Novosti Hrvatska

izdana upozorenja

U Istri vjetar čupao stabla, na moru valovi visoki dva metra: nevrijeme stiglo i u Zagreb, vozači se skrivali pod nadvožnjacima

izdana upozorenja

Nakon što je poharala Italiju, olujna fronta poslijepodne se uputila prema Istri gdje je zastrašujući oblak izazvao velik interes fotografa, ali i uznemirenost stanovništva. Kako javlja portal Istramet, olujni oblaci stigli su na zapadnu obalu Istre, more je ondje uzburkano, a snažan vjetar je ponegdje na području Pule već porušio nekoliko stabala.

Prizore iz Istre snimili su čitatelji Istrameta, koji fotografije objavljuje na svojoj stranici na Facebooku.


Glas Istre javlja da je jak zapadni vjetar s olujnim udarima počeo puhati iza 14 sati, a na jugozapadnoj obali najvećeg hrvatskog poluotoka prouzročio je i štete. Prema raspoloživim podacima iz Centra 112 u Pazinu, olujno nevrijeme na moru diže valove i do dva metara visine.


Snažan vjetar pogodio je Savudriju, Poreč, Umag. Jak vjetar i na pulskom području stvarao je probleme, od svoje siline, nekoliko stabala je isčupano iz zemlje.

Prema sadašnjim meteorološkim podacima i dojavama, koje stalno stižu u Lučku kapetaniju, nautičari koji se nalaze na otvorenom moru u ozbiljnoj su opasnosti.Nevrijeme je u međuvremenu stiglo i na Kvarner, pa tako reporter Jutarnjeg iz Crikvenice javlja o kiši, grmljavini, snažnom vjetru i visokim valovima koji su rastjerali mnogobrojne turiste s tamošnjih plaža.


DHMZ je za četvrtak najavio postupno dodatno širenje nestabilnosti na veći dio unutrašnjosti te na srednji Jadran.

Nevrijeme stiglo i u Zagreb

Nakon što je u poslijepodnevnim satima olujno nevrijeme poharalo Istru i Kvarner, nešto poslije 19 sati iznenada se smračilo i u Zagrebu, a ubrzo je zapuhao vrlo jak vjetar te je počela pljuštati kiša, javlja Jutarnji list.

Snažna fronta sa zapada sa sobom je donijela i grmljavinu, a hukanje vjetra za čas je ispraznilo ulice hrvatske metropole.

- Nanoseći predmete na kontaktnu mrežu, jak vjetar uzrokovao je zastoj tramvajskog prometa Ilicom u oba smjera, javili su iz Zagrebačkog holdinga.

U Buzinu je srušeno stablo na kolniku u smjeru Velike Gorice pa su ZET-ove autobusne linije 166, 229, 268, 310 i 311 trenutno zaustavljene.

Ciklonalni sustav koji se stigao u Zagreb došao je iz susjedne Slovenije, iz koje stižu izvješća o kaosu koju je ova oluja na nekim područjima susjedne države izazvala. Bilo je srušenih drveća, teško oštećenih krovova i velikih prometnih problema, s obzirom da su se zbog izrazito obilne kiše i povremene tuče vozači u strahu zaustavljali pod nadvožnjacima.

U Zagorju padala tuča veličine lješnjaka

Poslije Istre i Zagreba olujno nevrijeme u četvrtak u večernjim satima zahvatilo je i Zagorje, piše portal Zagorje.com.

U Bedekovčini je padala tuča veličine lješnjaka, u Gornjoj Stubici i Zlatar Bistrici jak vjetar čupao je stabla i nosio crijepove s krovova kuća, a na području Marije Bistrice nestalo je struje - mještani javljaju kako su na nekim mjestima polomljeni električni stupovi blokirali lokalne ceste pa su morali intervenirati i vatrogasci.

Naslovnica Hrvatska