StoryEditor
Zdravljezašto su bolje?

Zbog ove činjenice odsad ćete uvijek kupovati banane sa smeđim flekama!

Piše M.M.
27. rujna 2016. - 14:05
dolac_cijene3-160912

Banane su zasigurno jedna od omiljenih voćki budući da su ukusne, hranjive i bogate kalijem. No jeste li se ikad zapitali u kojoj fazi zrelosti najbolje djeluju na probavu i ljudsko zdravlje općenito?

Prema rezultatima istraživanja provedenog u Japanu, potpuno zrela banana proizvodi supstancu TNF (Tumor Necrosis Factor), odnosno faktor nekroze tumora, koja ima izraženu sposobnost da se bori protiv stanica u tijelu koje se ponašaju neuobičajeno, piše Atma.

Banana sazrijevanjem po sebi razvija tamne točkice, a što ih je više, to je više obogaćena supstancama koje nam pomažu ojačati imunitet. U ovoj fazi banana je i najbolja za probavu jer se šećer koji sadrži najlakše apsorbira, jer u manje zrelim bananama škrob još uvijek nije pretvoren u šećer.

Razina stanica sa antikanceroznim efektom odgovara razini zrelosti voća, odnosno, što je banana zrelija, više ima antikanceroznih kvaliteta. Kao dodatni plus, istraživanje je pokazalo da u usporedbi sa grožđem, jabukama, lubenicama, ananasom i kruškama, banane sadržavaju najviše antikanceroznih tvari.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. rujan 2020 17:26