StoryEditor
Showbizzahuktavaju se pripreme za najveći glazbeni festival u jugoistočnoj europi U NOVOM SADU, NO IZVOĐAČI IMAJU SVE VEĆE ZAHTJEVE

Zvijezde stižu u Novi Sad: Jamiroquai bi kavijar i maserke, Arcade Fire žele biorazgradivo posuđe

Piše PSD.
6. srpnja 2011. - 11:40
Od četvrtka do nedjelje na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu održat će se jedanaesti po redu Exit, najveći glazbeni festival u jugoistočnoj Europi, na kojem će nastupiti vise od 500 izvođača na 20 pozornica.

Očekuju se posjetitelji iz 46 zemalja, od Singapura i Tajlanda, preko Novog Zelanda i Južne Afrike sve do Gvatemale i Meksika, kao i dvomilijunski posjetitelj koji će dobiti zlatni vaučer za sljedećih 10 festivala s VIP tretmanom, večeru za dvoje i još niz drugih nagrada.

I ove će godine postojati Exit village, grad šatora za smještaj posjetitelja, gdje zabava gotovo i ne prestaje.

Zvijezde ovogodišnjeg festivala dolazit će po posebnom rasporedu u Novi Sad, ali su neki od njih već poslali svoje zahtjeve koje organizatori trebaju ispuniti za njihova boravka i nastupa.

U organizaciji festivala ističu da ih ne iznenađuju zahtjevi razmaženih zvijezda, ali su ugodno iznenađeni onima koji, unatoč svojoj popularnosti, nisu neumjereni u zahtjevima.

Britanski bend “Pulp”, jedna od glavnih atrakcija festivala, ističe se u svojoj skromnosti u zahtjevima. Zatražili su da im se osigura kvalitetno lokalno vino i domaće pivo, a za zakusku traže - tanjur mesa.

Slične zahtjeve oko domaćeg piva imaju i “Editorsi”, s tim što svojim zahtjevima dodaju ekskluzivniji popis: viski Hendrix, svježe krastavce, ružine latice, puno voća, masline i ljute paprike.

"Jamiroquai” i “Arcade Fire” odlučili su iskoristiti svoj status headlinera 11. po redu EXita i traže da ih organizatori dočekaju sa specijalnim kavijarom i maserkama. Posebno će organizatore namučiti momci iz “Jamiroquaia” koji za glavnu zvijezdu frontmana traže luksuzni apartman u kojem treba biti kavijara Beluga, staklenka organskog meda i specijalni kineski čaj za energiju na bazi pčelinjeg saća...

Za ostalih 25 članova, pak, traže jednokrevetne sobe u kojima ce biti dosta boca francuskog vina i francuskog piva, navodno iz jedne pivovare koja postoji od 1664. godine.

Arcade Fire će i na ovom festivalu promovirati svoja zalaganja za zaštitu životne sredine. Zbog toga traže da ih se poslužuje na biorazgradivom posuđu, a večere da su u servirane na porculanskom posuđu, uz koje ide srebrni pribor.

jovo paripović, foto: arhiv cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

28. studeni 2020 16:28