StoryEditorOCM
Promo arhivVINA OD DAVNINA

Revija vina hrvatskih autohtonih sorti u Laubi

Piše PROMO
2. travnja 2019. - 16:09

Ova revija, druga do po redu, nakon vrlo uspješne prošlogodišnje, spojit će na jednom mjestu proizvođače autohtonih vina koja Hrvatsku čine svjetskom velesilom po pitanju autohtonih sorti.

Ministarstvo poljoprivrede nastavlja s organizacijom revije vina hrvatskih autohtonih sorata pod nazivom „VINA od DAVNINA“. Pozivamo sve proizvođače naših autohtonih sorti da se prijave na da izlažu svoja autohtona vina 26. i 27. travnja 2019. godine u Art galeriji LAUBA u Zagrebu.

Ova revija, druga do po redu, nakon vrlo uspješne prošlogodišnje, spojit će na jednom mjestu proizvođače autohtonih vina koja Hrvatsku čine svjetskom velesilom po pitanju sorti, tradicije i kvalitete proizvodnje. Zainteresiranim proizvođačima vina autohtonih sorata vinove loze omogućujemo izlaganje na reviji, sudjelovanje na ocjenjivanju vina i objavu u katalogu manifestacije.

Također, želimo na jednom mjestu okupiti proizvođače, struku, potrošače i trgovce kako bi pomogli u prezentaciji ovih jedinstvenih vina i njihovih proizvođača. Danas je najvrjednija stvar u turističkom i marketinškom smislu autentičnost, a što je izvornije i autentičnije od vina nastalih od autohtonih sorata vinove loze koje su rođene upravo u Hrvatskoj i ovdje se uzgajaju već stotine godina. Neke od njih su danas već svjetski poznate, a neke su gotovo iščezle i samo zahvaljujući ljubavi pojedinih vinara spašene od izumiranja. U mnoštvu vinskih sajmova i događanja druga revija vina hrvatskih autohtonih sorata „VINA od DAVNINA“ je upravo ono što su autohtona vina među ostalim vinima.

Ocjenjivanje vina održava se 03. travnja 2019. u prostorima Ministarstva poljoprivrede u Buzinu gdje će ocjenjivačka komisija sastavljena od vrsnih poznavatelja vina autohtonih sorata ocijeniti 123 uzorka vina.

Sve informacije vinari  mogu dobiti u više od 130 ureda Ministarstva poljoprivrede (bivše Hrvatske poljoprivredno- šumarske savjetodavne službe) ili na mrežnoj stranici www.savjetodavna.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 00:23