StoryEditor
ShowbizNEBO JE KRIVO ZA SVE

Tutić: HTV se sramoti, trebali su u pomoć zvati Dujmića, Huljića ili mene; Karan: Nina kao da je bila pod kočnicom

Piše PSD.
27. svibnja 2012. - 23:31
Aktualni hrvatski poraz na “Pjesmi Eurovizije” samo je jedan u nizu proteklih godina koji potiče rasprave o razlozima lošeg plasmana na europskom glazbenom natjecanju čiji je vrh nekoć bio nezamisliv bez ovdašnjih autora i izvođača. Dobri poznavatelji “Eurosonga”, ujedno i njegovi uspješni akteri, poput Zrinka Tutića (četvrto mjesto sa “Svetom ljubavi” Maje Blagdan) umorni su od stalnog ponavljanja istog.

- Već godinama uzalud govorim. HTV misli da je popio svu pamet svijeta pored svih nas živih. Ni jedan urednik ne mora znati sve, ali nakon toliko godina sramoćenja mora znati one koji znaju. Svi znamo da je HTV članica EBU-a i da idemo na to natjecanje, pa možda da netko na tom HTV-u napravi Savjet za Euroviziju?! Imam 57 godina, eno ga tamo živ je i Rajko Dujmić, tu je Tonči Huljić... Jesmo li otpisani? - pita se Tutić napominjući kako je neosporno da Nina ima osobnost, ali je sporan bio izbor pjesme.

- Ona apsolutno ima talenta i mogućnosti. Naravno da HTV ima pravo birati, ali ovo je više od igre, a oni nas sramote bez obzira na to što mi to znamo raditi. Sve sam pogodio što će ući u finale. Sad samo čekam da netko krene s pričom u stilu: ”Joj, to je bila nekakva kuhinja! Ma koja kuhinja - rezignirano će Tutić.


Dok se splitska pjevačica Danijela Martinović (peto mjesto s “Neka mi ne svane” Petra Graše) tek sprema baciti oko na finale 57. “Eurosonga”, Goran Karan (deveto mjesto s “Ostani” pokojnog Zdenka Runjića) gledao je obje izlučne večeri.
- Kad smo u kratkim isječcima imali priliku čuti pjesme iz Engleske, Francuske, Italije i Španjolske koje izravno ulaze u finale, shvatio sam da su duplo bolje od svih plasiranih u završnici. Zazvučali su mi kao melem za uši - podvukao je Karan navodeći kako je minus za Ninu bio sam raspored unutar natjecanja.

- Sve je bilo O.K. do trenutka dok na scenu nije izišla mala Slovenka s pjesmom i koreografijom nalik Nininoj. A onda je iza nje došla Šveđanka koja je sve zasjenila. Bila je najzanimljivija. Slovenka je trebala ući, jer se sa svojih 16,5 godina odlično nosila sa svime, a bilo je stvarno neočekivanih ulaza. Ninin nastup bio je problematičan u kontekstu, više bi došla do izražaja da je imala više sreće sa ždrijebom.

Kvalitetom je zasigurno zaslužila ući ako su, primjerice, prošli Turci. Nina je profesionalac, ali je pjesma prilično osjetljiva. Kao da se nije otvorila do kraja, kao da je nešto bilo pod ručnom kočnicom. Sve je nekako bilo na 80 posto mogućnosti... Znate što napravi dijete kad padne? Digne se i krene dalje - zaključio je Karan.

MIRELA GORETA

Pamela Ramljak: Nešto je nedostajalo...

Pamela Ramljak, članica grupe “Feminnem” koja prije dvije godine nije izborila prolaz u eurovizijski finale s pjesmom “Lako je sve”, ostala je iznenađena prolazom nekih predstavnika poput onoga iz Litve, te smatra da je Nina svakako trebala ići dalje.

- Žao mi je Nine, cijenim je i volim, pjesma je lijepa, ali nešto se dogodilo. Što?! Ne znam. Čim su prošle Srbija i BiH, imala sam predosjećaj da nećemo ući. Nekako sam znala da neće dopustiti baš svima iz regije da prođu dalje. A onda je ušla i Makedonija... Realno, kad sam čula Joksimovića, znala sam da prolazi. Nije mi se svidjelo kako je snimljen Ninin nastup - sve široki kadrovi, nismo joj vidjeli lice...

Iako je ona to odlično odradila, nešto mi je nedostajalo. Nije mi se svidjela ni njezina haljina, ni ne znam tko je kreirao. Sva je bila nekako pokrivena, a njezin adut je dekolte. Puno bolju haljinu imala je u spotu za “Nebo” - komentirala je Pamela Ramljak.


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. listopad 2022 05:46