Scena Kultura

raskoš hrvatskog folklora

Sutra u Kaštel Sućurcu KUD Putalj organizira tradicionalni koncert

raskoš hrvatskog folklora

Na Uskrsni ponedjeljak 17. travnja 2017. godine u 20.00 sati u kinu Sv. Juraj u Kaštel Sućurcu neće nedostajati bogatstva tradicijske kulture.

Članice i članovi KUD-a Putalj – od onih najmlađih do zaljubljenika u folklor treće životne dobi – donijet će na pozornicu kina ljepotu i raskoš, zvuk i atmosferu hrvatskog folklora. Na tradicionalnom koncertu predstavit će se sve sekcije KUD-a: dječja, odrasli folklorni ansambl, veterani, ženska vokalna skupina „Kaštelanke“, mandolinski orkestar i tamburaški sastav, te škola mandoline i gitare.

Pod stručnim vodstvom sedam voditelja i dvije voditeljice (Mili Jerčić, Nikola Kapetanović, Srećko Rakela, Dražan Domjanović, Branko Medak, Sandro Radan, Anton Tadin, Ivana Bojčić i Dina Radanović), pjevači plesači i svirači su pripremili za scenu elemente tradicijske kulture Kaštela i Splita, ali i ostalih hrvatskih krajeva (Slavonije, Zagorja, neretvanske doline, Kupresa, Ražanca, Međimurja, Posavskih brega).

Uloženi trud i rad rezultirali su koncertom koji je nastao s ljubavlju, zajedničkim radom svih članova, voditelja i Upravong odbora KUD-a. Stoga Vas pozivamo da ih dođete podržati u nakani da tradicijsku kulturu Hrvatske približe i ponosno prikažu vama i otvore put da svoja Kaštela predstavljaju širom Hrvatske i svijeta.

Dođite 17. travnja 2017. godine u 20.00 sati u kino Sv. Juraj u Kaštel Sućurac i vjerujte, nećete požaliti!

Naslovnica Kultura