što pjevaju jedan je u sportu, drugi u građevini, treći u teatru, četvrti na Institutu, a svi su-romantici [alias] => cambijevci-vjeruju-u-pobjedu-na-dori-osim-sto-pjevaju-jedan-je-u-sportu-drugi-u-gradevini-treci-u-teatru-cetvrti-na-institutu-a-svi-su-romantici [catid] => 262 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

- Budimo realni, u svijetu klapa dogodilo se to da je zaista bilo nemoguće prepoznati jednu od druge, jer su sve imale i sličan repertoar, i način izvođenja koncerata. O vizualnom imidžu da ne govorimo. Iza imena Cambi na našoj sceni oduvijek je bila inovativnost i pomicanje granica – stoga je i ovaj projekt vokalnog sastava, vjerujem, na tom tragu. Cilj nam je i dalje, s vrhunskim izvedbama, držati ime Cambi gdje mu je i mjesto. Samo od sada kao vokalni sastav Cambi, govore nam članovi ovog vokalnog sastava s kojima smo odmah htjeli raščistiti eventualno pomutnju oko klape Cambi i ekipe koja se krije iza imena Cambi. A iza tog imena stoje Jure Nikolić, Joško Tranfić, Sandro Gerbec i Luka Čulić, kao lead vokali, a tu su još i Petar Lozo, Teo Kapov i Marin Mandić. Natječu se ovog vikenda na Dori sa pjesmom "Zaljubljen", a kako za sebe kažu da su nepopravljivi romantičari, a Dora gotovo da se preklapa sa nadolazećim Valentinovom, možda s tom pjesmom baš pogode "u sridu"...Ako je suditi po prvim prognozama, to bi se lako moglo i dogoditi...

---

image
Pred glazbenicima je novih pet-šest glazbenih suradnji
 
Maja Maljkovic Zelalija
---

Uskoro ćete proslaviti prvu obljetnicu, koja se gotovo pa poklapa s godišnjicom pandemije... Iza vas sigurno nisu brojni nastupi uživo, ali jesu glazbene suradnje, i to s Giulianom, Nenom Belanom, Rokom Blaževićem s kojim ste napravili i božićnu pjesmu. Sada je pred vama i nastup na "Dori". Kakva su vaša očekivanja, ali onako iskreno, hajmo probati izbjeći diplomatske odgovore... Pjesma se zove "Zaljubljen", a Valentinovo "pada" taman uoči "Dore"... Eto i to bi vam moglo dati vjetar u leđa...

JURE: Doslovno smo krenuli s projektom vokalnog sastava Cambi neposredno pred pandemiju i iza nas vrlo ćudljiva i nepredvidljiva godina, koja nam je donijela najbolje i najgore u isto vrijeme. Ostat će mi u sjećanju zauvijek snimanje spota za pjesmu "Zovem prijatelje moje" u duetu s Giulianom, u svitanje na krovu jednog splitskog nebodera, svega dan prije prvog "lockdowna". Prazan Split u zoru i neko novo vrijeme pred nama u kojem smo se zaista mogli samo, kako i pjesma kaže, "zvati". Istina je, pak, da ne bi ništa mijenjali, dok su nam jedino nedostajali nastupi uživo. Svega nekoliko ih je bilo prošle godine...

---

image
Sandro Gerbec
 
Maja Maljkovic Zelalija
---

SANDRO: Tri su iza nas, a čekaju nas još barem pet ili šest. Jako smo uzbuđeni zbog toga jer će publici neke suradnje zasigurno biti pravo iznenađenje, a pomalo i šok, naravno u pozitivnom smislu. Neke od pjesama će biti obrade, neke su potpuno nove, ali materijal je toliko obećavajući da se silno veselimo godini pred nama. Najbolje tek dolazi!
JOŠKO: Usudim se reći da je "Zaljubljen" najbolji materijal koji smo do sada dobili u ruke. Pjesma je posebna, predivne melodije i iznimno pamtljivog refrena, vjerujemo da će publika osjetiti emociju i prepoznati kvalitetu. Aranžman potpisuje Hrvoje Domazet i vjerujte mi, nadmašio je sva očekivanja.
SANDRO: Moramo reći da su pripreme za "Doru" u punom jeku i zapravo se nikad nismo toliko "satrali" za jedan nastup. U našem timu za "Doru" našle su se kao vocal coach Gina Damjanović, koju ste mogli u toj ulozi vidjeti i u HRT-ovim emisijama "The Voice" i "Zvijezde pjevaju", a za koreografiju je zaslužna "zmaj od žene" Larisa Lipovac Navojec. Mislim da će pjesma "Zaljubljen" ostaviti snažan dojam i kod žirija i kod publike. Iskreno, meni je odmah na prvo slušanje zazvučala eurovizijski – eto, bez lažne skromnosti i diplomatskih odgovora kako ste htjeli.
LUKA: Iskreno mislim da je pjesmi "Zaljubljen" mjesto na pozornici "Dore", ali lagao bih kad bih rekao da se potajno ne nadam i odlasku na Eurosong. Kada vjerujete u svoju pjesmu onda je sve moguće, a mi vjerujemo u "Zaljubljen".

