Mozaik Život

NOĆ U OPERI

Svi su se 'upicanili', ali nitko nije pozirao ponosno kao 'dida Šeks': s atraktivnom unukom Ivom uživao je i u ovom izlasku

NOĆ U OPERI

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu po prvi put se uprizorila opera "Žena s jezera" Gioachina Rossinija, dvjesto godina poslije svoje praizvedbe, koja se dogodila u Napulju, 24. rujna 1819. godine.

Koprodukciju HNK Zagreb i Opere iz Lausanne režirao je Max Emanuel Cenčić, a događaj je privukao brojne poznate zaljubljenike u operu i teatar općenito.

Fotoreporteri su snimili jedan od najaktivnijih bračnih parova na zagrebačkoj društvenoj sceni, HTV-ovog voditelja Davora Meštrovića sa suprugom Senkom, Jagodu i Dimitrija Popovića, redatelja Vinka Brešana, prekaljene kazalištarce Dubravku Vrgoč i Dražena Siriščevića, no par koji je posebno privlačio pažnju bio je onaj poznatog djeda i unuke.

Vladimir Šeks je, naime, ponosno pozirao sa svojom unukom Ivom, lijepom studenticom koja djedu često pravi društvo u kazališnim izlascima.

Fotoreporteri su ih snimili i na "Kiklopu" u Gavelli, na koncertu šansonjerke Kostadinke Velkovske u "Kerempuhu".

Stilom i pojavom uočena je bila i Rumi Meštrović, nevjesta slavnog hrvatskog kipara Ivana Meštrovića, supruga njegovog sina Mate, nekadašnjeg novinara i sveučilišnog profesora, te veleposlanika RH u Bugarskoj.

Naslovnica Život