StoryEditor
ŽivotIznenađen podrškom

Treba nove zube, a radi za minimalac: 45-godišnji zaštitar iz Zagreba pokrenuo kampanju kojom skuplja novac preko interneta, ovo je njegova priča

10. rujna 2020. - 16:37
Privatni album

"Nije neka tužna priča. Jednostavno nemam novaca za popraviti zube...", ovim je riječima Tomislav Pavlović, 45-godišnji zaštitar iz Zagreba, odlučio početi svoju GoGetFunding kampanju

Tomislav je u sretnom braku i otac dvoje djece, od 3 i 7 godina. Radi za minimalac. Nakon što je nekoliko mjeseci proveo na bolovanju, istopilo se i ono malo ušteđevine što je obitelj imala. Nije tužna priča, no velika mu je želja konačno popraviti zube - nedostaje mu ih ukupno osam, a i ostatak bi trebalo srediti.

Kad je riječ o kvaliteti života, zubi igraju značajnu ulogu. A ova je priča ljudska.

GoGetFunding način je prikupljanja novca preko Interneta, preko kojeg korisnici pokreću kampanje iz raznih razloga. Prikuplja se uglavnom za potrebe liječenja, ali i ne samo to - nedavno je hrvatski medijski prostor obišla vijest o djevojci koja bi željela kupiti stan bez da joj ostatak života za vratom "visi" kredit. Inspirirala je i Tomislava.

"Okidač za hrabrost pokretanja kampanje je bio oglas gospodične koja je htjela na takav način prikupiti sredstva za kupnju stana. Ja već dulje vrijeme želim popraviti zube, nedostaje mi 8 komada, ali financijsku konstrukciju nikako ne mogu zaokružiti, pogotovo nakon četveromjesečnog bolovanja...", priča nam zaštitar koji je s posla izbivao zbog bolesti žućnjaka.

Zatražio je pomoć ljudi na internetu, a ostao ugodno iznenađen podrškom.

"Iznimno sam iznenađen podrškom, pogotovo nepoznatih ljudi, nemam dovoljno dobrih riječi kojima bih im zahvalio. Što se tiče negativnih komentara koji su u manjini, isti pokazuju manjak empatije u društvu, a oni koji me poznaju znaju da takvima neću zamjeriti nego pokušati pomoći kad zatreba", kaže nam.

U slobodno vrijeme, naime, Tomislav volontira. Proteklih godina vodio je nekoliko projekata, a i sam je "Vozač velikog srca" u suradnji s "Iznajmljivačima sa srcem". Kroz projekt zajedno s kolegama prevozi djecu s teškoćama u razvoju na rehabilitacijska putovanja. Osim toga, sudjeluje i na projektu "Opremimo Dječje Odjele" preko kojeg je cilj ekološkim aukcijama financirati nabavku ili izradu nove opreme za dječje odjele bolnica širom Hrvatske. Trenutno im je, kaže nam, sanitetski kombi koji su dobili od Splitsko-dalmatinske županije na servisu i pokušavaju skupiti novac za troškove popravka.

image
Privatni album

Samozatajni Tomislav nam kaže kako će i sakupljeno u svojoj "kampanji za zube" donirati u humanitarne svrhe ukoliko ne skupi dovoljno. Također, i sav višak će završiti u nekoj od udruga, ukoliko iznos pak prikupi.

Potrebno mu je 2000 eura. Toliko košta popravak i ugradnja novih zubiju, koji bi Tomislavu prikratili muke i pretvorili ga u čovjeka s novim osmijehom. 

"Ne bih nikad tražio pomoć, ali mi je financijska situacija jako loša, ušteđevina se istopila, a prihodi su sve manji", kazao nam je i potvrdio time ono što je napisao u svome oglasu. U takvoj situaciji podizanje kredita jednostavno nije opcija. 

A nije ni samo odustati. U vrijeme kada se uspješno prikuplja novac i za mnogo manje tužne ne-tužne priče, kad provlačimo karticu online gotovo i ne doživljavajući to kao trošenje, pomoći drugome nikad nije bilo lakše. 

Dosad je prikupljeno 200-tinjak eura. Kampanja prestaje službeno 31. listopada, a prema stanju na računu Tomislav će odlučiti koliki dio ide u humanitarne svrhe i je li uspio prikupiti za vlastiti novi početak. Nadamo se da će u svome naumu uspjeti.

Pomozite Tomislavu

Zo offline donacije:

HR4824020063202827711 opis uplate "donacija za zube" (swift/bic esbchr22)

Za online donacije:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

10. rujan 2020 16:50