StoryEditorOCM
ŽivotCVIJEĆE, LUK, PEČENICA

‘Znaš, ja sam ti strina Lidije Bačić! Reci joj preko novina da mi se javi!‘: naši su reporteri proveli nevjerojatan dan na splitskom Pazaru u potrazi za originalnim darovima za Valentinovo

11. veljače 2022. - 07:30
'Sama sam, ali voljela bih da me neki kavalir iznenadi buketom cvijeća za Valentinovo!' - sanjari udovica Ajka Keserović, strina poznate splitske pjevačiceJoško Šupić/Cropix

Valentinovo ili "drugo ime za ljubav"? Važno da nekoga volimo počevši od nas samih, ljubavi se nadamo i radujemo što smo – uopće zdravi.

Tako kažu ljudi iz Splita, najluđega grada na svitu, koji i kad ljubavi nemaju, imaju duha. A di ćeš boljih batudi čut na tu temu, nego na splitskom Pazaru, koji ovih dana više bruji o uvođenju eura nego o ljubavnim tlapnjama. Mnogima su to ionako, da prostite, neke uvozne američke zvizdarije.

Vedar duh pun ljubavi, međutim, krasi Ajku Keserović, rođenjem Bosanku a stanovanjem u Splitu; i ne samo vedrina, krasi je i jakna cvjetnog dezena, zbog nje izgleda "ka cvit u cviću", pogotovo kad je za fotografiju vragolasti Joško Šupić posjedne usred štanda s rezanim cvijećem.

– Sama sam, ali voljela bih da me neki kavalir iznenadi buketom ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 23:37