---

image
Luka Čulić
 
Maja Maljkovic Zelalija
---

U kome vidite najveću konkurenciju?

JURE: Zapravo se skladbe čuvaju u tajnosti do 13. veljače, a 6. veljače smo mogli poslušati isječak svake pjesme od pola minute. Vjerujem da će ove godine biti dosta dobrih pjesama, ali mi vjerujemo u našu i jedva se čekamo popeti na pozornicu.
SANDRO: Svaka ima svoju kvalitetu i zaslužile su mjesto na "Dori".
LUKA: Živimo u čudnim vremenima pa se jedino nadam da ćemo svi biti zdravi i da ćemo dobiti priliku izvesti pjesme i u Opatiji.

Bina bi eksplodirala


Pjesmu "Zaljubljen" potpisuje Marija Mirković iz "The Frajli". Bilo bi baš zgodno kad bi i s njima udružili snage, bila bi vas puna pozornica, a sigurno bi bilo veselo i zabavno... Što kažete, jeste li popričali s djevojkama na tu temu?

JURE: Da, "The Frajle" su zaista divne dame i vrhunske glazbenice i naravno da bi nam bila čast surađivati s njima. S tim da moramo naglasiti kako je i prošli singl "Božić nam dolazi" došao iz pera jedne od "Frajli" – Jelene Buče.
SANDRO: Marija Mirković Makica nam je ljetos proslijedila demo snimku pjesme "Zaljubljen". Prva reakcija je odmah bila oduševljenje! Možete misliti kakva je pjesma kad je reakcija bila takva samo na vokal i klavir u podlozi, a imate osjećaj da pjeva i svira cijeli zbor i orkestar – eto toliko je snažna i upečatljiva. Što se tiče suradnje s djevojkama, to bi vjerujem stvarno bila senzacija, nemoguća energija, bina bi eksplodirala...
JOŠKO: Izvrsna ideja! Nadam da ćemo zapjevati zajedno na nekoj ljetnoj pozornici.

Pjevate o zaljubljenosti, kako privatno stojite u pogledu toga... slavite li Valentinovo i koliko držite do romantike?

SANDRO: Meni do prije nekoliko dana nije palo na pamet da je "Dora" samo dan prije Valentinova, i nemojte sada misliti da nisam romantičar, jer jesam, a moja supruga to vrlo dobro zna. Kad bolje razmislim, super se namjestilo da je naša pjesma ljubavne tematike. Pa eto, prava prilika da supruzi pripremim finu večeru i pustim našu pjesmu s "Dore"... Neka slobodno i drugi iz ekipe ukradu ideju, neću se ljutiti.
JOŠKO: Valentinovo bi se trebalo slaviti svaki dan jer čemu čekati taj određeni datum da voljenoj osobi iskažete ljubav.
LUKA: Veliki sam romantik, ali ne bih isticao Valentinovo kao dan za ljubav.
JURE: I u životu smo zaljubljeni, pa zašto onda i ne pjevati o tome. Ako si i nakon deset godina braka zaljubljen, onda to znači da se drži do romantike, zar ne?

---

image
Jure Nikolić
Maja Maljkovic Zelalija
---

Nakon ovih glazbenih suradnji, sigurno ne mislite stati... Kakvi su vam predstojeći glazbeni planovi i kakav zvuk publika od vas može očekivati?

SANDRO: Ma kakvo stajanje, pa tek smo krenuli. Okrenuli smo novu stranicu u glazbenoj karijeri, što se može protumačiti i kao novi početak, tako da smo puni elana. Možete očekivati neočekivano...
JOŠKO: U planu je na kraju ljeta izdati album radnog naziva "Zovem prijatelje moje" jer je ispunjen suradnjama, i na obradama i novim autorskim pjesmama.
JURE: Već su spremna iduća dva singla, jedan je predivan klasičan duet, a za drugi mogu samo reći – tome se nitko nije nadao.
LUKA: Stalo nam je do kvalitetnog višeglasja i dobrog pop zvuka tako da tu možete tražiti odgovor na vaše pitanje. Međutim, moramo vas još malo držati u neizvjesnosti samo zbog toga da ne izgubimo onaj faktor iznenađenja.
SANDRO: Bit će to nekakva kombinacija mediteranskog popa, ali s obzirom na to da sam rocker u duši, potrudit ću se da na albumu završi i koja pjesma malo žešćeg zvuka.

 

Svaki ima svoj zaštitni faktor

Osim glazbe, koja je jedna od vaših glavnih preokupacija, svi imate i privatne poslove... Sport, kazalište, znanost, također su u fokusu. Kako izgleda jedan vaš prosječan dan na poslu u kombinaciji s glazbenim ritmom...

