Sezona malina u punom je jeku, što znači da ćemo svježe crvene bobice sada moći nabaviti i po akcijskim cijenama. Odlično, jer trebat ćemo ih puno, pripremamo tart od malina i čokolade.
Postupak je jednostavan, možete koristiti bilo koji recept za prhko tijesto i za ganache, ali ako vam nisu pri ruci, iskoristite ove u nastavku.
Uz prhko tijesto za pitu i kremasti, bogati čkoladni ganache trebat će vam još samo mirisne, aromatične maline, i to puno njih.
A ako ste pravi bonkulović, i malo tučenog vrhnja ili sladoleda od vanilije.
Tart od čokolade i malina
Tijesto:
180 grama brašna
100 grama maslaca
50 grama šećera u prahu
1 jaje
1 žlica hladne vode
Ganache:
250 grama čokolade za kuhanje
200 grama slatkog vrhnja
Za ukras:
200 grama svježih malina
Pomiješajte brašno sa...