Životeto prilike

Može li novac kupiti ljubav? To će uskoro doznati ovaj milijarder koji traži djevojku za putovanje na Mjesec; Prijave traju još ovaj tjedan

Piše L.L.
AFP

Ovaj mijijarder bio je u zapadnom svijetu relativno nepoznato ime unatoč bogatstvu koje je stekao kroz svoju internetsku trgovinu u Japanu, no sada to više nije zahvaljujući planu da bude jedan od prvih svemirskih turista na putu oko Mjeseca, piše bug.hr.

Putovanje će mu omogućiti SpaceX, čiji Starship je velikim dijelom financiran Maezawinim novcem. Na kružno putovanje do Zemljinog prirodnog satelita, oblijetanje istoga i povratak na Zemlju, Japanac Yusaku Maezawa planira sa sobom povesti 6-8 umjetnika koji će tamo stvarati razna djela, a cijeli pothvat će prenositi i putem livestreama.

Usamljena duša

No, Maezawa je očito usamljena duša, pa mu je palo na pamet kako bi već uplaćeni svemirski turistički aranžman mogao iskoristiti i da si sredi ljubavnu situaciju. Pokrenuo je, naime, natječaj za djevojku koja bi ga pratila do Mjeseca i natrag.

Osim što ona mora biti entuzijast koji voli svemir, mora biti spremna i na to da je riječ o svojevrsnom reality showu u kojem Maezawa pokušava pronaći srodnu dušu. Ona koja bude odabrana dobit će, osim milijarderovog srca, i kartu za svemirsko putovanje SpaceX-ovom raketom nekad u narednih 3-4 godine.

Kontroverzni Japanac odredio je i uvjete: kandidatkinje moraju imati preko 20 godina, biti vedre i pozitivnog raspoloženja, zainteresirane za svemirska putovanja, imati želju za iskorištavanjem života u potpunosti, te željeti (naravno) mir u svijetu. Prijave traju do kraja ovog tjedna, a sretna odabranica bit će odabrana do ožujka.

#PUTOVANJE NA MJESEC