Scena Mozaik

'Ovo se ne prašta'

'Spavaš li mirno? Pa kako rodijače ovo nisi znao?!': Imoćani žestoko udrili po popularnom lovcu zbog nepoznavanja krajine

'Ovo se ne prašta'

U jednoj od posljednjih emisija 'Potjere', lovac Dean Kotiga pokazao je da i nije baš tolika 'sveznalica', kolika tvrdi da je. Najprije mu je ekipa odnijela pozamašni iznos, a uz to nije znao odgovor koji je, očito, trebao znati. Uznemirili su se odmah Imoćani, jer radi se o općem znanju, poznavanju geografije Imotske krajine, što se tako podrazumijeva da jedan lovac mora imati u malome prstu.

'Širem području kojega grada pripadaju Slivno i Biorine, mjesta poznata po tradicionalnim festivalima gange?', glasilo je pitanje, a ponuđeni su bili odgovori Imotski, Knin i Sinj. Lovac je odgovorio pogrešno, a na facebook stranici 'Imocki crnjaci' odmah je uslijedio komentar.

'Dean Kotiga spavaš li mirno?? Pa kako rodijače nisi znao ovo? To ti je isto kao da si rekao da Imoćani voze Citroena ili kao da kažeš da ne volimo kru'va ispod sača ? Malo pršuta i sira, al ovo...
PS. zamolio bih HRT 1 da ubuduće isprave pravopisnu grešku jer Imocki nikad neće biti Imotski. Hvala Vam lijepa. Zna se koji grad ide na prvo misto!', stoji u objavi.

Lovac se na njihove upite nije oglasio, ni prokomentirao svoje neznanje, a u komentarima su ga žestoko iznapadali.

'Ja bi ga tužija za nanesene boli, sigurno je s namjerom promašia', 'O brajo,to nije dobro.Pa to nije zna...', iščuđavaju se zgroženi Imoćani.

'Ovo se ne prašta', opći je zaključak.

Naslovnica Mozaik