StoryEditor
Showbizigra u parovima

Zahvaljujći sms-u s nepoznatog broja, mladi tenisač osvojio je prestižan naslov. Naredne mjesece provest će trenirajući, ali i u društvu nove djevojke

Piše Mia Musulin/Gloria
13. veljače 2020. - 19:37
William West/AFP

Premda je uoči prvog Grand slama sezone ostao bez dotadašnje partnerice, tenisač Nikola Mektić - zahvaljujući poruci s nepoznatog broja - došao je do naslova u mješovitim parovima na Australian Openu.

Samo za magazin Gloria govori zašto je prekinuo suradnju s dosadašnjom partnericom i kakvi su mu planovi za budućnost.

Zagrebački tenisač Nikola Mektić (31) nije mogao ni zamisliti da će u paru s Čehinjom Barborom Krejčikovom (24) osvojiti Australian Open u mješovitim parovima jer je samo mjesec dana prije početka turnira, zbog loših rezultata koje su postizali, ostao bez dotadašnje teniske partnerice.

Bio je nježan

- S Poljakinjom Alicjom Rosolskom 2018. bio sam u finalu US Opena, što nam je bio prvi put da igramo zajedno, a sve smo dogovorili jako spontano.

S vremenom se nismo više toliko dobro igrački slagali i shvatio sam da moram početi trenirati s nekim drugim ako namjeravam nešto osvojiti.

Kad me pitala hoćemo li igrati skupa na Australian Openu, pristojno sam joj objasnio da naša suradnja više nema smisla - govori Nikola, koji tada nije imao nikakav drugi plan, ali uskoro je stigla ponuda, točnije poruka s njemu tada nepoznatog broja.

- Čim me Barbora kontaktirala, znao sam da je to izvrsna prilika da daleko doguram na turniru. Postoji svega desetak žena s kojima bih mogao osvojiti Grand Slam, a do njih se teško dođe.

Tu sam imao veliku sreću - kaže Nikola, koji još ne zna na što će potrošiti novčanu nagradu vrijednu 95 tisuća dolara, ali zbog nastavka sezone s novim muškim teniskim partnerom, Nizozemcem Wesleyjem Koolhofom, uz trenera Gorana Orešića, neće imati vremena za slavlje ni odmor.

Nema stajanja

S novim je treninzima, unatoč jet lagu i euforiji koja ga još drži, počeo već sljedeće jutro nakon povratka iz daleke Australije, a na novi turnir u Rotterdam upravo je otputovao.

Luka je od treninga odustao nakon godinu dana, a Nikoli se bijeli sport uvukao pod kožu.

- Prvo su nam obojici baka i djed kupili rekete koje nismo ispuštali iz ruku. Igrali smo tako da je jedan stajao u dvorištu obiteljske kuće u Novom Zagrebu, drugi bi izašao na cestu, a ograda bi nam bila mreža.

Na počecima me najviše motivirao i danas jedan od mojih idola u svijetu tenisa, Goran Ivanišević, koji je baš u to vrijeme igrao legendarno finale Wimbledona - prisjeća se Nikola kojem su tek nakon završene Prve gimnazije roditelji dopustili da se potpuno posveti treninzima kako bi se tenisom mogao i profesionalno baviti.

Do 21. godine trenirao je u klubu Mladost, a s 26 je shvatio da mu igra u parovima bolje leži. Njegov prvi teniski partner Antonio Veić danas mu je i jedan od najboljih prijatelja.

Prekretnicom u karijeri smatra 2016. kada se potpuno posvećuje igri u parovima i kao 180. na listi devet mjeseci igra s Antoniom Šančićem, a nakon te sezone penje se na vrlo visoko 75. mjesto da bi s Amerikancem Brianom Bakerom postao 50. najbolji tenisač u parovima na svijetu.

Planovi za budućnost

Naredne mjesece Nikola će provesti na turnirima, ali se nada da će ipak uspjeti pronaći vremena za odmor s novom djevojkom, o kojoj zasad ne želi mnogo otkrivati jer je, kaže, sve još svježe.

Veseljak u duši, ne krije da je u dvadesetima obožavao izlaske, ali danas više voli mirna druženja s prijateljima kojima rado pripremi svoj specijalitet - tjesteninu s uvijek drugačijom varijantom izmišljenog umaka. Unatoč kulinarskim sposobnostima, da nije tenisač, zasigurno bi za svoj poziv odabrao igranje košarke.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

26. studeni 2020 00:37