StoryEditor
Život'Nemojte propovijedati!'

Javnost je zgrožena: britanski princ i njegova supruga učinili neoprostivu 'pogrešku', odmah ih se prozvalo licemjerima; U obranu stao tek poznati pjevač

20. kolovoza 2019. - 19:05

Najnovija anketa o popularnosti članova bitanske kraljevske obitelji pokazala je kako je vojvotkinja Kate dva mjesta ispred jetrve, vojvotkinje Meghan.

Na prvom je mjestu kraljica Elizabetha II. koja je "smijenila" unuka, princa Harryja, s te pozicije. Naime, lani je Harry bio najpopularniji, sada je to baka, a na trećemu mjestu je princ William. Odmah iza njega je njegova supruga Kate, koja je na istoj poziciji bila i lani s točno istim postotkom pozitivnog mišljenja javnosti – 64 posto.

Slijedi princ Philip, kraljičin suprug, a na šestome mjestu je Meghan. Ona je na istoj poziciji bila i lani, ali je njezina popularnost opala za šest postotnih poena, s 55 na 49 posto. Možda bi podaci bili još porazniji za Meghan i Harryja da je anketa provedena nakon što se doznalo da je mladi kraljevski par u samo 11 dana četiri puta letio privatnim zrakoplovima, što je izazvalo zgražanje i žestoke kritike u javnosti.

Najprije su proveli šest dana na Ibizi, gdje su proslavili Meghanin 38. rođendan, a potom su, dva dana nakon povratka u Englesku, sa sinčićem Arhiejem odletjeli u Nicu, gdje su se tri dana odmarali u luksuznoj vili, vrijednoj 15 milijuna funta, koja je vlasništvo legendarnoga glazbenika Eltona Johna.

Ono što je izazvalo kritike jest, kako ga mnogi nazivaju, "ekološko licemjerje" kraljevskog para kojemu su puna usta zaštite okoliša i spašavanja planeta, a istodobno putuju privatnim zrakoplovima koji emitiraju čak šest do sedam puta više ugljičnog dioksida po osobi nego komercijalni letovi.

Stručnjaci za kraljevsku obitelj kažu kako britanska javnost ne želi da im lekcije o klimatskim promjenama drže osobe koje to ne pokazuju vlastitim promjerom. Harry je nedavno čak izjavio kako će on i Meghan imati najviše dvoje djece zbog zabrinutosti za okoliš i prenapučenost, a onda leti okolo privatnim zrakoplovima. Jedan od komentara na društvenim mrežama glasio je: "Vi uništavate planet više nego bilo koji prosječni građanin, nemojte se više nikad usuditi propovijedati nam o klimatskim promjenama!"

Elton ih brani

Sir Elton John je stao u obranu svojih mladih prijatelja i objavio da je on osigurao privatni zrakoplov kojim su letjeli u Nicu i natrag zbog "održavanja visoke razine neophodne zaštite", te kako je u njihovo ime donirao "odgovarajući" iznos jednom ekološkom fondu kako bi njihovo putovanje bilo "neutralno" kad je u pitanju emisija ugljičnog dioksida. No, stručnjaci iz ekoloških organizacija tvrde kako takve donacije ne mogu kompenzirati štetu.

Elton je napisao kako je duboko uznemiren zbog zlobnih napada u medijima na Meghan i Harryja vezano uz njihov privatni boravak u njegovu domu u Nici, gdje su im on i njegov suprug David Furnish željeli osigurati miran odmor. Naglasio je kako je Harryjeva majka, pokojna princeza Diana, bila jedna od njegovih najdražih prijateljica i kako osjeća obvezu zaštititi Harryja i njegovu obitelj od nepotrebnih upletanja medija kpji su pridonijeli Dianinoj smrti.

Laburistički član Parlamenta David Lammy podržava Eltona Johna i kaže kako je progon Meghan i Harryja postao lov na vještice pun ružnih rasnih i homofobnih tonova. Glazbenica Pink i voditeljica Ellen DeGeneres također su pozvale medije da prestanu s napadima na Meghan i Harryja. Ellen za njih kaže kako su izuzetno suosjećajne, jednostavne i skromne osobe, te kako je nezamislivo da ih se napada za sve što rade, a oni samo pokušavaju svijet učiniti boljim.

No, mnogi se ne slažu s njom.

item - id = 619405
related id = 0 -> 1130192
related id = 1 -> 1129739
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2021 13:18