StoryEditor
ŽivotGUŠTAJTE U PRIZORIMA

Svoj mir, svoj đir, a bude li sreće i obrok: ove fotografije su pravi ‘melem na ranu‘, kad svaka izolacija nije iz opreza, nego čistog životnog užitka

Piše M.K.
13. ožujka 2020. - 23:01

Nije svaka izolacija ona koja se mora. Jer smo svjesni da treba, da štitimo njome i sebe i druge. Koja nas vezuje u zajedničkom cilju da što bezbolnije prebrodimo jedno osjetljivo i zahtjevno razdoblje.

Ali koja nas čini i ljudskijima, solidarnijima, koja vraća smisao svega na početak, kad vidimo da nam ne treba puno više za zadovoljstvo životom od osobne i društvene slobode.

U buci dana ispunjenih vijestima o virusu kojeg liječnici još nedovoljno poznaju, neizvjesnosti i nadi u najbolje, planiranju života u drugačijim okolnostima, desetinama pitanja: smijem li sad ovo... i bili bilo pametno da ono..., ovakva jednostavna odluka da se sjedne u kaić, odveže konop s bite i lagano zapolovi prema zalazu s panulom i peškafondom čini se jednom od najboljih mogućih.

Misli se "raščaraju", usmjere samo na jedno, gušt u trenutku, prizoru, zvuku motora koji breca i planu gdje spustiti tunju... ništa više. Jer više ni ne treba.

Barba s fotografije našeg Ante Čizmića, snimljen negdje u njegovom dugoraćanskom sutonu, baš je pravi melem na sve.

Kad nas se ovako dojmio nadamo se i da je njegov ulov bio dojmljiv i da je u vrši bilo nešto. Za subotnji objed, bez da se planira samoposluga, ni opustošena polica.

Samo da se naloži, pa sjedne i zavrne rukave.

image
Ante Čizmić/Hanza Media

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. srpanj 2021 05:59