StoryEditor
ShowbizODLIČNA PROMOCIJA ZEMLJE

U Splitu snimaju emisiju koju samo na nacionalnoj televiziji prati preko 25 milijuna ljudi: članice slavnog benda slikale se na Rivi, pljušte tisuće lajkova

9. listopada 2019. - 17:01
Battle Trip_snimanje_2 (1)

Korejske pop zvijezde Park Cho-rong i Yoon Bo-mi, članice grupe Red Velvet borave u Splitu. O popularnosti benda dovoljno govori činjenica da samo na Instagramu imaju zajednicu od preko 8 milijuna ljudi. Fotografija sa splitske rive u samo sat vremena skupila je skoro 12 000 lajkova.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

☀️

A post shared by Lea (@mulgokizary) on

 

Pop pjevačice u Splitu su u okviru šestodnevnog snimanja najgledanijeg južnokorejskog TV showa Battle trip koji se emitira na kanalu korejske nacionalne televizije KBS. 

Djevojke su boravile i na Braču gdje su uživale u vožnji biciklima, a posjetile su i Zagreb u kojem su se okušale u izradi licitarskog srca. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lea (@mulgokizary) on

 

Osim obilaska grada, u Splitu će djevojke isprobati i dalmatinske gastronomske delicije. Slijedi posjet Makarskoj rivijeri, točnije Baškoj vodi, gdje će ekipu čeka off road buggy avantura.

Inače, emisiju Battle trip prati preko 25 milijuna gledatelja u Južnoj Koreji, kao i izuzetno velik broj korejskih iseljenika, pretežno u SAD-u, putem kanala KBS World. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lea (@mulgokizary) on

 

Uz to, emisija je vrlo popularna i na društvenim mrežama, posebno na Instagramu gdje na hashtagu #battletrip trenutno broji preko 13 tisuća objava. 

Emisija u trajanju od sat i pol će u Južnoj Koreji biti emitirana za otprilike mjesec dana.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🤣 @__yoonbomi__

A post shared by Lea (@mulgokizary) on

 

Korejci su i ranije snimali u Hrvatskoj, a utjecaj takve promocije je ogroman, kaže Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice. 

- Hrvatske destinacije prometnule su se u izvrsne lokacije za snimanje vrhunskih filmova, serija i showova. Pozitivan utjecaj svjetski poznatih emisija i filmova na globalnu promociju naše zemlje je neupitan, što potvrđuje i ogroman skok popularnosti naše zemlje na korejskom tržištu nakon što je u Zagrebu 2013. godine snimljen korejski reality show The Romantic – ističe Staničić.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

✌️

A post shared by Lea (@mulgokizary) on

 

Inače, Južna Koreja, s 51 milijun stanovnika veliki je tržišni potencijal za Hrvatsku. U dosadašnjem dijelu godine s tog tržišta HTZ bilježi preko 317 tisuća dolazaka i 402 tisuće noćenja. U odnosu na prethodnu godinu, noćenja je više za 5 posto.

Korejski turisti najviše posjećuju Zagreb, Dubrovnik, Split, Zadar i Plitvička Jezera, a najčešće dolaze tijekom svibnja i lipnja te rujna i listopada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2021 15:15