StoryEditor
ShowbizZLATNO DOBA

Unatoč svojim godinama, oni žive, rade i izgledaju upola mlađe. Njihova deviza je - u radu je spas, a puni su elana i u devetom desetljeću

Piše PSD.
28. studenog 2021. - 20:41

Valuta mladosti gotovo je neprocjenjiva i dok se njezina prolaznost možda ne odražava na svakodnevnim poslovima većine nas, ona je u Hollywoodu zlatna ulaznica za svijet poznatih i slavnih. Poseban teret na svojim plećima tu nose žene i, nažalost, često je slučaj da neke od njih s prolaskom godina i odustaju od rada na filmskom ili televizijskom platnu.

Ipak, tračak nade da će stigma starosti jednoga dana biti zaboravljena daju nam neke od ovih zvijezda. Većina radi i u poznim godinama i sjajno se nose sa svojim godinama.

image
Al Pacino
AFP


Al Pacino
- All I Have In This World Is My Balls And My Word, And I Don't Break 'Em For No One!, rekao je davnih dana Tony Montana, možda i najzapamćenija Pacinova uloga i čini se da se istog pravila drži i sam glumac. Iako je prešao osamdesetu, ne dozvoljava da mu godine utječu na razinu produktivnosti pa umjesto u mirovini uživa na setu.

Prošle godine obožavatelje je čak obradovao i novom serijom "Hunters", a po Hollywoodu se šuška da to nije njegov posljednji projekt već ćemo glumca moći vidjeti u nekim od filmova koji će nam stići u dogledno vrijeme.

Jane Fonda
Plavooka glumica savršeni je primjer elegantnog starenja i iako ima osamdeset i tri godine, ne pomišlja na odmor. Posljednji put smo je na filmskim platnima imali priliku vidjeti 2018. godine, ali zato još od 2015. godine glumi u Neflixovoj hit seriji "Grace i Frankie". Osim po glumačkim uspjesima, poznata dama ističe se i po filantropskom radu, kao i aktivizmu na polju borbe za prava žena.

Judi Dench
Ova engleska glumica i dobitnica Oscara ne staje, iako je od devedesete dijele još samo četiri godine. U svojoj mladosti jednako je bila viđena u filmu, na televiziji kao i na daskama koje život znače, pa ne čudi što joj je bogata i duga karijera osigurala poziciju legende. I dalje aktivno snima i radi, a prošle, 2020. godine postala je najstarija osoba koja je ikad bila na naslovnici britanskog Vogeu, time odavši priznanje ne samo sebi već i svojim kolegicama koje neumorno rade u kasnijim godinama.

Pierce Brosnan
Nisu dame jedine koje vrijedno rade, boje muškaraca starijih od šezdeset godina ponosno brani i Pierce Brosnan. Nekadašnji James Bond i miljenik ženske publike nije samo dobar glumac već i izuzetan poduzetnik, koji nekoliko desetljeća vodi vlastitu produkcijsku kuću i samo ove godine smo ga mogli vidjeti u čak četiri nova filma.

Iako irskog podrijetla, početkom 2000-ih uzeo je američko državljanstvo pa tako sada živi i radi u SAD-u, gdje nam za sljedeću godinu priprema nekoliko filmskih poslastica, a neke od njih su već u postprodukciji.

image
Harrison Ford
AFP


Sylvester Stallone
Mnogima omiljeni Rocky nalazi se na polovici sedamdesetih, a to ga ne spječava da nastavi s radom iako su sijede već odavno zamijenile gustu crnu kosu po kojoj je bio prepoznatljiv. Poznati glumac ni sada nije ništa manje aktivan u snimanju akcijskih filmova i sa sigurnošću možemo zaključiti da ga s tog trona nitko neće ukloniti tako skoro.

Harrison Ford
Legendarni glumac prvi je put bio u koži Indiane Jonesa prije čak 40 godina. Sada, iako je 1981. davno iza njega, on ne planira stati s radom unatoč nedavnoj ozljedi. Od osamdesete ga dijeli samo nekoliko mjeseci, a on je vrijedan glumac i licencirati pilot. Što je stariji, to pokazuje više brige za okoliš, što je jedan od njegovih hobija, ali i strasti.

Diane Keaton
Simbol elegancije svakako je prihvaćanje svojih godina, a Diane Keaton od njih nikada nije bježala poput nekih svojih kolegica, pa je tako i davno prigrlila urednu sijedu frizuru, koja je postala njezin zaštitni znak. Mnogima omiljenu glumicu u orbitu je lansirao Woody Allen, koji ju je 1968. godine angažirao u svojoj broadwayskoj predstavi "Play It Again, Sam", koja je imala velik uspjeh. Ne samo da aktivno snima filmove, već se u ovoj godini pojavila i u spotu zvijezde Justina Biebera, i to u ulozi njegove bake.

Michael Caine
Iako je sve bliže devedesetoj, Michael Caine nema potrebu povući kočnicu i stati s radom. Ipak, nedavno je najavio kada odlazi u zasluženu mirovinu, ali nakon samo nekoliko mjeseci odmora povukao je svoje riječi i nastavio s radom kao da se ništa nije dogodilo. Ovaj radoholičar slovi za velikog šarmera i zavodnika, a u godinama koje su iza njega postao je i sasvim uspješan autor.

image
Goldie Hawn
AFP


Goldie Hawn
Ljubimica američke publike Goldie Hawn plesom se bavi i u 75. godini, a zbog aktivnih profila na gotovo svim društvenim mrežama, možemo vidjeti da se ne srami pokazati u čemu je dobra. Iako je sve rjeđe možemo vidjeti na ekranu, to ne znači da nema snage i elana. Već godinama sjedi na čelu udruge imenovane po njoj, koja se brine o djeci koja nemaju dovoljno sredstava da se obrazuju, čime potiče razvoj mladih umova.

Sophia Loren
Jedna od posljednjih ikona zlatnog doba Hollywooda zagazila je u kraj osmog desetljeća, i iako je imala pauzu od jedanaest godina, svoje je obožavatelje obradovala 2020. godine, kada se pojavila u filmu "The life ahead". Nema žene koja nije barem ponekad zavidjela na besprijekornom izgledu jedne od glumica koja s pravom nosi legendarni status, a sada svakako možemo priznati da se njezina elana i radišnosti mogu posramiti i puno mlađe žene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. siječanj 2022 11:32