Novosti Biznis

SPORTSKI TURIZAM

Hotelijeri i ugostitelji trljaju ruke: Europsko rukometno prvenstvo obogatilo turističku zimu za 25 tisuća noćenja

SPORTSKI TURIZAM

Europsko rukometno prvenstvo, koje se do 28. siječnja odigrava u Zagrebu, Splitu, Poreču i Varaždinu, trebalo bi turističku zimu Hrvatske obogatiti za oko 25 tisuća noćenja sportaša, njihovih pratitelja, delegacija, sudaca i navijača.

O svemu što tisuće sudionika Eura trebaju imati u Hrvatskoj kao zemlji domaćinu, brine se tim od osamdesetak profesionalaca turoperatora "Uniline", a zanimljivo je da je na njihovu čelu Goran Šprem, nekada proslavljeni rukometaš i reprezentativac. Danas je uspješni izvršni direktor zadužen za sportski i korporativni turizam u "Unilineu", koji je službena putnička agencija Eura 2018., najvećeg međunarodnog sportskog događaja ove godine u Hrvatskoj.

"Uniline" se brine o smještaju i transferu sudionika Eura, i to s 50 osobnih vozila i 25 autobusa za 1200 službenih osoba prvenstva, posebice 500 sportaša iz 16 europskih zemalja, a potom i članova stručnih timova i sportskih dužnosnika pojedinih nacionalnih saveza, Europske rukometne federacije (EHF), predstavnika medija i sponzora, kao i o grupnim dolascima više tisuća inozemnih navijača.

Inače, sportskom turizmu s godišnjim obujmom u svijetu od 660 do 700 milijardi dolara, koji s 14 posto sudjeluje u svjetskom turističkom kolaču, stručnjaci predviđaju izuzetno dinamičan rast u idućih desetak godina. Kao jedan od optimalnih oblika cjelogodišnjeg poslovanja, ovaj oblik turizma može značajno pridonijeti daljnjoj diverzifikaciji i održivosti hrvatskog turizma, te prije svega produženju turističke sezone, kažu u "Unilineu".

Naslovnica Biznis