SANDRO: U pogledu toga nam se posrećilo. Svi smo u drukčijim branšama i, kako se kaže, pokriveni smo sa svih strana. Jedan u sportu, drugi u građevini, treći u kazalištu, četvrti u školi, peti na institutu, šesti prodaje automobile... Ma što god vam treba, odgovor je Cambi. Od malih nogu sam u sportu i uz pjevanje to bi mi bila najveća ljubav. Po struci sam magistar kineziologije i s kolegom imam dvoranu za privatne treninge, fokusirani smo na rad sa sportašima, ali nađe se i pokoje estradno lice koje "dovučem" trenirati. Najbolje bi nas opisala pjesma "Zabranjenog pušenja" – "Poso, kuća, birtija", samo što bi birtiju zamijenio "probama za Doru".
JOŠKO: Glazba je moj život. Diplomirao sam solo pjevanje u klasi prof. Cynthije Hansell-Bakić i već 14 godina stalno sam zaposlen kao solist-zborist u Operi HNK Split. U slobodno vrijeme opet se bavim glazbom: skladam instrumentalnu filmsku glazbu, radim vokalne aranžmane za naše pjesme.
JURE: Istina je da je svaki posao, pa i ovaj moj statičara, lakše raditi dok istovremeno pjevušiš neku dobru melodiju. Ponekad to usklađivanje posla i Cambija izgleda kao žongliranje, ali gdje ima volje ima i načina.
LUKA: Pored glazbe zaposlenik sam Instituta za oceanografiju i ribarstvo gdje često obavljam i terenske zadatke, što me najviše uveseljava jer sam veliki zaljubljenik u more.

---

image
Joško Tranfić
Maja Maljkovic Zelalija
---

Kako ste zavoljeli pjevanje i kakva glazba vaš može najviše "podignuti"?

SANDRO: Glazba se u mom životu pojavila dosta kasno – negdje s upisom na fakultet. Razlog tome je što sam već s pet godina počeo sa sportom – plivanjem koje me okupiralo više od 15 godina. Kako god, opet se sve namjestilo pa se danas bavim stvarima koje volim i u kojima uživam. Volim dobri stari rock i hard-rock sedamdesetih i osamdesetih godina.
LUKA: Pjevanje sam zavolio prije 10 godina u klapi "Vranjic". Ljubav prema višeglasju osvojila me brzo i traje do danas.
JURE: Kod mene je pjevanje prisutno od malih nogu, u takvoj sam kući odrastao. Privatno slušam razne glazbene žanrove, ali ipak najčešće rock i blues glazbu.
JOŠKO: Još u osnovnoj školi počeo sam pjevati u dječjem zboru, da bi u srednjoj završio u heavy metal bendu. Od toga mi je ostalo da i dandanas u autu volim raspaliti bendove poput "Whitesnakea", "Metallice", AC/DC...
SANDRO: Neka vas ova rock priča ne zavara – već sam spomenuo – mi smo vam nepopravljivi romantičari!

