Novosti Hrvatska

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo prisiljeno ‘krpati’ postojeću vrlo skromnu flotu

Prema onome što se moglo čuti na proslavi 20. obljetnice HRZ-a, zbog opće besparice neće se nabavljati ni novi, ni polovni borbeni avioni, nego će se modernizirati postojeći MiG-ovi 21 iz sastava hrvatskoga zrakoplovstva.

Koje tvrtke u svijetu mogu obaviti zahvate produženja resursa hrvatskih MiG-ova?

U prvom redu to je ruska tvrtka “RSK MIG” kao originalni proizvođač i najbolji poznavatelj vlastita zrakoplova.

Tu je i rumunjski “Aerostar” koji remontira MiG-ove 21 za rumunjske zračne snage i nekoliko afričkih država. No, Rumunji imaju malo iskustva s inačicama koje ima HRZ, tj. MiG 21bis i MiG 21UM. Imaju NATO-ov certifikat za modernizaciju avionike, ali od originalnog ruskog proizvođača nemaju nijedan certifikat.

Rumunji, inače, blisko surađuju s izraelskom tvrtkom za modernizaciju zrakoplovne tehnike “Elbit”, koja je poznata po modernizaciji svih vrsta zrakoplova, pa i MiG 21, ali nisu jeftini. “Elbit” je koncem devedesetih tražio 100 milijuna dolara za modernizaciju 12 hrvatskih MiG-ova.

Indijski koncern HAL (Hindustan Aerospace Ltd.) također provodi servisiranje MiG-ova 21 za svoje zračne snage. I konačno, Zrakoplovno-tehnički centar (ZTC) u Velikoj Gorici, koji je sposoban provesti dio radova na hrvatskim lovcima, no uz potporu originalnog proizvođača.

Ne treba posebno pojašnjavati što bi za ZTC značilo sudjelovanje u remontu MiG-ova i kakve bi to vrijedne tržišne referencije donijelo. No, prethodno je nužna tehnička i kadrovska reanimacija ZTC-a.

Cijene remonta su šarolike. Ako glavni izvođači zahvata budu Rusi, uz asistenciju ZTC-a, cijena remonta po avionu bila bi oko 1,5 milijuna dolara.

Prema dostupnim informacijama iz izraelskog “Elbita”, okvirni iznos remonta u izraelskoj izvedbi ne bi bio niži od 2,5 milijuna dolara po zrakoplovu.

Sličan je iznos i kada su Rumunji u pitanju jer tijesno surađuju s Izraelcima.

Koliko bi, pak, remont naplatili Indijci, teško je procijeniti s obzirom na troškove transporta aviona u Indiju i činjenicu da Indijci rade po vlastitim tehničkim standardima koji nemaju puno poveznica sa standardima “RSK MIG” ili NATO sustavima.

DENIS KRNIĆ, foto: arhiv cropix


Naslovnica Hrvatska