StoryEditor
Životsamo ih nebo rastavit' može

'Pjesma se, Stankoviću, spojila s nebom': pogledajte ekstazu Splićanki i Splićana, Mišo ne može plesati kao Jagger, ali je spreman umrijeti na sceni

Piše Marijana Klarić
23. prosinca 2018. - 12:55

"Samo nas nebooo rastavit moože, niiko viiše, i niiko viiše" - orilo se sinoć u Spaladium Areni, dok je Mišo rukom zapovjedao možda najvećem zboru s ovih prostora.

Grintavci i cinici koji su nadolazeći Mišin koncert kvalificirali kao "karaoke show" nisu bili u pravu.

Mišo vokalno nije moćan kao kad je 80-ih punio dvoranu na Gripama, jasno, ni fizički taj čovjek od 78. godina nema kondiciju ni forcu da "pleše kao Mick Jagger", ali ono što Mišo ima u neograničenim količinama i po što su njegovi obožavatelji stigli, je srce koje pumpa samo za to da njegova publika pjeva s njim.

I to se osjetilo i vidjelo od prve do zadnje minute koncerta.

Različita publika, različitih generacija s različitim je očekivanjima sinoć stigla u Spaladium Arenu.

Jedni su željeli grla brusiti u snažnom dalmatinskom ili nacionalnom naboju (kod Miše ima i jednog i drugog), drugi su željeli kroz strastvenog Hajdukovca još jednom svjedočiti vlastitu navijački identitet, treći su se žudjeli vraćati u najljepše dane vlastite mladosti uz pjesme koje su je obilježile...

I svi su dobili što su tražili.  

"Plakala sam kad sam čula da Ivana priča o temperaturi s kojom je, po cijenu svega, odlučio pjevati" - komentirala nam je Splićanka na izlasku iz Spaladium Arene.

Pred čiju je publiku Mišo sinoć stao zaista spreman na sve.

I zato se spušta kapa do poda.

 

#SPALADIUM ARENA#MATE MIŠO KOVAČ

Izdvojeno

06. srpanj 2020 18:24