[video] => [gallery] => [extra_fields] => [{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"VOKALNI SASTAV"},{"id":"4","value":""},{"id":"5","value":""},{"id":"6","value":""},{"id":"8","value":"1"},{"id":"11","value":"1"},{"id":"12","value":"1"},{"id":"13","value":"1"},{"id":"65","value":""},{"id":"21","value":"1"},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"71","value":"2"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"}] [extra_fields_search] => VOKALNI SASTAV 1 1 1 1 1 2 0 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2021-02-11 10:40:45 [created_by] => 3095 [created_by_alias] => Anita Matić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2021-02-11 14:10:31 [modified_by] => 3095 [publish_up] => 2021-02-11 11:26:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 262 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Showbiz [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 0 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => 0 [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2021\/02\/11\/15997346.jpg","\/images\/slike\/2021\/02\/11\/15997348.jpg","\/images\/slike\/2021\/02\/11\/15997350.jpg","\/images\/slike\/2021\/02\/11\/15997352.jpg","\/images\/slike\/2021\/02\/11\/15997354.jpg","\/images\/slike\/2021\/02\/11\/15997356.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Maja Maljkovic Zelalija","Maja Maljkovic Zelalija","Maja Maljkovic Zelalija","Maja Maljkovic Zelalija","Maja Maljkovic Zelalija","Maja Maljkovic Zelalija"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["Za skladbu 'Zaljubljen' ka\u017eu da odmah na prvu zvu\u010di eurovizijski
\n\u00a0","Pred glazbenicima je novih pet-\u0161est glazbenih suradnji
\n\u00a0","Sandro Gerbec
\n\u00a0","Luka \u010culi\u0107
\n\u00a0","Jure Nikoli\u0107","Jo\u0161ko Tranfi\u0107"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x2880","k_15997346_1280.jpg":"1280x1280","k_15997346_1024.jpg":"1024x1024","k_15997346_640.jpg":"640x640","k_15997346_480.jpg":"480x480","k_15997346_340.jpg":"340x340","k_15997346_220.jpg":"220x220","o_15997346_1280.jpg":"1280x1920","o_15997346_1024.jpg":"1024x1536","o_15997346_640.jpg":"640x960","o_15997346_480.jpg":"480x720","o_15997346_340.jpg":"340x510","o_15997346_220.jpg":"220x330","h_15997346_1280.jpg":"1280x854","h_15997346_1024.jpg":"1024x683","h_15997346_640.jpg":"640x427","h_15997346_480.jpg":"480x320","h_15997346_340.jpg":"340x227","h_15997346_220.jpg":"220x147","pp_15997346_1280.jpg":"1006x1280","pp_15997346_1024.jpg":"805x1024","pp_15997346_640.jpg":"503x640","pp_15997346_480.jpg":"377x480","pp_15997346_340.jpg":"267x340","pp_15997346_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","k_15997348_1280.jpg":"1280x1280","k_15997348_1024.jpg":"1024x1024","k_15997348_640.jpg":"640x640","k_15997348_480.jpg":"480x480","k_15997348_340.jpg":"340x340","k_15997348_220.jpg":"220x220","o_15997348_1280.jpg":"1280x853","o_15997348_1024.jpg":"1024x682","o_15997348_640.jpg":"640x426","o_15997348_480.jpg":"480x320","o_15997348_340.jpg":"340x226","o_15997348_220.jpg":"220x146","h_15997348_1280.jpg":"1280x854","h_15997348_1024.jpg":"1024x683","h_15997348_640.jpg":"640x427","h_15997348_480.jpg":"480x320","h_15997348_340.jpg":"340x227","h_15997348_220.jpg":"220x147","pp_15997348_1280.jpg":"1006x1280","pp_15997348_1024.jpg":"805x1024","pp_15997348_640.jpg":"503x640","pp_15997348_480.jpg":"377x480","pp_15997348_340.jpg":"267x340","pp_15997348_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2880","k_15997350_1280.jpg":"1280x1280","k_15997350_1024.jpg":"1024x1024","k_15997350_640.jpg":"640x640","k_15997350_480.jpg":"480x480","k_15997350_340.jpg":"340x340","k_15997350_220.jpg":"220x220","o_15997350_1280.jpg":"1280x1920","o_15997350_1024.jpg":"1024x1536","o_15997350_640.jpg":"640x960","o_15997350_480.jpg":"480x720","o_15997350_340.jpg":"340x510","o_15997350_220.jpg":"220x330","h_15997350_1280.jpg":"1280x854","h_15997350_1024.jpg":"1024x683","h_15997350_640.jpg":"640x427","h_15997350_480.jpg":"480x320","h_15997350_340.jpg":"340x227","h_15997350_220.jpg":"220x147","pp_15997350_1280.jpg":"1006x1280","pp_15997350_1024.jpg":"805x1024","pp_15997350_640.jpg":"503x640","pp_15997350_480.jpg":"377x480","pp_15997350_340.jpg":"267x340","pp_15997350_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2880","k_15997352_1280.jpg":"1280x1280","k_15997352_1024.jpg":"1024x1024","k_15997352_640.jpg":"640x640","k_15997352_480.jpg":"480x480","k_15997352_340.jpg":"340x340","k_15997352_220.jpg":"220x220","o_15997352_1280.jpg":"1280x1920","o_15997352_1024.jpg":"1024x1536","o_15997352_640.jpg":"640x960","o_15997352_480.jpg":"480x720","o_15997352_340.jpg":"340x510","o_15997352_220.jpg":"220x330","h_15997352_1280.jpg":"1280x854","h_15997352_1024.jpg":"1024x683","h_15997352_640.jpg":"640x427","h_15997352_480.jpg":"480x320","h_15997352_340.jpg":"340x227","h_15997352_220.jpg":"220x147","pp_15997352_1280.jpg":"1006x1280","pp_15997352_1024.jpg":"805x1024","pp_15997352_640.jpg":"503x640","pp_15997352_480.jpg":"377x480","pp_15997352_340.jpg":"267x340","pp_15997352_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2880","k_15997354_1280.jpg":"1280x1280","k_15997354_1024.jpg":"1024x1024","k_15997354_640.jpg":"640x640","k_15997354_480.jpg":"480x480","k_15997354_340.jpg":"340x340","k_15997354_220.jpg":"220x220","o_15997354_1280.jpg":"1280x1920","o_15997354_1024.jpg":"1024x1536","o_15997354_640.jpg":"640x960","o_15997354_480.jpg":"480x720","o_15997354_340.jpg":"340x510","o_15997354_220.jpg":"220x330","h_15997354_1280.jpg":"1280x854","h_15997354_1024.jpg":"1024x683","h_15997354_640.jpg":"640x427","h_15997354_480.jpg":"480x320","h_15997354_340.jpg":"340x227","h_15997354_220.jpg":"220x147","pp_15997354_1280.jpg":"1006x1280","pp_15997354_1024.jpg":"805x1024","pp_15997354_640.jpg":"503x640","pp_15997354_480.jpg":"377x480","pp_15997354_340.jpg":"267x340","pp_15997354_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2880","k_15997356_1280.jpg":"1280x1280","k_15997356_1024.jpg":"1024x1024","k_15997356_640.jpg":"640x640","k_15997356_480.jpg":"480x480","k_15997356_340.jpg":"340x340","k_15997356_220.jpg":"220x220","o_15997356_1280.jpg":"1280x1920","o_15997356_1024.jpg":"1024x1536","o_15997356_640.jpg":"640x960","o_15997356_480.jpg":"480x720","o_15997356_340.jpg":"340x510","o_15997356_220.jpg":"220x330","h_15997356_1280.jpg":"1280x854","h_15997356_1024.jpg":"1024x683","h_15997356_640.jpg":"640x427","h_15997356_480.jpg":"480x320","h_15997356_340.jpg":"340x227","h_15997356_220.jpg":"220x147","pp_15997356_1280.jpg":"1006x1280","pp_15997356_1024.jpg":"805x1024","pp_15997356_640.jpg":"503x640","pp_15997356_480.jpg":"377x480","pp_15997356_340.jpg":"267x340","pp_15997356_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38147980 Threads: 3 Questions: 7082963752 Slow queries: 3297146 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 607971339 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 32 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/showbiz ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [parent] => 477 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /scena/showbiz ) ) [link] => /scena/showbiz/cambijevci-vjeruju-u-pobjedu-na-dori-osim-sto-pjevaju-jedan-je-u-sportu-drugi-u-gradevini-treci-u-teatru-cetvrti-na-institutu-a-svi-su-romantici-1076937 [printLink] => /scena/showbiz/cambijevci-vjeruju-u-pobjedu-na-dori-osim-sto-pjevaju-jedan-je-u-sportu-drugi-u-gradevini-treci-u-teatru-cetvrti-na-institutu-a-svi-su-romantici-1076937?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 280830 [name] => dora [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => dora [link] => /tag/dora ) [1] => stdClass Object ( [id] => 350067 [name] => klapa cambi [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => klapa-cambi [link] => /tag/klapa-cambi ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Cambijevci vjeruju u pobjedu na Dori! Osim što pjevaju jedan je u sportu, drugi u građevini, treći u teatru, četvrti na Institutu, a svi su-romantici [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3095 [name] => Anita Matić [username] => anita-mati [email] => anita-mati@sd.hr [password] => $2y$10$GjpBtNa.YRMDPnrRjunSLO2dRI1pWs.zFfgFXxSc2DO6OWvNbQp1K [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/anita-matic-3095 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1613 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/ceaf3f62415cf4b539552b7ff1377124?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/02/11/15997346.jpg [galleryCount] => 6 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Maja Maljkovic Zelalija [mainImageDesc] => Za skladbu 'Zaljubljen' kažu da odmah na prvu zvuči eurovizijski
  [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/02/11/15997346.jpg [title] => Za skladbu 'Zaljubljen' kažu da odmah na prvu zvuči eurovizijski
 
