Scena Mozaik

Tri, dva, jedan...

Mentor Pažanin sjao od ponosa, ali Špiček više ne tolerira ni najsitnije greškice

Tri, dva, jedan...

Kandidati su drugi dan zaredom kuhali prema receptu i pod mentorstvom jednog člana žirija. Večeras je na meniju bila sipa s pljukancima i steak od tune s pestom i baby mrkvom, a iako su uglavnom svi dobro odradili zadatak i učinili današnjeg mentora Ivana Pažanina ponosnim, Tomislav Špiček se naljutio jer njegove opaske ne uzimaju ozbiljno.

- Nemojte više da vam pada na pamet, što se mene tiče, da mi pečete tako sirovo i pačja prsa i bifteke i ne znam što. Rekao sam medium, najpoštenije prema svima. Zaboravite više na crveno i sirovo - ozbiljan je bio Špiček, koji je Sanji i Moreni prigovorio zbog nedovoljno pečene tune.

Ni Katarinina i Ozanina tuna nije ispala dovoljno pečena, a pretjerale su i s nadjevom. No sipa im je, prema Špičekovom mišljenju, ispala najbolja.

- Kad vi njih gledate, rekao bi čovjek da su zbunjene i da od toga neće biti ništa. Ali na kraju kad donesu tu hranu, to bude uvijek solidno, jestivo…bitno da na kraju taj proizvod bude dobar. Nemaju tehniku, ali vidi se pomak i učenje - komentirao je Pažanin. Cure su bile najugodnije iznenađenje večeri i zaradile su visoka 23 boda.

Natali i Hrvoje servirali su najljepši tanjur i dobro ispekli tunu, no pesto im je ispao pregrub, a pljukanci vizualno katastrofa. Umak je teksturom pogođen, no nema okus sipe.Željan i Arsen muku su mučili s pljukancima, koji su naposljetku ispali odlični. 

- Problem je što ste stavili tog pesta unutra. Nije u receptu i nije utjecalo toliko na okus, ali se orah može osjetiti pod zubima - kazao je Pažanin koji je pohvalio i njihovu tunu. Špiček ih je, pak, kaznio minus bodom zbog toga što su stavili pesto u pljukance, što nije bilo zadano receptom.

Martin i Kristijan odlično su ispekli tunu, a i pesto im je dobro ispao, kao i pljukanci.

- Prezadovoljan sam ocjenama, tu su sad već sitni detalji koji odlučuju. Doslovno je nedostajalo tri žlice vode - komentirao je Kristijan tri osmice od žirija. Moira i Zdravko su odlično ispekli tunu, no u pestu je bilo malo više oraha nego što bi trebalo. S pljukancima su imali isti problem kao i Sanja i Morena, nedostajalo im je dvije minute ukuhavanja.

- Ovo je sipa s pljukancima, to nisu pljukanci sa sipom - kratak je bio Špiček.

Na kraju dana, na vrh tablice zasjeli su Martin i Kristijan, koji s večerašnja 24 zarađena boda sada ukupno imaju 45 bodova. Najmanje uspješne večeras su bile Sanja i Morena sa samo 17 bodova. Kada se tome pribroje bodovi od jučer, njih dvije su s ukupnih 35 bodova zasjele na posljednje mjesto na tablici.

- Apsolutno sam zadovoljan današnjim danom. Mislim da je bilo teško napraviti domaće pljukance bez jaja i šug od sipe. To nije ni lako ni jednostavno, a oni su to stvarno odradili sa željom i ljubavlju i bili su motivirani. I svi su većinom odradili jako dobro - zaključio je Pažanin na kraju dana.

Naslovnica Mozaik