StoryEditor
Trendgušti su gušti

Ovo je pet splitskih kafića u kojima obožavamo piti kavu! Jedan je dobro uhodan, za neke možda nikad niste čuli, svi su u điru i kava im je odlična

Piše Tea Sumić Miletić
11. veljače 2020. - 08:45
Shutterstock

Je li vam svejedno gdje pijete kavu? Nama nije. Okej, ima dana kad vrijedi 'daj šta daš', no pravi je užitak sjesti u kafić kojem se osjećate ugodno, kava je baš onakva kakvu volite i sve ostalo vam je po guštu. Sigurno i vi imate bar jednu takvu omiljenu 'štaciju', a tako je i s nama u redakciji.

Pijuckajući na pauzi kavu s aparata počeli smo priču o najdražim kafićima i jedni drugima otkrili odlična mjesta u gradu. Za neka ste možda čuli, za neka možda i niste, većinom su bar relativno friško otvorena, no jedno je već dobro uhodano. 

Pa počnimo onda s tim uhodanim kad ga već prvog spominjemo. Mislimo na kafić Galerija u Dominisovoj 9. Nemojte da vas zavara ultra-retro interijer, ovo nije nikakav 'bakin kafić'.

Atmosfera je, u vrijeme ispijanja kave, doduše prilično mirna, naići ćete vjerojatno i na posjetitelje u zlatnim godinama, no đir je poprilično cool, što do izražaja ipak više dolazi u kasnijim satima.

No ovog se puta držimo samo kave pa nećemo skretati s teme, a kava je illy pa je time, ako nas pitate, sve rečeno. Uz kavu možete dobiti i kolače, a u ponudi imaju i sojino mlijeko.

Ne nađete li mjesta u Galerije, produžite još malo istom ulicom i na broju 16 naći ćete D16, kafić i coffee-shop u kojemće vas dočekati gusta, fina kava. Brazilska, Peruanska, najboljeg okusa. Prže ju sami i od nje rade 'specialty' kave. Dok pijuckate brižno pripremljenu kavu, bacite oko na predobre murale.

Specialty kavu naći ćete i u coffee shopu Kava2 na adresi Ante Starčevića 2/1. Baš su prije par dana ponovno otvorili nakon kraće pauze.

Mjesto je malo, ali cool, minimalističkog dizajna, a kava je odlična. Osim fine kave možete kušati i smoothieje, keksiće, kolače te sendviče.

Dobar đir je i u Adriatic Social Clubu, otvorenom prije dvije godine u Ličkoj 5, u neposrednoj blizini stajališta međugradskih autobusa. Kao i Galerija, i ovo je popularno mjesto za izlaske, no i u vrijeme ispijanja kavice teško je naći slobodan stol.

Glazba je probrana i ugodna, kava odlična, stoga ne čudi što je mjesto popunjeno kao da se nalazi na puno atraktivnojoj lokaciji. Splićani su, čini se, ipak počeli mijenjati navike.

No, atraktivna lokacija nije problem za Cookie Lab. Ovaj se simpatični kafić nalazi na Bačvicama, na Putu Firula 1, a kao što mu se da naslutiti iz imena, zapravo je slastičarnica.

Nude fine slastice i jako dobru kavu, single-origin organsku arabicu iz Hondurasa, a u ponudi imaju i popularni cold brew koji se dugo i pažljivo priprema bez izlaganja visokoj temperaturi.

Otvoren je krajem prošlog proljeća no vrlo brzo je dobio obožavatelje, neke zbog kolača, neke zbog kave, neke zbog interijera, neke zbog svega navedenog...

A gdje vi najradije pijete kavu?

#KAFIć#KAVA#KAFIć SPLIT

Izdvojeno