Mozaik Showbizz

JOŠ SE čeka potvrda

Organizatori spektakla u Spaladiumu: Ne kupujte karte u švercera, razmišljamo o drugom koncertu; Oliver: Neću ništa reć, taki je dogovor!

JOŠ SE čeka potvrda

- Ne kupujte ulaznice od preprodavača, to je sve što mogu reći. Nema službene potvrde o drugom splitskom koncertu, ali se o njemu razmišlja. Bit ćemo pametniji sutra - kazao nam je Neno Drobnjak, organizator rođendanskog koncerta "Oliverovih 70" 15. prosinca u Spaladium Areni, čijih je 10.000 ulaznica planulo u samo šest sati.

Rekord nezabilježen na hrvatskoj glazbenoj sceni dao je vjetar u leđa Oliveru Dragojeviću, koji se, usprkos borbi s teškom bolešću, osjeća dobro i više nego išta Splićanima želi pružiti nezaboravan glazbeni doživljaj. Pa, ako se poslože sve logističke kockice, i još jedan dan kasnije, 16. prosinca, ponovno u pratnji stotinjak vrsnih glazbenika – ponajprije članova Zagrebačke filharmonije, njegovih Dupina i nekolicine poznatih instrumentalista, te zagrebačkog zbora "Izvor" i gostiju.

Zbog nezapamćenog interesa publike, ne samo splitske nego i Oliverovih poklonika iz zemalja u susjedstvu, ali i onih brojnih širom zemaljske kugle, drugi se koncert u Spaladiumu, čini prilično izvjesnim. Oliver, dakako, ima zadnju riječ...

- Neću ti ništa reć. Jel bi volio?! Šta to? Drugi koncert... Neću ti reć – s osmijehom nam je, kao da ne razumije što ga pitamo, jučer uzvratio raspoloženi Oliver, ne htijući zucnuti ni riječ o eventualnoj reprizi rođendanskog slavlja u Spaladium Areni.

Konzultacija s liječnicima

- Kad bude službeno objavljeno, znat ćeš. Do tada ništa. Taki je dogovor! – pozdravio nas je u Oliver u zafrkantskom tonu, dajući do znanja kako mu dobre volje i želje za guštanjem na pozornici u pratnji vrhunskih glazbenika, a bez imalo sumnje i odanih mu obožavatelja, nimalo ne manjka. Njegova je radost zbog rođendanskog glazbenog slavlja zarazna...

- Mi smo razgovarali o drugom koncertu... I Oliver se, naravno, u konzultaciji s liječnicima, osjeća sposobnim održati ga – potvrdio nam je Neno Drobnjak kuloarske priče u pjevaču bliskim glazbenim krugovima, koje su počele kolati čim su, nevjerojatnom brzinom, prodane sve ulaznice za prvi koncert.

Podsjetimo, puštene su u prodaju preko prodajnog sustava "Eventim" u 13 sati i 13 minuta, na dan kada je Oliver potvrdio splitski koncert na press konferenciji, a već do večernjih sati razgrabili su ih najbrži ljubitelji pjesama popularnog morskog vuka. U danima koji su uslijedili nastala je prava pomama među svima onima koji ih nisu uspjeli kupiti, a na scenu su stupili preprodavači. Za dvije ulaznice u paketu na crnom se tržištu počelo tražiti i po 1500 kuna.

Šverceri su odlučili masno zaraditi na Oliverovu rođendanskom nastupu u Spaladiumu, ali bi ih u toj nakani mogla osujetiti najnovija vijest o potencijalnom drugom koncertu. Zato valja stati na balun i ponovno apostrofirati savjet organizatora: "Ne kupujte ulaznice od preprodavača".


Nesalomljiv duh

Ni raspon cijena ulaznica od 190 kn (gornja tribina) i 260 kn (VIP parter) nije pokolebao Oliverove najgorljivije poklonike. Ipak je u pitanju stotinjak vrhunskih glazbenika na sceni. Mnogi su Splićani sebi i bližnjima uoči nadolazećih blagdana poželjeli darovati nesvakidašnji glazbeni biser, a Oliver im se, usprkos ozbiljnim zdravstvenim problemima, želi predstaviti u najboljoj formi. Zato je već prije press konferencije sebi napravio plan i program višetjednih priprema – probe u Splitu i Zagrebu, uz neizbježan novi ciklus kemoterapije. Njegov nesalomljiv duh i pozitivan stav vrijedni su divljenja.

 

Naslovnica Showbizz