StoryEditor
Životdrama u susjedstvu

Nezapamćen skandal na vjenčanju u Gradačcu, gosti u šoku, svadba prekinuta: mladenci se posvađali oko novca, mlada pokušala pobjeći s košarom punom novčanica

Piše PSD
30. listopada 2018. - 17:58
2018-10-11T1443

Glavna tema u Gradačcu, gradiću u Bosni i Hercegovini, je skandal koji je izbio na svadbi 23-godišnjeg Edina Huseljića i njegove djevojke Elde Mujčin iz Odžaka.

Kako javlja Dnevni avaz, dan koji je trebao biti najljepši u njihovim životima pretvorio se u noćnu moru, a sve zbog novca. Među mladencima je usred svadbe izbila žestoka svađa, pir za čak 300 uzvanika je prekinut, a mlada je iste večeri otišla nazad kući u Odžak. Mladoženja je ostao u suzama.

Do skandala je došlo u svadbenom salonu Orhideja, gdje se sve odvijalo po planu do 23 sata, kada je mlada, prema starom običaju, išla od gosta do gosta i dijelila svatovima kavu, a oni su joj zauzvrat na tacnu ostavljali novčanice. Skupila se pozamašna svota.

Najednom je izbila žestoka svađa.

- Mlada je zahtijevala da sav novac pripadne njoj, jer je ona dijelila kavu. Mladoženja takav prijedlog nije prihvatio, jer je podigao kredit da sredi kuću uoči ženidbe, a osim toga, on je navodno platio i troškove veselja ispred mladine kuće u Odžaku, kao i svadbe u Gradačcu - kazao je novinarima jedan od gostiju sa svadbe.

Tada je mlada pozvala majku u Odžaku da dođe po nju i otišla kući.

Članovi porodice Huseljić još su u šoku. Bliži rođak ostavljenog mladoženje otkrio je detalje.  

- Mlada je uzela košaru s novcem i pokušala pobjeći. Međutim, uspjeli smo vratiti pare, a ona je otišla. Njena mama i ona mislile su da i to uzmu i odnesu. Imamo svjedoke za ono što se događalo, a sve su zabilježile i kamere - priča srodnik mladoženje koji ne želi da mu se objavi ime.

Ističe da su se mladenci prije vjenčanja zabavljali nekoliko mjeseci, a Edin je, kako kaže, već jučer bio kod odvjetnika kako bi pokrenuo brakorazvodnu parnicu.

- Želimo samo da se zna istina, kako je sve bilo. Ne znamo je li ona uspjela uzeti nešto iz te košare, jer novac nije bio prebrojan. Kada smo kasnije brojali, bilo je oko 5.500 maraka – rekao je.

I mladoženja je potvrdio priču.

- Moj obraz je čist. Mlad sam i mogu nastaviti sa životom, živ sam, zdrav. Šta ja tu više mogu – kazao je kratko Edin.

Iako su novinari tražili komentar i od odbjegle mlade, s njom tijekom ponedjeljka nisu uspjeli stupiti u kontakt.

- Ovo još nisam čuo, a kamoli doživio, da pare s tacne posvađaju mladu i mladoženju, i prije nego što je svadba završena. Pitam se kakva je to današnja ljubav. Pa zar njih dvoje nisu planirali zajednički život, djecu - kaže 78-godišnji mještanin Gradačca.

#VJENČANJE#SKANDAL

Izdvojeno

03. srpanj 2020 04:35