StoryEditorOCM
Promo arhivMaksimalna trajnost uz rješenja iz Tondacha

Krovovi za još kvalitetnije stanovanje

Piše PROMO
26. listopada 2018. - 16:30

Kuća koju će ispuniti svakodnevica stanara sa svim njihovim emocijama udahnut će prostoru koji gradite život.

Gotovo da će objekt u kojem će se ispisati generacijske životne priče i sam postati živim pa i za njega može vrijediti izreka – kapa glavu čuva, a vaša kuća dugo će poživjeti ako je na njoj kvalitetan krov. Suvremeni materijali i tehnike gradnje doista mogu garantirati dugotrajnost krova. Kako produžiti životni vijek krova savjetuje dipl. ing. građ. Matej Petrlin, product manager u "Wienerbergeru". – Ugradnjom originalne sistemske opreme, koja s Tondach crijepom čini sustav optimalnih rješenja za krovove u svim podnebljima, a sastoji se od elemenata za prozračivanje pokrova, elemenata za zaštitu od snijega, te izradom sekundarnog krova kao dodatne zaštite od prodora vode osigurat ćete prostorije unutar vašeg doma – ističe Petrlin.
Trajna rješenja za konstrukciju krova nose sigurnost i kvalitetu te u smislu estetike pružaju razne odabire skladne s različitim arhitektonskim stilovima i kompatibilna su sa svim Tondach crjepovima.

Ulaz zraka sprječava zadržavanje vlage

Kako navodi, jedna od ključnih stavki pri gradnji krovišta osiguranje je kvalitetnog ventiliranja koje sprječava propadanje drvene podkonstrukcije crijepa i konstrukcije krova, pospješuje sušenje pokrova poslije obilnih padalina i topljenja snijega, za što Tondach ima odlična rješenja.
– Prijeko je potrebno osigurati ulaz zraka na strehi krova ugradnjom Tondach češlja i Tondach mrežice za ptice, kao i izlaz zraka ispod sljemena i u neposrednoj blizini sljemena ugradnjom Tondach sljemeno-grebene trake te odzračnih crjepova. Sprječavanje zadržavanja vlage u području krovne konstrukcije sprječava prerano propadanje krovne konstrukcije zbog gljivica i plijesni – objašnjava Petrlin.
Krovna konstrukcija, kako dodaje, ostaje otpornija na izrazito nepovoljne vremenske uvjete ako se osim korištenja standardnih vijaka za pričvršćivanje pokrova ugrade i kopče protiv nevremena.
– Kopča protiv nevremena djeluje poput opruge, pričvršćuje crijep za drvenu podkonstrukciju prilikom djelovanja vjetra, a istovremeno, zato što je riječ o fleksibilnoj vezi, sprječava pucanje crijepa – naglašava naš sugovornik.
Priču o ventilaciji krova kvalitetno se, kaže, može zaokružiti korištenjem krovne folije koja ima jednu od ključnih uloga jer osim što njezinim pravim odabirom osiguravamo propusnost pare izvan prostora, ona može utjecati i na nagib krova bitan utoliko što veća razlika visina između ulaznih i izlaznih otvora za zrak znači i bolju ventilaciju. Ugradnja svih spomenutih rješenja jednostavna je i brza pomoću tehničke podrške oko pravila ispravne ugradnje. Stoga vas iz "Wienerbergera" pozivaju da se s povjerenjem obratite njihovim stručnjacima za Tondach proizvode uz koje će vaša kuća doživjeti lijepe godine bez nepotrebnih saniranja. Više doznajte na: www.wienerberger.hr/tondach-sistemska-rjesenja-za-krov

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 01:29