StoryEditorOCM
Životsavjeti

Besplatno rješenje: Evo kako se jednostavno riješiti plijesni u perilici rublja, ali i spriječiti ponovno nakupljanje

Piše MOZAIK SD
19. listopada 2023. - 18:27

Postoji besplatno rješenje za sprječavanje plijesni u perilici rublja, ali ako je prekasno, postoji jeftin trik koji djeluje.

Tražila je savjet

Ljubitelji čišćenja na društvenim su mrežama otkrili kako spriječiti nakupljanje plijesni u svojim strojevima. Žena je podijelila fotografiju problema koji je otkrila sa svojom perilicom rublja u grupi za savjete o čišćenju. Povlačenjem ruba stroja otkrila je ogromnu količinu plijesni, piše avaz.ba.

- Kako da ovo maknem, molim vas - pitala je za savjet i dodala da je spužvicom pokušala obrisati plijesan, ali to nije riješilo problem.

Mnogi su potom podijelili svoje najbolje savjete, odnosno odgovore na njezino pitanje.

- Moj stroj sada ima šest godina. Nemam ni malo plijesni. Nakon svakog pranja obrišem ga posvuda, uključujući i ladicu i ostavim otvorena vrata te pričekam da se brtva prirodno osuši - napisali su.

Također, ostali otkrivaju kako uvijek brišu vrata i ostavljaju ih otvorena kako bi prozračili uređaj. Ali iako je ovo sjajan način da svoj stroj zaštitite od plijesni, to ne rješava njegovu aktivnu prisutnost. Zato su podijelili još jedan jeftin, jednostavan način da ga se potpuno riješite.

- Imala sam isti problem, pa sam smotala deblju kuhinjsku krpu i stavila na nju izbjeljivač, ostavila dobrih nekoliko sati ili preko noći i nestalo je. Mislila sam da mi ništa neće moći pomoći - dobila je savjet.

Izbjeljivač i vata

- Namočite vatu u izbjeljivač i stavite oko vrata te ostavite preko noći da se namače. Moj je bio takav i sve se skinulo - napisali su drugi.

– Cijeli rub natrpajte toaletnim ili kuhinjskim papirom, pa papir pošpricajte izbjeljivačem da se upije, ostavite tako cijelu noć, pa sutradan uklonite i sve će nestati – savjetovali su neki.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 07:02