Maja Maljkovic Zelalija ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/02/11/15997348.jpg [title] => Pred glazbenicima je novih pet-šest glazbenih suradnji
 
Maja Maljkovic Zelalija ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/02/11/15997350.jpg [title] => Sandro Gerbec
 
Maja Maljkovic Zelalija ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/02/11/15997352.jpg [title] => Luka Čulić
 
Maja Maljkovic Zelalija ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/02/11/15997354.jpg [title] => Jure Nikolić Maja Maljkovic Zelalija ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/02/11/15997356.jpg [title] => Joško Tranfić Maja Maljkovic Zelalija ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

- Budimo realni, u svijetu klapa dogodilo se to da je zaista bilo nemoguće prepoznati jednu od druge, jer su sve imale i sličan repertoar, i način izvođenja koncerata. O vizualnom imidžu da ne govorimo. Iza imena Cambi na našoj sceni oduvijek je bila inovativnost i pomicanje granica – stoga je i ovaj projekt vokalnog sastava, vjerujem, na tom tragu. Cilj nam je i dalje, s vrhunskim izvedbama, držati ime Cambi gdje mu je i mjesto. Samo od sada kao vokalni sastav Cambi, govore nam članovi ovog vokalnog sastava s kojima smo odmah htjeli raščistiti eventualno pomutnju oko klape Cambi i ekipe koja se krije iza imena Cambi. A iza tog imena stoje Jure Nikolić, Joško Tranfić, Sandro Gerbec i Luka Čulić, kao lead vokali, a tu su još i Petar Lozo, Teo Kapov i Marin Mandić. Natječu se ovog vikenda na Dori sa pjesmom "Zaljubljen", a kako za sebe kažu da su nepopravljivi romantičari, a Dora gotovo da se preklapa sa nadolazećim Valentinovom, možda s tom pjesmom baš pogode "u sridu"...Ako je suditi po prvim prognozama, to bi se lako moglo i dogoditi...

