StoryEditorOCM
ŽivotDOBRO JUTRO AMERIKA

Procurile prve izjave iz intervjua princa Harrya o bolesti oca, kralja Charlesa III.; evo što je rekao, čeka se ostatak

Piše M. Č.
16. veljače 2024. - 13:26
Princ Harry je tijekom boravka u Kanadi dao intervju za emisiju ‘Dobro jutro, Amerika‘ mreže ABC AFPAndrew Chin/Getty Images Via Afp

Princ Harry danas je javno progovorio o bolesti svog oca, kralja Charlesa III., kojemu je nedavno dijagnosticiran neki oblik raka i odmah je započeo s terapijom.

U programu ‘Dobro jutro, America‘ mreže ABC, Harry je u razgovoru s voditeljem Willom Reeveom kazao kako je "zahvalan" jer je posjetio oca nakon što je doznao za dijagnozu i da se nada kako će dijagnoza raka imati ujedinjavajući utjecaj na kraljevsku obitelj.

Na Reeveovo pitanje koliko je kratki posjet Engleskoj i bolesnom ocu za njega bio emotivan, Harry je odgovorio "Ja volim svoju obitelj. Činjenica da sam mogao sjesti na avion i posjetiti ga i provesti neko vrijeme s njim, zahvalan sam na tome".

image

Meghan i Harryja je u Whistleru u Kanadi pratila snimateljska ekipa i Will Reeve, voditelj u programu mreže ABC Profimedia

Mega/The Mega Agency/Profimedia/Mega/The Mega Agency/Profimedia

Reeve, koji je sin pokojnog glumca Christophera Reeva, mnogima najpoznatijeg po ulozi Supermana, kazao je kako iz vlastitog iskustva zna (otac mu je paraliziran 1995. godine) da bolest u obitelji može imati povezujući efekt na obitelj i pitao je li to moguće i u Harryjevoj obitelji.

- Apsolutno, naravno, siguran sam u to. U mnogim obiteljima s kojima se susrećem na dnevnoj bazi mogu to vidjeti, snagu obitelji koja se ujedinjuje. Mislim da bilo koja bolest može zbližiti obitelji – odgovorio je princ Harry.

image

Harry se okušao i u skijanju za invalidne osobe koje će biti na programu Invictus igara u Kanadi za godinu dana AFP

Andrew Chin/Getty Images Via Afp

Bio je to samo dio intervjua koji je ABC-ju dao Harry, koji je sa suprugom Meghan Markle protekla tri dana boravio u Whistleru u Kanadi gdje će se za točno godinu dana održati Invictus igre, svojevrsne paraolimpijske igre za ranjene vojne veterane, projekt kojeg je on utemeljio, a sljedeće izdanje prvi put će sadržavati i natjecanja u zimskim sportovima.

U najvama intervjua, koji će u cijelosti biti emitiran kasnije tijekom dana, Harry će govoriti i o mogućnosti da postane američki državljanin, o životu s Meghan i djecom u Kaliforniji, te o Invictus igrama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 09:59