Novosti Crna kronika

OZBILJNE PRIJETNJE

Policija otkrila zašto je otac Davida Komšića završio iza rešetaka: 'Sve se odvijalo u jednom zagrebačkom kafiću...'

OZBILJNE PRIJETNJE

Ivo Komšić (48), otac Davida Komšića (20) koji je u ponedjeljak na zagrebačkom Županijskom sudu osuđen na 30 godina zatvora zbog ubojstva Kristine Krupljan(18) u veljači prošle godine, uhićen je jučer tijekom poslijepodneva zajedno sa svojim kumom Vjekoslavom i još jednim muškarcem zbog prijetnji, piše Jutarnji list.

O incidentu smo opširno izvijestili jučer, a danas se službenim priopćenjem oglasila i zagrebačka policija.

Uhićen otac Davida Komšića, policija tražila eksploziv na automobilima ispred zagrebačkog suda

"Policijski službenici V. policijske postaje Zagreb dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom muškaraca zbog sumnje da su počinili kazneno djelo prijetnje na štetu 33-godišnjaka.

Sumnja se da su 52-godišnjak, 48-godišnjak i 42-godišnjak u utorak, 10. travnja 2018. oko 13.45 sati došli u kafić na području Medveščaka i prijetili oštećenom 33-godišnjaku zbog neriješenih imovinskopravnih odnosa između trećih osoba.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće podnijeto je Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu", objavili su iz PU zagrebačke.

Podsjetimo, Ivo Komšić je u utorak nakon presude viđen kako obilazi i zagleda automobile parkirane ispred Županijskog suda, među ostalim i automobil sličan onome kojeg vozi sutkinja Sanja Mazalin koja je presudila njegovu sinu. Zbog toga su čak bili pozvani djelatnici protueksplozijskog odjela koji su pregledali parkirane automobile.

I tijekom suđenja njegovu sinu, Ivo Komšić je u nekoliko navrata prigovarao i novinarima o načinu na koji izvještavaju o postupku, zbog čega su u završnici suđenja i pravosudni policajci srpječavali da dođe u kontakt s novinarima. Posebno žestoko Ivo Komšić reagirao je nakon objave 30-godišnje zatvorske kazne njegovu sinu, kada je i na izlasku iz sudnice opsovao sutkinju.

Njegov kum Vjekoslav Komšić, koji je također uhićen u srijedu, fotoreporteru Pixsella Marku Lukuniću rekao je: "Ovo ti je zadnje što snimaš!".

Ivo Komšić bio je na razgovoru u policiji nakon što je primijećen kod suda u utorak, ali je pušten. Ali, policija je ipak dala zaštitu sutkinji Sanji Mazalin. Samo dan kasnije opet je završio u policiji, zajedno s kumom i još jednim muškarcem, ali ovoga puta zbog ozbiljne prijetnje koja nema veze sa suđenjem njegovom sinu.

Naslovnica Crna kronika