---

image
Pred glazbenicima je novih pet-šest glazbenih suradnji
 
Maja Maljkovic Zelalija
---

Uskoro ćete proslaviti prvu obljetnicu, koja se gotovo pa poklapa s godišnjicom pandemije... Iza vas sigurno nisu brojni nastupi uživo, ali jesu glazbene suradnje, i to s Giulianom, Nenom Belanom, Rokom Blaževićem s kojim ste napravili i božićnu pjesmu. Sada je pred vama i nastup na "Dori". Kakva su vaša očekivanja, ali onako iskreno, hajmo probati izbjeći diplomatske odgovore... Pjesma se zove "Zaljubljen", a Valentinovo "pada" taman uoči "Dore"... Eto i to bi vam moglo dati vjetar u leđa...

JURE: Doslovno smo krenuli s projektom vokalnog sastava Cambi neposredno pred pandemiju i iza nas vrlo ćudljiva i nepredvidljiva godina, koja nam je donijela najbolje i najgore u isto vrijeme. Ostat će mi u sjećanju zauvijek snimanje spota za pjesmu "Zovem prijatelje moje" u duetu s Giulianom, u svitanje na krovu jednog splitskog nebodera, svega dan prije prvog "lockdowna". Prazan Split u zoru i neko novo vrijeme pred nama u kojem smo se zaista mogli samo, kako i pjesma kaže, "zvati". Istina je, pak, da ne bi ništa mijenjali, dok su nam jedino nedostajali nastupi uživo. Svega nekoliko ih je bilo prošle godine...

---

image
Sandro Gerbec
 
Maja Maljkovic Zelalija
---

SANDRO: Tri su iza nas, a čekaju nas još barem pet ili šest. Jako smo uzbuđeni zbog toga jer će publici neke suradnje zasigurno biti pravo iznenađenje, a pomalo i šok, naravno u pozitivnom smislu. Neke od pjesama će biti obrade, neke su potpuno nove, ali materijal je toliko obećavajući da se silno veselimo godini pred nama. Najbolje tek dolazi!
JOŠKO: Usudim se reći da je "Zaljubljen" najbolji materijal koji smo do sada dobili u ruke. Pjesma je posebna, predivne melodije i iznimno pamtljivog refrena, vjerujemo da će publika osjetiti emociju i prepoznati kvalitetu. Aranžman potpisuje Hrvoje Domazet i vjerujte mi, nadmašio je sva očekivanja.
SANDRO: Moramo reći da su pripreme za "Doru" u punom jeku i zapravo se nikad nismo toliko "satrali" za jedan nastup. U našem timu za "Doru" našle su se kao vocal coach Gina Damjanović, koju ste mogli u toj ulozi vidjeti i u HRT-ovim emisijama "The Voice" i "Zvijezde pjevaju", a za koreografiju je zaslužna "zmaj od žene" Larisa Lipovac Navojec. Mislim da će pjesma "Zaljubljen" ostaviti snažan dojam i kod žirija i kod publike. Iskreno, meni je odmah na prvo slušanje zazvučala eurovizijski – eto, bez lažne skromnosti i diplomatskih odgovora kako ste htjeli.
LUKA: Iskreno mislim da je pjesmi "Zaljubljen" mjesto na pozornici "Dore", ali lagao bih kad bih rekao da se potajno ne nadam i odlasku na Eurosong. Kada vjerujete u svoju pjesmu onda je sve moguće, a mi vjerujemo u "Zaljubljen".

---

image
Luka Čulić
 
Maja Maljkovic Zelalija
---

U kome vidite najveću konkurenciju?

JURE: Zapravo se skladbe čuvaju u tajnosti do 13. veljače, a 6. veljače smo mogli poslušati isječak svake pjesme od pola minute. Vjerujem da će ove godine biti dosta dobrih pjesama, ali mi vjerujemo u našu i jedva se čekamo popeti na pozornicu.
SANDRO: Svaka ima svoju kvalitetu i zaslužile su mjesto na "Dori".
LUKA: Živimo u čudnim vremenima pa se jedino nadam da ćemo svi biti zdravi i da ćemo dobiti priliku izvesti pjesme i u Opatiji.

Bina bi eksplodirala


Pjesmu "Zaljubljen" potpisuje Marija Mirković iz "The Frajli". Bilo bi baš zgodno kad bi i s njima udružili snage, bila bi vas puna pozornica, a sigurno bi bilo veselo i zabavno... Što kažete, jeste li popričali s djevojkama na tu temu?

