StoryEditor
ŽivotNisu udomaćeni

Ženu probudilo cviljenje u stražnjem dvorištu, ostala u šoku kad je pronašla preslatko štene neobične pasmine, a priča o tome kako je završio tamo još je nevjerojatnija: 'Ne znam je li lisica...'

Piše J. V.
4. studenog 2019. - 10:48

Žena koju je jednog jutra probudilo cviljenje u njenom stražnjem dvorištu, vjerojatno u tom trenutku pojma nije imala da će njena priča dospjeti na naslovnice vodećih svjetskih portala. Australka se tog jutra ustala iz kreveta kako bi u dvoru naišla na najslađeg psića kojeg je ikada ugledala.

Stanovnica gradića Bright na jugoistoku Australije nije mnogo razmišljala - psića je nahranila i odlučila ga zadržati, a zbunjenost što se našao u njenome dvorištu tek je kasnije nastupila. Kao i zbunjenost oko pasmine preslatkog stvorenja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Wandi Dingo (@wandi_dingo) on

"Jutros me probudilo cviljenje i pogledajte što sam našla u dvoru! Ne znam samo je li riječ o lisici ili psu...", napisala je na Facebooku uz objavu fotografije. Nije trebalo dugo da se zahukta rasprava, piše Ladbible.

No kako joj nitko od njenih pratitelja nije uspio ponuditi zadovoljavajuće objašnjenje, Australka je odvela psića u bolnicu za životinje. Malo je reći da se šokirala - preslatko štene uskoro je identificirano kao dingo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Wandi Dingo (@wandi_dingo) on

Divlji psi specifični isključivo za područje Australije nikada nisu "udomaćeni" u strogom smislu te riječi. Obitavaju danas u divljim predijelima, a njihov je status u društvu pomalo kompliciran - dok nije zabranjeno pripitomiti bilo koju vrstu psa u Australiji, prava je rijetkost ove divlje životinje "držati" kao ljubimce.

K tome, gospođu koja ga je pronašla šokirala je i spoznaja da je u njenome dvorištu štene završilo najvjerojatnije tako što ga je iz kandža ispustio orao. Kakva avantura, piše ona oduševljeno danas na društvenim mrežama.

Jer nije ju poljuljalo što se psić pokazao "divljim". Njen dingo dobio je ime Wandi, dom i vlastiti Instagram profil.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Wandi Dingo (@wandi_dingo) on

"Dar od Bunjila (lik orla u australskoj mitologiji). Čistokrvni dingo iz istočnih visoravni Victorije", opisala ga je vlasnica koja objavljuje često fotografije Wandija i njegove obitelji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Wandi Dingo (@wandi_dingo) on

#WANDI DINGO#DINGO#DIVLJI PAS

Izdvojeno

07. srpanj 2020 06:15