StoryEditorOCM
Zdravlje'Lila tjedan'

Besplatno je, ne treba vam uputnica: Splićanke, testirajte se na HPV, uzročnika karcinoma, evo i gdje; Ivana Kalogjera je prošla muklu bolest: Žene nađu sto razloga, posao, djeca, a od toga ne bi smjela ni jedna umrijeti

3. svibnja 2019. - 14:22

Ove godine i Split je, uz Zagreb, Rijeku, Osijek i Sisak, na listi gradova u kojima je u sklopu manifestacije "Lila tjedan – Tjedan ženskog zdravlja" od 6. do 10. svibnja osigurano čak 1200 HPV testova, a testiranje je besplatno, obavlja se u bolnici, bez uputnice i nije potrebno niti unaprijed se naručiti.

Ovo je treći "Lila tjedan", koji je 2017. godine pod sloganom "Budi sebi prva!" pokrenula udruga "Nismo same" i njezina predsjednica Ivana Kalogjera.

Te godine u ožujku Ivana je pokrenula i internetsku stranicu za podršku svim ženama koje su pobijedile malignu bolest ili se liječe od nje. I sama je prošla borbu s opakom bolešću.

Sedam mjeseci nakon što joj je dijagnosticiran rak ostala je i bez posla. Usprkos svemu, pobijedila je bolest i ovim projektom pozvala druge žene da ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 11:35