JURE: Da, "The Frajle" su zaista divne dame i vrhunske glazbenice i naravno da bi nam bila čast surađivati s njima. S tim da moramo naglasiti kako je i prošli singl "Božić nam dolazi" došao iz pera jedne od "Frajli" – Jelene Buče.
SANDRO: Marija Mirković Makica nam je ljetos proslijedila demo snimku pjesme "Zaljubljen". Prva reakcija je odmah bila oduševljenje! Možete misliti kakva je pjesma kad je reakcija bila takva samo na vokal i klavir u podlozi, a imate osjećaj da pjeva i svira cijeli zbor i orkestar – eto toliko je snažna i upečatljiva. Što se tiče suradnje s djevojkama, to bi vjerujem stvarno bila senzacija, nemoguća energija, bina bi eksplodirala...
JOŠKO: Izvrsna ideja! Nadam da ćemo zapjevati zajedno na nekoj ljetnoj pozornici.

Pjevate o zaljubljenosti, kako privatno stojite u pogledu toga... slavite li Valentinovo i koliko držite do romantike?

SANDRO: Meni do prije nekoliko dana nije palo na pamet da je "Dora" samo dan prije Valentinova, i nemojte sada misliti da nisam romantičar, jer jesam, a moja supruga to vrlo dobro zna. Kad bolje razmislim, super se namjestilo da je naša pjesma ljubavne tematike. Pa eto, prava prilika da supruzi pripremim finu večeru i pustim našu pjesmu s "Dore"... Neka slobodno i drugi iz ekipe ukradu ideju, neću se ljutiti.
JOŠKO: Valentinovo bi se trebalo slaviti svaki dan jer čemu čekati taj određeni datum da voljenoj osobi iskažete ljubav.
LUKA: Veliki sam romantik, ali ne bih isticao Valentinovo kao dan za ljubav.
JURE: I u životu smo zaljubljeni, pa zašto onda i ne pjevati o tome. Ako si i nakon deset godina braka zaljubljen, onda to znači da se drži do romantike, zar ne?

---

image
Jure Nikolić
Maja Maljkovic Zelalija
---

Nakon ovih glazbenih suradnji, sigurno ne mislite stati... Kakvi su vam predstojeći glazbeni planovi i kakav zvuk publika od vas može očekivati?

SANDRO: Ma kakvo stajanje, pa tek smo krenuli. Okrenuli smo novu stranicu u glazbenoj karijeri, što se može protumačiti i kao novi početak, tako da smo puni elana. Možete očekivati neočekivano...
JOŠKO: U planu je na kraju ljeta izdati album radnog naziva "Zovem prijatelje moje" jer je ispunjen suradnjama, i na obradama i novim autorskim pjesmama.
JURE: Već su spremna iduća dva singla, jedan je predivan klasičan duet, a za drugi mogu samo reći – tome se nitko nije nadao.
LUKA: Stalo nam je do kvalitetnog višeglasja i dobrog pop zvuka tako da tu možete tražiti odgovor na vaše pitanje. Međutim, moramo vas još malo držati u neizvjesnosti samo zbog toga da ne izgubimo onaj faktor iznenađenja.
SANDRO: Bit će to nekakva kombinacija mediteranskog popa, ali s obzirom na to da sam rocker u duši, potrudit ću se da na albumu završi i koja pjesma malo žešćeg zvuka.

 

Svaki ima svoj zaštitni faktor

Osim glazbe, koja je jedna od vaših glavnih preokupacija, svi imate i privatne poslove... Sport, kazalište, znanost, također su u fokusu. Kako izgleda jedan vaš prosječan dan na poslu u kombinaciji s glazbenim ritmom...

SANDRO: U pogledu toga nam se posrećilo. Svi smo u drukčijim branšama i, kako se kaže, pokriveni smo sa svih strana. Jedan u sportu, drugi u građevini, treći u kazalištu, četvrti u školi, peti na institutu, šesti prodaje automobile... Ma što god vam treba, odgovor je Cambi. Od malih nogu sam u sportu i uz pjevanje to bi mi bila najveća ljubav. Po struci sam magistar kineziologije i s kolegom imam dvoranu za privatne treninge, fokusirani smo na rad sa sportašima, ali nađe se i pokoje estradno lice koje "dovučem" trenirati. Najbolje bi nas opisala pjesma "Zabranjenog pušenja" – "Poso, kuća, birtija", samo što bi birtiju zamijenio "probama za Doru".
JOŠKO: Glazba je moj život. Diplomirao sam solo pjevanje u klasi prof. Cynthije Hansell-Bakić i već 14 godina stalno sam zaposlen kao solist-zborist u Operi HNK Split. U slobodno vrijeme opet se bavim glazbom: skladam instrumentalnu filmsku glazbu, radim vokalne aranžmane za naše pjesme.
JURE: Istina je da je svaki posao, pa i ovaj moj statičara, lakše raditi dok istovremeno pjevušiš neku dobru melodiju. Ponekad to usklađivanje posla i Cambija izgleda kao žongliranje, ali gdje ima volje ima i načina.
LUKA: Pored glazbe zaposlenik sam Instituta za oceanografiju i ribarstvo gdje često obavljam i terenske zadatke, što me najviše uveseljava jer sam veliki zaljubljenik u more.

