StoryEditorOCM
Životrezultati velike europske ankete

Istraživanje: Talijani su najveći lažljivci na internetu

Piše PSD.
21. veljače 2009. - 09:51

Čak 72 posto Talijana koji sudjeluju u internetskim stranicama na kojima se „traže srodne duše“ ili na chatu, lažno se predstavlja, čime su se uvrstili na vrh europske liste najvećih internetskih lažljivaca.

To je objavio talijanski dnevnik “Corriere della sera” na temelju istraživanja agencije “Lightspeed Research” u kojem je sudjelovalo 2500 Europljana. Na listi ih slijede Nijemci s 58 posto, Francuzi s 56 posto, te Englezi s 55 posto onih koji se „prodaju za nekog drugog“. Već na sasvim rutinska pitanja o tome koliko su stari i odakle su, 58 posto svih ispitanika daje lažne odgovore, a najviše laži zabilježeno je kod odgovora na pitanja o fizičkom izgledu i tjelesnoj težini.  

Među najiskrenijim internetskim udvaračima su Nizozemci od kojih je 52 posto davalo istinite odgovore, a ujedno se pokazalo kako imaju najmanje predrasuda. Tvrde, naime, da već nakon jednog razgovora preko videokamere mogu odlučiti žele li imati spolni odnos s nepoznatom osobom na prvom susretu.

Analiza internetskih druženja otkrila je da partnere na ovaj način uglavnom traže sramežljive i izrazito temperamentne osobe.

 J.Luetić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. rujan 2023 17:02