---

image
Joško Tranfić
Maja Maljkovic Zelalija
---

Kako ste zavoljeli pjevanje i kakva glazba vaš može najviše "podignuti"?

SANDRO: Glazba se u mom životu pojavila dosta kasno – negdje s upisom na fakultet. Razlog tome je što sam već s pet godina počeo sa sportom – plivanjem koje me okupiralo više od 15 godina. Kako god, opet se sve namjestilo pa se danas bavim stvarima koje volim i u kojima uživam. Volim dobri stari rock i hard-rock sedamdesetih i osamdesetih godina.
LUKA: Pjevanje sam zavolio prije 10 godina u klapi "Vranjic". Ljubav prema višeglasju osvojila me brzo i traje do danas.
JURE: Kod mene je pjevanje prisutno od malih nogu, u takvoj sam kući odrastao. Privatno slušam razne glazbene žanrove, ali ipak najčešće rock i blues glazbu.
JOŠKO: Još u osnovnoj školi počeo sam pjevati u dječjem zboru, da bi u srednjoj završio u heavy metal bendu. Od toga mi je ostalo da i dandanas u autu volim raspaliti bendove poput "Whitesnakea", "Metallice", AC/DC...
SANDRO: Neka vas ova rock priča ne zavara – već sam spomenuo – mi smo vam nepopravljivi romantičari!

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Maja Maljkovic Zelalija Maja Maljkovic Zelalija Maja Maljkovic Zelalija Maja Maljkovic Zelalija Maja Maljkovic Zelalija Maja Maljkovic Zelalija
Maja Maljkovic Zelalija
Za skladbu 'Zaljubljen' kažu da odmah na prvu zvuči eurovizijski
 
Maja Maljkovic Zelalija
Pred glazbenicima je novih pet-šest glazbenih suradnji
 
Maja Maljkovic Zelalija
Sandro Gerbec
 
Maja Maljkovic Zelalija
Luka Čulić
 
Maja Maljkovic Zelalija
Jure Nikolić
Maja Maljkovic Zelalija
Joško Tranfić
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/showbiz/cambijevci-vjeruju-u-pobjedu-na-dori-osim-sto-pjevaju-jedan-je-u-sportu-drugi-u-gradevini-treci-u-teatru-cetvrti-na-institutu-a-svi-su-romantici-1076937 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=f706f102ef6ab4af16099057fbd90098f05cb87e [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Cambijevci+vjeruju+u+pobjedu+na+Dori%21+Osim+%C5%A1to+pjevaju+jedan+je+u+sportu%2C+drugi+u+gra%C4%91evini%2C+tre%C4%87i+u+teatru%2C+%C4%8Detvrti+na+Institutu%2C+a+svi+su-romantici&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fcambijevci-vjeruju-u-pobjedu-na-dori-osim-sto-pjevaju-jedan-je-u-sportu-drugi-u-gradevini-treci-u-teatru-cetvrti-na-institutu-a-svi-su-romantici-1076937 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fcambijevci-vjeruju-u-pobjedu-na-dori-osim-sto-pjevaju-jedan-je-u-sportu-drugi-u-gradevini-treci-u-teatru-cetvrti-na-institutu-a-svi-su-romantici-1076937 )
[{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"VOKALNI SASTAV"},{"id":"4","value":""},{"id":"5","value":""},{"id":"6","value":""},{"id":"8","value":"1"},{"id":"11","value":"1"},{"id":"12","value":"1"},{"id":"13","value":"1"},{"id":"65","value":""},{"id":"21","value":"1"},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"71","value":"2"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"}]
StoryEditorOCM
ShowbizVOKALNI SASTAV

Cambijevci vjeruju u pobjedu na Dori! Osim što pjevaju jedan je u sportu, drugi u građevini, treći u teatru, četvrti na Institutu, a svi su-romantici

Piše Anita Matić
11. veljače 2021. - 12:26

- Budimo realni, u svijetu klapa dogodilo se to da je zaista bilo nemoguće prepoznati jednu od druge, jer su sve imale i sličan repertoar, i način izvođenja koncerata. O vizualnom imidžu da ne govorimo. Iza imena Cambi na našoj sceni oduvijek je bila inovativnost i pomicanje granica – stoga je i ovaj projekt vokalnog sastava, vjerujem, na tom tragu. Cilj nam je i dalje, s vrhunskim izvedbama, držati ime Cambi gdje mu je i mjesto. Samo od sada kao vokalni sastav Cambi, govore nam članovi ovog vokalnog sastava s kojima smo odmah htjeli raščistiti eventualno pomutnju oko klape Cambi i ekipe koja se krije iza imena Cambi. A iza tog imena stoje Jure Nikolić, Joško Tranfić, Sandro Gerbec i Luka Čulić, kao lead vokali, a tu su još i Petar Lozo, Teo Kapov i Marin Mandić. Natj...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 02:11